Άνδρας από την Κάλυμνο στην Κρήτη με C-130

0
550

Δεν έχει σχέση με κορωνοϊό Αεροδιακομιδή ασθενούς από Κάλυμνο στην Κρήτη

Μία είδηση που δημοσιεύτηκε από site της Κρήτης σήμερα βράδυ και αναπαράχθηκε από άλλα μέσα, για μεταφορά ασθενούς με κορωνοϊό από Κάλυμνο σε Νοσοκομείο της Κρήτης δεν είναι ακριβής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καλύμνου κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες Ιατρούς λόγω της κατάστασης της υγείας του να διακομιστεί για νοσηλεία σε Νοσοκομείο με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας .

Ο ασθενής είναι αρνητικός σε κορωνοϊό και η αεροδιακομιδή έγινε με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας από Κάλυμνο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηράκλειου Κρήτης, σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου απόγευμα.

Λόγω όμως του ισχύοντος πρωτοκόλλου στα πλαίσια των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού και για προληπτικούς και μόνο λόγους  η διακομιδή έγινε σε κάψουλα αρνητικής πίεσης ,με αποτέλεσμα να εκληφθεί ότι πρόκειται για ασθενή με κορωνοϊό.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Αεροδιακομιδή σε κάψουλα αρνητικής πίεσης για νοσούντα από κορωνοϊό 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 39χρονο άνδρα,  ο οποίος μεταφέρεται από το νησί της Καλύμνου στο Ηράκλειο για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η μεταφορά του ασθενούς θα γίνει με ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης, ως είθισται στα περιστατικά με Covid, ενώ αναμένεται να φτάσει στο νησί μας μετά τις 9:30 το βράδυ.

Πηγή: neakriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ