Παρακολούθηση σεισμικότητας Νισύρου με τοποθέτηση νέου αισθητήρα

0
467

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

 

Στα πλαίσια της αναβάθμισης, της επέκτασής και της ενσωμάτωσης επιπλέον  σεισμολογικών σταθμών του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το ηφαίστειο της Νισύρου βρίσκεται σε προνομιακή γεωγραφική και γεωλογική θέση. Η ύπαρξη ενός πρότυπου σεισμολογικού δικτύου στο ηφαίστειο κρίνεται απολύτως αναγκαία για την παρακολούθηση της σεισμικής και ενδεχόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας στη Νίσυρο και στην ευρύτερη περιοχή του Νότιο-Ανατολικού Αιγαίου, παρέχοντας την σωστή και έγκαιρη ενημέρωση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των αρμόδιων κρατικών φορέων.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Γ.Ι.-Ε.Α.Α.) λειτουργεί στον Ελληνικό χώρο δίκτυα σεισμογράφων και επιταχυνσιογράφων για την καταγραφή και μελέτη των σεισμικών δονήσεων.

Στις 14-16/01/2021 κλιμάκιο του  Γ.Ι.-Ε.Α.Α. αποτελούμενο από τον επικεφαλής του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου Δρ. Χρήστο Ευαγγελίδη, τον Γεωλόγο Σπύρο Λιακόπουλο και τον Ηλεκτρονικό Μηχανικό Κυριάκο Κοντάκο, σε συνεργασία με τον Δήμο Νισύρου επισκέφθηκαν το νησί για εργασίες αναβάθμισης, συντήρησης αλλά και εγκατάστάση νέων σεισμολογικών οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, στον σεισμολογικό σταθμό Μανδρακίου εγκαταστάθηκε νέος αισθητήρας ισχυρής εδαφικής κίνησης και νέα όργανα

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.