Αθανάσιος Μ. Οικονόμου: Ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης υπόδειγμα εθνικής υπερηφάνειας.

2
538
                                       Ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης,
                                          υπόδειγμα εθνικής υπερηφάνειας.

    Επισκέπτομαι την Κω και την Κάλυμνο από τριακονταπενταετίας, δύο και τρεις φορές το χρόνο. Είναι προορισμοί που αγάπησα πολύ, όσο και την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Δυνατοί οι δεσμοί που με συνδέουν με τα δύο αυτά νησιά. Επισκέφθηκα και τις πιο απόμερες γωνιές τους, γνώρισα ανθρώπους, έκανα φιλίες.

     Σε καθημερινή βάση παρακολουθώ τα νέα τους και την επικαιρότητα από την τηλεόραση και από το διαδίκτυο. Πριν λίγες μέρες διάβασα επιστολή του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, σχετικά με αναγραφόμενα σε υπό έκδοση βιβλίο.
     Υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση επί εικοσαετία και πλέον, και θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες απόψεις μου.
     Έχω επαρκή ενημέρωση για το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Διακομιχάλη. Παρακολουθώ την αρθρογραφία του, τις συνεντεύξεις του, τις απόψεις και τις θέσεις του, και γενικά την όλη πορεία του.
     Είναι άνθρωπος ο οποίος έχει ευρύτατη κατάρτιση επί θεμάτων αυτοδιοίκησης και τεράστια εμπειρία. Εργάστηκε με μεθοδικότητα και αφιέρωσε όλη του τη ζωή για το καλό της Καλύμνου. Το έργο του είναι πολύπλευρο. Η προσφορά του μεγάλη.
     Έχει άριστη γνώση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, και όλες του οι προσπάθειες  πάντοτε ήταν προσανατολισμένες στην υπεράσπιση της ελληνικότητας των νησιών, στην υπεράσπιση και στην ακεραιότητα των ελληνικών συνόρων.
     Στις 25/1/1996 ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης έπραξε το αυτονόητο. Ύψωσε την ελληνική σημαία στην Ανατολική Ίμια, σε περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλυμνίων. Η ενέργειά του ήταν αυτονόητη, ήταν ενέργεια υψίστης εθνικής σημασίας. Αλλού ας αναζητηθούν τα αίτια της κρίσης στα Ίμια.
Η ιστορία δεν παραχαράσσεται.
     Ο Δημήτρης Διακομιχάλης δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την πολιτική της υποτέλειας. Και αποτελεί κεφάλαιο, όχι μόνο για την Κάλυμνο και τα Δωδεκάνησα αλλά για την Ελλάδα.
                                                    Αθανάσιος Μ. Οικονόμου
                                                              Εκπαιδευτικός
                                                            πρώην Δήμαρχος
                                                            Δήμου Αχελώου
                                                            Νομού Καρδίτσης

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι ακριβώς έχει κάνει πέρα από γραφικότητες;Έχει γίνει αιτία να χαθούν 3 νέα παιδιά και μας έφερε ένα βήμα πριν από πόλεμο.Υπήρχε πάντα πρόβλημα εδώ και 60 χρόνια με τους ψαράδες στα Ιμια και το έκανε χειρότερο.Όλα αυτά γιατί;Άσε που έχει τόσο φυλοτιμο που βρίζει το ΠΑΣΟΚ που τον έκανε άνθρωπο.Μπραβο στους Καλύμνιους που το 2020 τον έχουν δήμαρχο.Δεν είχε το χρόνο από τη δεκαετία του 90 μέχρι σήμερα να τελειώσει το έργο του;Άξιοι

    • Τα ειπες ολα φιλε μου…
      η γραφικοτητα και ο ναρκισσισμος ορισμενων κτυπησε ταβανι….
      ειναι απο τους «ευεργετηθεντες»του Κινηματος…που ακομα το βριζουν…
      ας πηγαινει στα παραθυρα του Καρατζαφερο-καναλιου…και να παρει μαζι του γητευτη και κοψιμιο..δεν θα μας λειψουν….!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ