Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός ζητάει απαντήσεις για το νέο Νοσοκομείο της Κω

19
743

 «Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός ζητάει απαντήσεις για το νέο Νοσοκομείο της Κω»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με επίκεντρο το κρίσιμο ζήτημα της ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου Κω, κατέθεσε χθες ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ζητώντας άμεσες απαντήσεις για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται για την εκκίνηση του έργου, που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχε θέσει σε προτεραιότητα.

Τα κτιριακά προβλήματα του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία της Κω. Το Νοσοκομείο αποτελεί την μοναδική οργανωμένη δομή Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης του νησιού, σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, και εφημερεύει καθημερινά όλο το χρόνο. Το ΓΝ- ΚΥ, παρά τις πολλές προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν γίνει για την επέκταση και ενίσχυσή του και την ευσυνειδησία με την οποία το προσωπικό εργάζεται και προσφέρει, στεγάζονται σε ένα κτίριο, το οποίο προ πολλού έχει ξεπεράσει τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υπηρετώντας τον εκπεφρασμένο στόχο της για στήριξη της Νησιωτικότητας και για ενίσχυση και αναβάθμιση της ζωής των νησιωτών και των υποδομών των νησιών, ήταν αυτή, που μετά από χρόνια κενών υποσχέσεων, κατανοώντας το πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανέγερση ενός νέου Νοσοκομείου στην Κω, χρηματοδοτώντας με 18.000€ την Μελέτη Σκοπιμότητας του έργου. Παρά όμως την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης των υγειονομικών δομών της χώρας μας, που η πανδημία έφερε στο προσκήνιο, και παρά τις εναγώνιες φωνές των πολιτών της Κω για τα δεδομένα της Υγείας στο νησί τους, κανένα νέο λιθαράκι δεν έχει προστεθεί στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το Νέο Νοσοκομείο.

Το υπολογιζόμενο κόστος της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Νοσοκομείου ανέρχεται στα 20εκ € περίπου, ποσό που το Υπουργείο δεν έχει εντάξει στον προϋπολογισμό των έργων του, ενώ σε εκκρεμότητα μένει και η αποδοχή της πρότασης του Δήμου Κω για την χωροθέτηση του και την χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής με 1 εκ. €, η οποία έχει ήδη αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Επιπλέον, οι προ μηνών δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, περί «συνεργασίας» με επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα για την χρηματοδότηση του έργου, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και αφήνουν ανοιχτές θύρες ώστε να καταλάβουμε, σχολιάζει στην Ερώτησή του ο Νεκτάριος Σαντορινιός, από τη μια, ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα το Νέο Νοσοκομείο της Κω και από την άλλη, ότι για αυτήν την Κυβέρνηση η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους είναι «προϊόντα» συμφωνιών με ιδιώτες και όχι υποχρεώσεις του Κράτους, σύμφωνα και με τις Συνταγματικές επιταγές.

Οι κάτοικοι της Κω, υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, χρειάζονται άμεσες απαντήσεις: Σε τι βαθμό το έργο αποτελεί προτεραιότητα για την ηγεσία του Υπουργείου; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Κω; Ποιοι οι λόγοι της τόσης μεγάλης καθυστέρησης στην αποδοχή της πρότασης του Δήμου της Κω για την χωροθέτηση του νέου νοσοκομείου και την χρηματοδότηση με 1 εκ. € της μελέτης κατασκευής από τον προϋπολογισμό του Δήμου της Κω; Πως πρόκειται το Υπουργείο να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου του Νέου Νοσοκομείου; Πρόκειται να προβεί σε ενέργειες για την αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, δεδομένου ότι οι επενδύσεις στην Υγεία αποτελούν πυλώνα χρηματοδότησης, ενώ πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, μιας και είναι ένα ώριμο δημόσιο έργο;

Το νησί της Κω, με την μακρά του ιστορία και την μεγάλη συνεισφορά του στο τουριστικό ΑΕΠ της χώρας, καταλήγει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, έχει δικαίωμα σε σύγχρονες δομές υγείας. Ένα νέο κτίριο για τη στέγαση του Νοσοκομείου, έτσι όπως είχε σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση που μεταξύ άλλων θα διαθέτει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), πρόκειται να αναβαθμίσει τη ζωή των νησιωτών και να δώσει νέες προοπτικές στο νησί. Το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ δεν έχει κανένα δικαίωμα να κωλυσιεργεί και να αναβάλει ένα τόσο σημαντικό έργο.

 

 

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: «Η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Κω πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα»

 

Η Κως είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Δωδεκανήσου και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Με το μόνιμο πληθυσμό να ξεπερνά τους 33.000 κατοίκους, πολλές οικογένειες δημοσίων λειτουργών να μετοικούν στο νησί για υπηρεσιακούς λόγους και ένα πλήθος τουριστών να το επισκέπτεται ετησίως (το 2018, μόνο, επισκέφθηκαν το νησί 1,3εκ τουρίστες), κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Νοσοκομείο του νησιού καλείται να καλύψει πολλά σοβαρά περιστατικά και νοσηλείες ασθενών μέσα σε ένα απαρχαιωμένο κτίριο και χωρίς πολλά μέσα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΤΕΠ του ΓΝ-KY Κω υποδέχθηκε την περίοδο 2013-2018 μέχρι και πάνω από 16.000 πολίτες, ενώ ο δείκτης άμεσων ιατρικών επεμβάσεων το διάστημα 2014-2019, ανέβηκε σημαντικά.

Το «Ιπποκράτειον» Νοσοκομείο αποτελεί την μοναδική οργανωμένη δομή Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης του νησιού, εφημερεύει καθημερινά όλο το χρόνο, ενώ ταυτόχρονα στο ίδιο κτίριο, παρέχονται υπηρεσίες και πρωτοβάθμιας Υγείας, αφού λειτουργεί παράλληλα το Κέντρο Υγείας της πόλης της Κω (Ενιαίος Οργανισμός ΓΝ- ΚΥ Κω).Το υπάρχον κτίριο του ΓΝ- ΚΥ Κω χρονολογείται από την εποχή της Ιταλοκρατίας (1930) και παρά τις πολλές προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν γίνει για την επέκταση και ενίσχυσή του και την ευσυνειδησία με την οποία το προσωπικό εργάζεται και προσφέρει, εδώ και χρόνια ήταν ήδη διαπιστωμένη η ανάγκη για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου συγκροτήματος.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετώντας τον εκπεφρασμένο στόχο της για στήριξη της Νησιωτικότητας και για ενίσχυση και αναβάθμιση της ζωής των νησιωτών και των υποδομών των νησιών, ήταν αυτή, που μετά από χρόνια κενών υποσχέσεων, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανέγερση ενός νέου Νοσοκομείου στην Κω.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας το 2018, όταν με 18.000€ χρηματοδοτήθηκε η Μελέτη Σκοπιμότητας για το Νέο Νοσοκομείο, η οποία ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε στους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς, εκκινώντας έτσι τις διαδικασίες προς το σκοπό της ανέγερσης του νέου κτιρίου. Σημαντικό είναι, δε, να τονιστεί ότι πριν την οριστικοποίηση της μελέτης, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Νοσοκομείου είχε προηγηθεί ευρεία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και στενή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες. Παράλληλα έχει δημοσιοποιηθεί η δέσμευση του Δήμου Κω για χρηματοδότηση, με 1εκ €, για την απαιτούμενη μελέτη κατασκευής και τα τεύχη δημοπράτησης. Ταυτόχρονα ο Δήμος Κω, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ήδη αποφασίσει την χωροθέτηση του Νέου Νοσοκομείου στην περιοχή Λινοπότη που βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού, πάνω στον επαρχιακό οδικό άξονα.

Παρά όμως την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης των υγειονομικών δομών της χώρας μας, που η πανδημία έφερε στο προσκήνιο, και παρά τις εναγώνιες φωνές των πολιτών της Κω για τα δεδομένα της Υγείας στο νησί τους, κανένα νέο λιθαράκι δεν έχει προστεθεί στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών, την εξεύρεση πόρων και τελικά για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης του ΓΝ-ΚΥ Κω, σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο, που θα συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αποτελέσει την απαραίτητη υποδομή πάνω στην οποία θα στηριχθεί η κοινωνική ευημερία και η οικονομική ανάπτυξη του νησιού για τα επόμενα έτη.

Το υπολογιζόμενο κόστος της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Νοσοκομείου ανέρχεται στα 20εκ € περίπου, ποσό που το Υπουργείο δεν έχει εντάξει ακόμη στον προϋπολογισμό των έργων του, ενώ σε εκκρεμότητα μένει και η αποδοχή της πρότασης του Δήμου Κω για την χωροθέτηση του και την χρηματοδότηση της μελέτης κατασκευής με 1 εκ. €, η οποία έχει ήδη αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Περαιτέρω, οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην τελική δρομολόγηση της ανέγερσης του νέου κτιρίου, αλλά και οι προ μηνών δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, περί «συνεργασίας» με επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα για την χρηματοδότηση του έργου, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και αφήνουν ανοιχτές θύρες ώστε να καταλάβουμε, από τη μια, πως δεν αποτελεί προτεραιότητα το Νέο Νοσοκομείο της Κω και από την άλλη, πως για αυτήν την Κυβέρνηση η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους είναι «προϊόντα» συμφωνιών με ιδιώτες και όχι υποχρεώσεις του Κράτους, σύμφωνα και με τις Συνταγματικές επιταγές. Οι κάτοικοι της Κω χρειάζονται απαντήσεις για το πότε πρόκειται να έχουν έναν αναβαθμισμένο και σύγχρονο κτίριο για το Νοσοκομείου του νησιού που μεταξύ άλλων θα διαθέτει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έτσι όπως είχε σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Επειδή η τοπική κοινωνία και οικονομία της Κω έχει άμεση ανάγκη την αναβάθμιση του Νοσοκομείου του νησιού, μέσω της κατασκευής ενός νέου κτιρίου,

Επειδή η πανδημία ανέδειξε την υποχρέωση της Πολιτείας για την προστασία και ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και των περιφερειακών δομών,

Επειδή το Κράτος υποχρεούται να λαμβάνει ειδικές μέριμνες για την κάλυψη των αναγκών των νησιωτικών και παραμεθορίων περιοχών, όπως το νησί της Κω,

Επειδή, η περίπτωση του νησιού της Κω λόγω της τεράστιας τουριστικής κίνησης και της λειτουργίας δομής φιλοξενίας μεταναστών, αντιμετωπίζει επιπλέον υγειονομικό βάρος

Επειδή δεν μπορεί οι πρωτοβουλίες για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών ενός ολόκληρου νησιού να σταματούν με την αλλαγή της Κυβέρνησης, ούτε να ακυρώνονται λόγω εμμονών ή ιδεοληψιών,

Επειδή, το νησί της Κω οφείλει, λόγω και της πολιτιστικής κληρονομιάς του, ως νησί του Ιπποκράτη, να παρέχει στους επισκέπτες και κατοίκους, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας,

 

 

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός

 1. Σε τι βαθμό το έργο αποτελεί προτεραιότητα για την ηγεσία του Υπουργείου;
 2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Κω;
 3. Ποιοι οι λόγοι της τόσης μεγάλης καθυστέρησης στην αποδοχή της πρότασης του Δήμου της Κω για την χωροθέτηση του νέου νοσοκομείου και την χρηματοδότηση με 1 εκ. € της μελέτης κατασκευής από τον προϋπολογισμό του Δήμου της Κω ;
 4. Πως πρόκειται το Υπουργείο να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου του Νέου Νοσοκομείου; Πρόκειται να προβεί σε ενέργειες για την αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, δεδομένου ότι οι επενδύσεις στην Υγεία αποτελούν πυλώνα χρηματοδότησης, ενώ πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, μιας και είναι ένα ώριμο δημόσιο έργο;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Σαντορινιός Νεκτάριος

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άσε ρε Σαντορινιε.Έχουμε τα προβλήματα μας ,έχουμε και τους Συριζαίους να το παίζουν πολιτικοί.

 2. Επιτέλους και ένας Βουλευτής ασχολείται με το νούμερο ένα πρόβλημα του νησιού μας διαχρονικά.

  • Σώπα ρε μεγάλε.Έχει το θράσος και μιλάει.Τα είχανε όλα ένταξη τα 5 χρόνια που το έπαιζε υπουργός και τα χαλάσανε τώρα.

 3. Νίκο 5,5 χρόνια επειδή είχατε άψογη συνεργασία με τον Κυριτση τι κάνατε ακριβώς ; Τόσο μεγάλο κείμενο και μας λες το απόλυτο τίποτα . Τι έκανε ο κύριος Πολάκης για την Κω; Έδωσε 18χιλ; Φοβερό. Εσυ τι έκανες ; Ο Γάκης ; Ο Καματερος ; Είστε το απόλυτο κρατικοδίαιτο τίποτα που έγινε προς στιγμήν κάτι! Άντε αγοράκι μου προχωρά παρακάτω και εσυ!!

  • Το απόλυτο κρατικοδίαιτο κόμμα είναι αυτό της ΝΔ που έχει πάρει τόνους θαλασσοδάνεια από τις κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες και δεν έχει επιστρέψει ούτε ένα ευρώ, Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο σας το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεωργιάδη που το αγαπημένο τους σπορ είναι να παίρνουν δάνεια και εξοφλούν ούτε ένα ευρώ. Άντε να δούμε πότε θα βγουν οι οπαδικές παρωπίδες μπας και δούμε άσπρη μέρα

   • Τι ακριβως εκανε ο Συριζα 5 χρονια;Δεν τους ελεξε;Πλακακια τα εκανε μαζι τους;Ρε δεν ειμαστε ολοι προβατα.

 4. Ο εκλεκτος φιλος ΨΙΤ δεν βλεπω να σχολιαζει τα λεγομενα του Σαντορινιου και αυτο με ανησυχει. Ενταχθηκες εκει στα Συριζοπουλα κυριε ψιτ? να υποθεσουμε και το αφεντικο σου? Σας πηραμε χαμπαρι ολους Συριζαιους πουθεναδες και Κυριτσηδες ανυπαρκτοι γραψατε τις πιο μαυρες ημερες για αυτο το ΝΗΣΙ ΤΗΝ ΚΩ.

  • Μουυυ… ο Ψιτ και οι φίλοι του… δεν είναι σαλταδόροι…Γκε- γκε;;;
   Προφανώς σε γράφει….
   ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΜΟΥΤΡΟ!!

 5. Μην τον κατηγορείτε. Το θέμα νοσοκομείο όπως και η σχολή είναι σιγουράκια πριν από τις εκλογές.
  Το κάθε κόμμα έχει ένα τετράδιο με τα πιασιάρικα θέματα κάθε περιοχής.

 6. βρε καταστροφέα της Ελλάδας έχεις το θράσος να μιλάς κιόλας. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν άφησε ταμείο 37 δισ καιγι αυτό δεν έχει πτωχεύσει ακόμα η χώρα. Ο δικός σου τα ξεκοκαλίζει, τα μοιράζει στα ΜΜΕ και στους κολλητούς του για να τον λιβανίζουν και μας πάει πάλι για φούντο. Το μυαλό σας είναι μόνο στη μάσα και πουθενά αλλού. Ψεύτες, λαμόγια, βιαστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ρωτάς καταρχήν έβαλε στο Νοσοκομείο τον πιο άξιο Διοικητή που είχε ποτέ και έλυσε προβλήματα που οι δικοί σου τα άφηναν για δεκαετίες άλυτα. Έφτιαξε την ΤΟΜΥ στο Πλατάνι εκεί που εσείς είχατε απολύσει τους γιατρούς και έφερε προσωπικό στο νοσοκομείο. Μέχρι και στο ΕΚΑΒ έβαλε 2ο ασθενοφόρο στην Αντιμάχεια και εσείς το κλείσατε. Πρέπει να ντρέπεστε να μιλάτε. Και τη μελέτη για το νέο Νοσοκομείο ναι ο ΣΥΡΙΖΑ τη χρηματοδότησε, σε πονάει; Για να σας δούμε τώρα τι θα κάνετε. 20 εκατομμύρια θέλει για το νέο νοσοκομείο. Αντί ι ααυτό εσείς δόσατε 50 εκατ. για να φτιάξετε κλειστό ΚΥΤ στο Πυλί. Γιατί άραγε; πόσα θα φάτε; Απατεώνες

  • Ποιον βριζεις ρε αρριστερο φασιστομουτρο;Οπαδε του Κουφοντινα.Χωρισατε την Ελλαδα στα δυο για να επιζησετε ξεφτηλες.Κλεφτε.Θελατε να μας κανετε Βενεζουελα.Ποιος Συριζα εσωσε την Ελλαδα βλημα;Αν δεν στηριζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τωρα θα ειμασταν Συρια.Οι Συριζαιοι την εκαναν και δεν ψηφισαν.Τα ξεχασες η απλα σας εχει γινει συνηθεια το ψεμα;

  • Γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφεις. Χρηματοδότησε ο Συριζα μελέτη ? Γνωρίζεις τι είναι η μελέτη σκοπιμότητας? Μάλλον δεν γνωρίζεις για αυτό το λόγο και μόνο είσαι άσχετος. Πιστεύεις άσχετε ότι μια μελέτη για ανέγερση νοσοκομείου κοστίζει 18χιλ ? Ίσως δεν έχεις βάλει την μια πέτρα πάνω στην άλλη γιαυτό δεν ξέρεις. ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ.
   ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗΣ.

   • εσύ δεν έχεις ακούσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδότησε τη μελέτη σκοπιμότητας. Μάλλον σε άλλο τόπο ζείς και δείχνει την ασχετοσύνη σου

   • Εσυ…. μουυυ.. τσακώνεσαι .. με αυτόν που συνεργάζεσαι μαζί του στον Δήμο;;;;
    Τα έχετε χάσει…

 7. ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΟΠΟΙΑ ΦΩΝΗ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ!!!

 8. Φιλοι του Συριζα.Νομιζετε οτι σας ξεχασε ο κοσμος;Εγω προσωπικα δεν με ενδιαφερει τι λενε οι Νεοδημοκρατες και ΠΑΣΟΚΟΙ.Απλα ακουω και ακουσα τι ειπαν οι πρωην Συριζαιοι συντροφοι σας για τον Αλεξη και το Συριζα.Να στους θυμισω;Να μην ξεχασω και τον συγκυβερνητη σας τον Καμμενο.Αληθεια που ζητε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.