Καστελλόριζο-παπα-Γιώργης: Η πανδημία μάς φοβίζει εμάς και όχι ο Ερντογάν

0
218

Για την απόφασή του να στηρίξει την επιθυμία των κατοίκων να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία μετά την προβοκάτσια με την ελληνική σημαία  πάνω από το λιμάνι  μίλησε στο “Notos News” και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων  ο εφημέριος του Καστελορίζου Γιώργος Μαλτέζος.

Η πρωτοβουλία,  όπως τόνισε, στέλνει μηνύματα με εθνική και θρησκευτική σημασία.

Όπως είναι ήδη γνωστό, με  πρωτοβουλία του παπα-Γιώργη Μαλτέζου, που είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ιερέας στο Καστελόριζο και έχει συνδέσει τη ζωή του με το νησί, αλλά και την υποστήριξη κατοίκων του νησιού που συνέδραμαν στην αγορά υλικών, φιλοτεχνήθηκε σε εσοχή ψηλού βράχου κοντά στο αεροδρόμιο, η μορφή της Παναγίας με την φράση – ευχή: «Η Παναγία μαζί μας».

Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον Ξανθιώτη ζωγράφο, Στράτο Μυλωνά, φίλο του παπα- Γιώργη που του έκανε την πρόταση και αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Η δημιουργία της βραχογραφίας της Παναγίας ήταν στην σκέψη μου εδώ και πολλά χρόνια. Περίμενα όμως τον κατάλληλο άνθρωπο για να κάνει πράξη τη σκέψη μου. Το έργο είναι σημείο που είναι ορατό σε όλους όσους  έρχονται στο νησί . Στέλνουμε και ένα μήνυμα στην Τουρκία», δήλωσε ο κ Μαλτέζος.

Σε ερώτηση αν οι κάτοικοι και ο ίδιος αισθάνονται φόβο με την παρουσία της Τουρκίας  και τις προκλητικές της ενέργειες ο κ. Μαλτέζος δήλωσε:
«Όχι, είμαστε συνηθισμένοι.  Αυτά γίνονται από το 1974. Για μας είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Ας λένε ότι θέλουν οι γείτονες. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε. Εμείς δεν φοβόμαστε τον Έρντογαν».

Ο παπα-Γιώργης συγκινήθηκε όταν του ζητήσαμε να στείλει ένα μήνυμα  στους πολίτες:
«Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση. Από την Ελλάδα και τα νησιά  μας  έρχονται στο νησί μας για επίσκεψη, για ένα προσκύνημα. Μας στέλνουν μηνύματα και  ευχές  στο Facebook. Η πανδημία μας φοβίζει εμάς και όχι ο Ερντογάν»

Πηγή: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ