Άγκυρα σήκωσαν οι «τράτες» της Καλύμνου και γέμισαν τους πάγκους των Ιχθυοπωλείων με ψάρια (video)

0
511

Άγκυρα σήκωσαν τα μεσάνυχτα 30 Σεπ/1 Οκτωβρίου 2020, οι μηχανότρατες από το λιμάνι της Καλύμνου και βγήκαν στα ανοιχτά για την πρώτη «ψαριά» της νέας αλιευτικής περιόδου, που αναμένεται δύσκολη και πολύ κοπιαστική.

Σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, πρωινές ώρες, επέστρεψαν στο λιμάνι της Καλύμνου, για να ξεφορτώσουν τις πρώτες ψαριές τους και αμέσως να αναχωρήσουν και πάλι για να συνεχίσουν το έργο τους.

Ο φακός του kaymnos-news.gr και ο Μάμας Χαραμαντάς κατέφραψε την άφιξη στο λιμάνι Καλύμνου το αλιευτικό σκάφος “Καπετάν Παντελής” της οικογένεια του Σάκη Κυπραίου,με καπετάνιο τον Σπύρο Βαρβαρή, το οποίο μάλιστα έφερε μεσίστια τη σημαία λόγω του πρόσφατου θανάτου του καπετάν Παντελή Κυπραίου, ιδρυτού της οικογενειακής επιχείρησης .Να σημειώσουμε ότι τηρήθηκε το έθιμο με το σπάσιμο καρπουζιού και ροδιών επί του σκάφους.

Ακολούθησε μία περιήγηση σε Ιχθυοπωλεία του νησιού. Αρκετός κόσμος, και φέτος τηρώντας τις παλιές συνήθειες περίμενε από το πρωί σήμερα Πέμπτη, για να διαλέξει και να αγοράσει από τους γεμάτους με μεγάλη ποικιλία ψαριών πάγκους των Ιχθυοπωλείων του νησιού.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ