Δύο υποτροφίες για σπουδές στην Ιατρική, στο όνομά του Δ. Κρεμαστινού ανακοίνωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος (ΦΩΤΟ)

0
644

Στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον αείμνηστο Δ. Κρεμαστινό, στον Αρχάγγελο, ο Περιφερειάρχης

Δύο υποτροφίες για σπουδές στην Ιατρική, στο όνομά του, ανακοίνωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος

 

Στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον αείμνηστο Καθηγητή Ιατρικής, Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Κρεμαστινό, συμμετείχε χθες, Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Αρχαγγέλου, η Δημοτική Ενότητα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη και παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκη, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α’ και Β ‘ βαθμού και μεγάλος αριθμός συγχωριανών του.

Παρουσία και της συζύγου του, κ. Τζένης Κρεμαστινού, το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η ονοματοδοσία του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου σε «Δημήτρης Κρεμαστινός» και ακολούθησαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, δωρεά της συζύγου του αείμνηστου καθηγητή.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια θα χορηγήσει δύο υποτροφίες για σπουδές στην Ιατρική, στο όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού, μέσω του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο αν ξεχαστούν. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, υπηρέτησε με συνέπεια τον ευγενή χώρο της Ιατρικής επιστήμης και τον σκληρό χώρο της πολιτικής. Άφησε το αποτύπωμα του και αναγνωρίστηκε και από τους δύο χώρους και από την κοινωνία την ίδια”, ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

Σήμερα Κυριακή μετά την τέλεση της Θείας λειτουργίας Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ Κυρίλλου, θα τελεστεί το εξάμηνο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού και θα ακολουθήσει ονοματοδοσία δρόμου, και τα αποκαλυπτήρια προτομής.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ