Ποιος υποκινεί… «Υποκινούμενη» χαρακτήρισε η Περιφερειακή Αρχή την κινητοποίηση των γονέων

0
62

Ποιος υποκινεί…

«Υποκινούμενη» χαρακτήρισε η Περιφερειακή Αρχή την κινητοποίηση των γονέων με το γελοίο επιχείρημα ότι, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί τους  δεν ικανοποιήθηκαν με το αράδιασμα των ενεργειών της για τα σχολεία ή για τη μεταφορά μαθητών και παρ’ όλα αυτά επέμεναν στα αιτήματά τους.

Για να αποδείξει και του λόγου το αληθές  περί «πολιτικών κινήτρων» και «υποκινούμενης» κινητοποίησης,  έδειξε στους γονείς το video με την  τοποθέτησή μας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.).

Όπως τονίστηκε εκ μέρους μας στην Ο.Ε.,  «Οι μαθητές των νησιών μας δεν μπορεί να πηγαίνουν στο σχολείο περπατώντας μέχρι και 4 χλμ. Δεν μπορεί να στοιβάζονται ειδικά σήμερα μαζί και με άλλους επιβάτες. Δεν μπορούν οι  μαθητές να φτάνουν στα σχολεία ¾ ακόμα και μια ώρα πριν το κουδούνι.  Ζητάμε η ΠΝΑΙ άμεσα να συζητήσει με τις Ενώσεις Γονέων να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις τους. Να προχωρήσει το ταχύτερο σε συμπληρωματικές συμβάσεις με στόχο την αύξηση δρομολογίων μόνο για παιδιά και συνοδούς που θα εξασφαλίζουν την πληρότητα στο 65%.

Να ζητήσει την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει την μεταφορά και αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για την πληρότητα ενώ βάζει απαράδεκτα όρια απόστασης του σχολείου από την κατοικία των μαθητών.

Τελευταία,  η ΠΝΑΙ πρέπει να ζητήσει την αύξηση των διατιθέμενων ποσών και γιατί όχι να διαθέσει άλλα επιπλέον από ίδιους πόρους.»

Γνωρίζουν οι ίδιοι οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι αυτό που τους υποκινεί είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας δίπλα της και τους τοπικούς μηχανισμούς της.

Είμαστε στο πλευρό των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών σ’ αυτόν τον τιτάνιο αγώνα για τη μόρφωση, για ασφαλή ανοιχτά σχολεία ειδικά σ’ αυτές τις  συνθήκες, για την πρόσβαση σε κάθε παιδί με ασφάλεια στο σχολείο του, για  παιδεία που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να στηριχτεί από την κοινωνία γιατί είναι δίκαιος.

Γιάννης Ντουνιαδάκης

Υποναύαρχος ΠΝ ε.α. επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

24/10/2020

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ