ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η ΕΟΔ Κω κλήθηκε να υποστηρίξει τη φωτιά στην Κάλυμνο | Ντελαπάρισμα πυροσβεστικού οχήματος!

4
1797

🗓Το Σάββατο 15 Αυγούστου η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κλήθηκε να υποστηρίξει την Π.Υ Κω καθώς υπήρξε #φωτιά στην νήσο Κάλυμνο.

🚤Συγκεκριμένα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μετέφερε στην Κάλυμνο 1 πεζοπόρο τμήμα με πλήρη εξοπλισμό με το διασωστικό της σκάφος #ΖΕΤΑ.

👨‍🚒Στην #Κάλυμνο 2 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης υποδέχθηκαν το διασωστικό ΖΕΤΑ και εν συνεχεία υποστήριξαν το έργο των Πυροσβεστών στην κατάσβεση της φωτιάς.

🌳Νωρίτερα την ιδία ημέρα πραγματοποιήθηκε και δασοφύλαξη με 2 εθελοντές της οργάνωσης μας καθώς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς της #ΓΓΠΠ υπήρχε υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Didim Lipsi Λειψοί Akbük Kıyıkı Leros Λέρος ZETA3.1kn-15 kn- ZETA 3.1 Aug 19:10 Wind5 beaufort NW 22°C Valikavak Torba Bodrum ruryutreis 人心 Marmari Μαρμάρι Κως Kardamaina Kefalos Καρδάμαινα Κέφαλος Mesud Nikia Νικία"
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες

BINTEO

BINTEO από την πυρκαγιά στην Κάλυμνο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 απόγευμα , στα υψώματα πάνω από το στρατόπεδο στο Δάμο, με κατεύθυνση ανατολικά πάνω από τον άγιο Χαράλαμπο και στο Κάστρο Χώρας Καλύμνου.

Η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση, βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν για τον έλεγχο και την κατάσβεση της όλη η δύναμη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού  Καλύμνου και επιβοηθητικά και άλλες δυνάμεις.

Υπήρξε ατύχημα από ντελαπάρισμα πυροσβεστικού οχήματος με ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μετά τις 7.15μμ συμμετέχει και πυροσβεστικό ελικόπτερο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr θα έλθει και Τμήμα για ενίσχυση από την Πυροσβεστική Κω.

Δείτε video του Δημήτρη Δρόσου από τον πυρκαγιά

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στην Πυροσβεστική και στα παιδιά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης! Είναι άξιοι και φαίνεται καθημερινά με το έργο τους! Τέτοιες κινήσεις πρέπει να υποστηρίζονται!

  2. Συνχαρητηρια σε όλες τις ομάδες που κάθε φορά που όταν χρειάζεται βοηθούν στο έργο τις Πυροσβεστικης άψογη συνεργασία για άλλη μια φορά!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ