ΚΟ ΚΚΕ: Παρέμβαση για το «νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο»

0
73

Παρέμβαση  για το «νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο».

 

Την αντιδραστική κατεύθυνση του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της κατά τη συζήτηση με τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά και την Επίτροπο Ylva Johansson στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο».

 

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβαση του  τόνισε τα παρακάτω:

 

«Το Σύμφωνο σας ενισχύει περαιτέρω τις αντιδραστικές κατευθύνσεις ΕΕ κυβερνήσεων που οδήγησαν στον εγκλωβισμό, στις απάνθρωπες  Μόριες. Το κριτήριο της χώρας πρώτης εισόδου παραμένει. Βαφτίζετε «αλληλεγγύη» το διαμοιρασμό των απελάσεων και της καταστολής στα κράτη-μέλη.

Η ΕΕ οδηγεί μαζικά τα θύματα των δικών της ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην εξής fast – track μαζική διαδικασία: ξεδιάλεγμα, κράτηση κι απέλαση, κατά παράβαση ακόμη και αυτής της εξατομικευμένης  αίτησης ασύλου, και με τη Frontex σε ρόλο δεσμοφύλακα. Κι όσοι καταφέρνουν και περνούν τη διαδικασία θα είναι τα «ταλέντα» προς φθηνή  εκμετάλλευση από τους ομίλους.

Το πακέτο είναι απαράδεκτο και πρέπει να αποσυρθεί. Εμείς λέμε να κλείσουν τώρα όλα τα hotspots. Άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στην ηπειρωτική  Ελλάδα για προσωρινή ανθρώπινη φιλοξενία, προκειμένου να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού τους με αναγνώριση του δικαιώματος να καταθέσουν εκεί αιτήσεις ασύλου.»

 

 

24/9/2020                            Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.