Ρόδος: Θα απομακρυνθεί από το νοσοκομείο ο γυναικολόγος που κατηγορείται για βιασμό

3
651

Οι νόμιμες διαδικασίες σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση του γιατρού, που κατηγορείται για βιασμό και άλλες ασελγείς πράξεις σε βάρος ασθενών του, από την εργασία του, έχουν τεθεί σε λειτουργία από το νοσοκομείο της Ρόδου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και τη 2η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τις καταθέσεις μηνύσεων σε βάρος του γιατρού από συμπολίτισσές μας, αλλά και την επίσημη ενημέρωση που έχει ζητήσει να έχει επί του θέματος, η διοίκηση του νοσοκομείου της Ρόδου με έγγραφο που έχει αποστείλει στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, από τις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Η ενημέρωση αφορά τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για τον γιατρό και βάσει των οποίων αναμένεται να αποφανθεί η απομάκρυνσή του από την εργασία του. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο γιατρός, από την επομένη της γνωστοποίησης της σε βάρος του πρώτης μήνυσης, βρίσκεται σε άδεια από την εργασία του.

Επίσης βάσει των ίδιων πληροφοριών, όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία για την υπόθεση αυτή, βρίσκονται στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου η οποία και θα αποφανθεί για την ποινική της εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ασκηθούν ποινικές διώξεις ή ποινική δίωξη σε βάρος του γιατρού, τότε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα κινηθεί και η πειθαρχική διαδικασία από πλευράς νοσοκομείου και Υπουργείου σε βάρος του.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται να συγκεντρώνονται στοιχεία σε βάρος του γιατρού και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την υποβολή και άλλων μηνύσεων.

Πάντως μέχρι τώρα έχουν ήδη κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις οι οποίες αφορούν συμπολίτισσές μας που καταγγέλλουν τη συμπεριφορά του γιατρού κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους για εξέταση.
Υπενθυμίζεται πως στο τέλος Αυγούστου 2020 κατατέθηκε η πρώτη μήνυση της 55χρονης συμπολίτισσάς μας σε βάρος του γυναικολόγου η οποία αναφέρει ότι το περιστατικό στο πρόσωπό της έγινε την 1η Ιουνίου 2020, ενώ οι λοιπές τρεις γυναίκες ηλικίας από 35 έως 40 ετών στις δικές τους μηνύσεις που ακολούθησαν στη συνέχεια, αναφέρουν παρόμοια περιστατικά με της 55χρονης, που φέρονται να έγιναν σε βάρος τους από τον γιατρό, το χρονικό διάστημα από το 2016 έως και το 2020, κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους για εξετάσεις και για αυτά ζητούν την ποινική δίωξη του γυναικολόγου.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα μπορούσαμε να μάθουμε το όνομα του γιατρού… Γτ υπάρχουν πολλές γυναίκες από την Κω που πάνε στην Ρόδο στο νοσοκομείο…

  2. Ο γιατρός είναι σε άδεια οπότε δεν θα εξετάσει άλλη γυναίκα. Όσες έχουν πάει και έχουν υποστεί ανάρμοστη συμπεριφορά το γνωρίζουν και μπορούν να κάνουν μήνυση.
    Δύο όμως είναι τα θέματα.
    Πρώτον πόσο καιρό θα πάρει για να τελειώσει όλη αυτή η διαδικασία;
    Και δεύτερον μέχρι την οριστική απόφαση ο ανώνυμος γιατρός θα εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμά του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ