Τι ισχύει για την Κάλυμνο από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 μετά την παράταση του τοπικού lockdown

0
1581

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 6.00 το πρωί το τοπικό lockdown και τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην Κάλυμνο μετά την αξιολόγηση των  επιδημιολογικών δεδομένων. Ειδικότερα όπως αναφέρθηκε υπάρχουν 25 ενεργά κρούσματα και η ιχνηλάτηση έχει εντοπίσει 74 στενές επαφές τους

Μετά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη Χώρα, στην Κάλυμνο μέχρι 25 Ιανουαρίου 2021 στις 6.00 το πρωί  λόγω του τοπικού lockdown , ισχύουν :

1. Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύκτας

 Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού

Επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),

γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο πλησίον οικίας.

2.Μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας

Από τις 5.00 έως τις 18:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο, εφόσον λειτουργεί,

γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.

ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

ζ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

ιβ) Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.

ιγ) Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων.

3.Συνεχίζεται η αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών (πλην κηδειών με συμμετοχή μέχρι 9 ατόμων). Τέλεση θείας λειτουργίας κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς.

4.Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν έως τις 17:30.

5.Λειτουργία καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ) με click away. Δραστηριότητα εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής / τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00.

6.Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίησης νυχιών κ.λπ.

7.Συνεχίζεται η αναστολή της  δραστηριότητα σχολών ερασιτεχνών οδηγών, σχολών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων

Μετακινήσεις εκτός των ορίων του Δήμου Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου
Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του Δήμου Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:
α) Από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,
γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας, δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία)

Δείτε όλο το ΦΕΚ πατώντας εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ