«Παράδοση-παραλαβή της Διοίκησης της Λιμενικής Αρχής Κω» | Ευχαριστίες από απερχόμενο Λιμενάρχη Π. Χαμέτη

0
610

«Παράδοση-παραλαβή της Διοίκησης της Λιμενικής Αρχής Κω»

 

Την τρέχουσα εβδομάδα επίκειται αλλαγή σκυτάλης στη ιεραρχία της Λιμενικής Αρχής Κω. Ο νυν Λιμενάρχης Κω Πλοίαρχος Λ.Σ. ΧΑΜΕΤΗΣ Παντελής πρόκειται να παραδώσει την διοίκηση της Υπηρεσίας μας στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΚΑΡΑΝΤΖΙΟΥΝΗ Ιωάννη, μέχρι πρότινος Λιμενάρχη Καλύμνου, ενώ μετατίθεται ως επικεφαλής στην 8Η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με έδρα τη Ρόδο, που προΐσταται ημών . Η τελετή παράδοσης παραλαβής είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα προσεχώς.

Ο για χρονικό διάστημα δυόμιση ετών Λιμενάρχης Πλοίαρχος Λ.Σ. ΧΑΜΕΤΗΣ Παντελής ενόψει της αποχώρησής του επιθυμεί δια του παρόντος να εκφράσει τις ευχαριστίες του, εν πρώτοις στην τοπική κοινωνία, τόσο κατά μόνας  όσο και δια των αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επαρχείου και της Περιφέρειας εν γένει, για την αμέριστη στήριξη που του παρείχαν και την εμπιστοσύνη και εκτίμηση που επέδειξαν στο πρόσωπό του καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του, γεγονός ιδιαιτέρως βαρύνουσας σημασίας δεδομένων των ιδιαζουσών συνθηκών στις οποίες εκλήθη να ανταπεξέρθει. Πιο συγκεκριμένα η έξαρση του μεταναστευτικού φαινομένου των τελευταίων ετών, η ανάγκη διασφάλισης των εθνικών συνόρων, απόρροια και τα δύο της εγγύτητας με την γείτονα χώρα, η επιτακτική ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του επιβατηγού λιμένα Κω, ιδιαιτέρως δυσχερής συνεπεία των καταστροφών που υπέστη από τον σεισμό του έτους 2017, τελούντος υπό ανακατασκευή επί του παρόντος, η προστασία της δημόσιας υγείας δεδομένης της πανδημίας του ιού COVID-19, υπήρξαν μερικές μόνο από τις προκλήσεις τις οποίες εκκλήθη να αντιμετωπίσει.

Αρωγοί και ακάματοι συνεργάτες σε όλη την καταβληθείσα προσπάθεια υπήρξαν αναμφίβολα οι Αρχές του τόπου,  με προεξάρχοντα  τον Ελληνικό Στρατό δια του Διοικητή της 80 ης Ανωτάτης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής κ. Ταξιάρχου, η Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και ο ΝΑΣΚΩ. Επιπροσθέτως οι Δικαστικές Αρχές με την καθοδήγησή τους,  οι πολιτικοί φορείς, ο τοπικός τύπος, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για κάθε φορά που χρειάστηκε η άμεση παρέμβασή τους και τέλος οι επαγγελματίες όλων των κλάδων της νήσου, ιδίως όσοι σχετίζονται με τις κατά λόγο αρμοδιότητες της Υπηρεσίας μας.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία χρήζει η συμβολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ, τόσο στην πράξη, όσο και ως προς την πνευματική στήριξη της Υπηρεσίας μας, την οποία στη σημερινή εποχή που οι αξίες και οι θεσμοί δοκιμάζονται, ο καθένας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Σε όλους τους προναφερθέντες, ο απερχόμενος Λιμενάρχης εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του για τη στήριξη και τη συνεργασία τους. Ξεχωριστά όμως στο προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κω με το οποίο συμπορεύτηκε καθ΄ολο το διάστημα της θητείας του, που πάντοτε υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να αντεπεξέρχεται στα πολυσχιδή και διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα αρμοδιότητάς του.

Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΧΑΜΕΤΗΣ Παντελής κρατώντας πάντοτε τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις από την παρουσία του στη νήσο Κω, θα εξακολουθήσει από τη νέα θέση στην οποία ορίστηκε να ασκεί τα καθήκοντά του με τον ίδιο πάντα ζήλο, επαγγελματισμό και αφοσίωση στην αποστολή του.-

 

Εκ της Λιμενικής Αρχής

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ