Έφυγε από τη ζωή ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Περδικάρης με καταγωγή από τη Νίσυρο

2
866

Σε ηλικία 68 ετών, έφυγε σήμερα από τη ζωή και κηδεύεται αύριο, ο Γιάννης Περδικάρης, πολιτικός μηχανικός με καταγωγή από τη Νίσυρο, ο οποίος είχε υπηρετήσει στα κοινά για πολλά χρόνια.

Πάλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα παιδιά του, με δήλωσή τους στη ΡΟΔΙΑΚΗ ευχαρίστησαν πάντως το προσωπικό και τους γιατρούς της νεφρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου, για την φροντίδα που του προσέφεραν.

Ο Γιάννης Περδικάρης, ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και είχε διατελέσει γραμματέας της Τομεακής και Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ ως μηχανικός είχε αναδειχθεί ως μέλος και στην αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ήταν πατέρας τριών παιδιών. Τελείωσε το δημοτικό στη Νίσυρο, το εξατάξιο Γυμνάσιο στη Λέρο και στη συνέχεια φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Εγκαταστάθηκε στη Ρόδο και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας επί σειρά ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε εξαιρετικές γνώσεις στα μαθηματικά και την τριγωνομετρία και για το λόγο αυτό ήταν ενεργό μέλος της Μαθηματικής Εταιρίας.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί από το κοιμητήριο Ταξιαρχών πόλεως Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.gr

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο του Γιάννη Περδικάρη

 

22.08.2020

______________________________________________________________

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Περδικάρη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Γιάννη Περδικάρη. Οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν στάθηκαν ποτέ εμπόδιο στην κοινή και αποτελεσματική  διεκδίκηση πολλών αιτημάτων της Δωδεκανήσου. Ιδιαίτερα κατά την κοινή μας παρουσία,  την περίοδο 2006-2010, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου.  Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημήτρη Γάκη για την απώλεια του Γιάννη Περδικάρη

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν σύντροφό και συνοδοιπόρο για πολλά χρόνια. Ο Γιάννης Περδικάρης προέρχεται από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης, σμιλεμένος με τους αγώνες, τους πόθους και τις αγωνίες του λαού μας. Παιδί φτωχής οικογένειας αποτέλεσε σ’ όλη την πορεία της ζωής του έναν έντιμο αγωνιστή, έναν σταθερό υπερασπιστή των ιδεών του και έναν συνεπή με τις αρχές του άνθρωπο. Όσοι τον γνωρίσαμε θα θυμόμαστε την καλοσύνη του, την ευγένεια του μα και την διαλεκτική Μαρξιστική οργάνωση της σκέψης του με τα οποία υπερασπιζόταν τις ιδέες του κομμουνισμού. Ποτέ συγκρουσιακός, ποτέ πολωτικός, αυτά ήταν στοιχεία που έσβηναν με το χαμόγελο του. Εκφράζοντας τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, τους εύχομαι να βρουν δύναμη να αντέξουν την απώλεια του αγαπημένου τους Γιάννη και στους συντρόφους του να έχουν παράδειγμα πάντα τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ

τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θυμαμαι σε βρηκα στη σητεια το 1979 απλο στρατιωτη, διωγμενο απο την τοτε κυβερνηση λογω των φρονηματων σου. Καλο ταξιδι φιλε γιαννη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ