«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…»Η ταινία μικρού μήκους μαθητών της Λέρου «200 χρόνια μετά μετά την Επανάσταση του 1821» (VIDEO)

0
511

Η  μαθητική πρωτοβουλία  στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, μέσα από την παιδική ματιά και την χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, όλο και περισσότερο «κερδίζει έδαφος», όπως με την ταινία μικρού μήκους από τους μαθητές της Γ1 τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας της Λέρου.

(Το βίντεο για τους χρήστες κινητών, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/XQwSiAp1wp4)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ1 τάξης του Δ.Σ. Αγίας Μαρίνας Λέρου,  δημιούργησαν την ταινία μικρού μήκους με τον σημειολογικό  τίτλο  «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…»,  με σκοπό να τιμήσουν και να αναδείξουν την ιστορική  επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση του 1821, όχι μέσα από μια «μουσειακή» προσέγγιση, αλλά με την ζωντάνια και την φαντασία της παιδικότητάς τους. «Ρίγη» συγκίνησης προκαλούν τα γέλια των μικρών μαθητών της Λέρου, που κουβαλάνε τη σημαία στα χέρια τους, όχι ως μια υποχρέωση αλλά με ζωντάνια και με σταθερά βήματα προς το μέλλον, αυτό που τους ανήκει και αυτό που θα πρέπει να σκύψουνε όλοι ευλαβικά πάνω για να τους το προσφέρουν ατόφιο και δημιουργικό, όπως τους αξίζει.

Η επέτειος των 200 χρόνων από την εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821, από την αρχή της ίδρυσης του νέου Ελληνικού κράτους, δεν άφησε ασυγκίνητους τους μικρούς μαθητές της Λέρου, που δεν «το έβαλαν κάτω» μέσα στην «καραντίνα» και την καταθλιπτική ατμόσφαιρα της πανδημίας και … πήραν τις κάμερες και περιδιάβηκαν τα ιστορικά σημεία του νησιού τους, αναδεικνύοντας την ιστορία του τόπου, μέσα από την σημερινή εικόνα της Λέρου, τοποθετώντας την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής συνείδησης μέσα στο σήμερα και στην καθημερινή ζωή του νησιού τους.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και φυσικά στους δασκάλους τους, γι’ αυτή την διαδραστική προσέγγιση του ιστορικού γίγνεσθαι.

Πηγή: https://palmostiskalymnou.blogspot.com/2021/01/200-1821-video.html?fbclid=IwAR073hEZrhuxkzvuI85k0WF_urmgANKVXSolCFvKVZVQsgswwtZ59pskKFs

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.