Ι. Παππάς με Κ. Πιερακάκη: Δυνατότητα έκδοσης του παράβολου μεταγραφής πράξεων μέσω της εφαρμογής e-paravolo

0
107

Επικοινωνία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

 

O Βουλευτής Δωδ/σου Ιωάννης Παππάς απέστειλε επιστολή και επικοινώνησε με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερακάκη, σχετικά με την δυνατότητα έκδοσης του παράβολου μεταγραφής πράξεων μέσω της εφαρμογής e-paravolo.

Συγκεκριμένα στα Κτηματολόγια Ρόδου ,Κω και Λέρου  και στα Υποθηκοφυλακεία της χώρας για την μεταγραφή των εμπραγμάτων αγωγών απαιτείται η έκδοση παραβόλου ύψους 4,5 ευρώ υπέρ ΔΟΥ. Με αποτέλεσμα να προσέρχονται οι δικηγόροι και οι ενδιαφερόμενοι στις ΔΟΥ, για να καταβάλουν το εν λόγω μικρό χρηματικό ποσό, πραγματοποιώντας  άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμό.

Γι αυτό το λόγο ζητήθηκε από τον βουλευτή να διευκολύνονται οι πολίτες και να προστεθεί επιλογή έκδοσης και πληρωμής του παραβόλου υπέρ ΔΟΥ για τη μεταγραφή των πράξεων στην εφαρμογή e-paravolo .

Από την πλευρά του ο Υπουργός θα εξετάσει το αίτημα και θα επιληφθεί του ζητήματος το επόμενο χρονικό διάστημα για την ικανοποίηση του αιτήματος των δικηγορικών συλλόγων της Δωδεκανήσου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.