Ρόδος: «Στον αέρα» χιλιάδες οικογένειες που δεν θα εισπράξουν ούτε ένα ευρώ από τα μέτρα

0
316

«Βράζουν» από θυμό, οργή και αγανάκτηση χιλιάδες οικογένειες στο νησί της Ρόδου, οι οποίες καλούνται να βιώσουν τον χειρότερο ίσως χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, δεδομένου ότι βρίσκονται εκτός των μέτρων που έχουν ληφθεί για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου (Ε.Κ.Ρ.) κος Παναγιώτης Εγγλέζος, ζήτησε από κάθε αρμόδιο εκπρόσωπο και φορέα να πιέσει προς την κυβέρνηση, έτσι ώστε να αρθεί άμεσα η αδικία που επιχειρείται να συντελεστεί σε βάρος χιλιάδων οικογενειών της Ρόδου.

Για τον λόγο αυτό, συνεκλήθη χθες το μεσημέρι, συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου, τα στελέχη της οποίας, εξέτασαν αναλυτικά τα μέτρα και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουν άμεσα για να μπορέσουν να στηριχθούν οι οικογένειες αυτές.

Ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί στους κόλπους των εργαζομένων, είναι ότι από χθες το πρωί, εκατοντάδες συμπατριώτες μας πέρασαν από τα γραφεία των σωματείων του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και ειδικά από αυτό των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ζητώντας από τους εκπροσώπους τους να τους ενημερώσουν για το τι θα γίνει.

Χιλιάδες οικογένειες στη Ρόδο είναι σε απόγνωση.  Οι συνδικαλιστές καλούν τους αρμόδιους να αφήσουν τις θεωρίες και να περάσουν σε πράξεις ουσίας

Χιλιάδες οικογένειες στη Ρόδο είναι σε απόγνωση. Οι συνδικαλιστές καλούν τους αρμόδιους να αφήσουν τις θεωρίες και να περάσουν σε πράξεις ουσίας

Τεράστια η αγωνία
Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ. επισήμανε ότι πλήττονται άμεσα 19.000 τουλάχιστον οικογένειες οι οποίες δεν καλύπτονται από το πλάνο και τις εξαγγελίες που έχουν γίνει από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε ανάρτησή του σημειώνει συγκεκριμένα:
«Δυστυχώς και τώρα, οι εργαζόμενοι που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, οι εργαζόμενοι στα τουριστικά γραφεία, οι εργαζόμενοι στα ταξί, στα μίνι μάρκετ, οι εργαζόμενοι που δεν άνοιξαν οι επιχειρήσεις στις οποίες δούλευαν, δεν καλύπτονται!

Για την κυβέρνηση και συγκεκριμένα για τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ήταν λόγια του αέρα κι εμείς δεν σταματάμε. Θα το καταλάβετε θέλετε δεν θέλετε. Η ανοχή και η αντοχή μας τελείωσε, κύριοι…».

Από τη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Από τη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Περιμένουμε αποτελέσματα  και όχι θεωρίες
Οι εκπρόσωποι των σωματείων, στους κόλπους των οποίων εντάσσονται οι άνθρωποι αυτοί, επισημαίνουν πάντως ότι πρόκειται για απαράδεκτη τακτική που εξαθλιώνει χιλιάδες οικογένειες. Καλούν τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν αμέσως σε διόρθωση της αρχικής τους απόφασης και σημειώνουν ότι θα προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων μέσα στον χειμώνα.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πάντως ως απελπιστική για χιλιάδες νοικοκυριά στην περιοχή μας, που καλούνται με ελάχιστα μεροκάματα που έκαναν το καλοκαίρι να βγάλουν τον χειμώνα τους χωρίς την κρατική στήριξη.
Ακόμα και εκείνες οι κατηγορίες των εργαζομένων που καλύπτονται από τις εξαγγελίες, όπως εκτιμούν οι συνδικαλιστές, θα λάβουν κουτσουρεμένο το ποσό των 800 ευρώ που προορίζονταν για αυτούς αφού  οι περισσότεροι από αυτούς απολύονται σήμερα και κατά συνέπεια θα εισπράξουν κατ’ αναλογία του μήνα το ποσό των 650 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι απελπιστική για τους ανθρώπους αυτούς κι όπως επισήμαναν χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» εκπρόσωποι του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων που επί σειρά ετών υπηρετούν στα κοινά μέσω των σωματείων, η τοπική μας κοινωνία, εξαιτίας αυτής της κατάστασης που βιώνουν χιλιάδες οικογένειες, είναι υπ’ ατμόν και αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα ξεσπάσει.

πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ