Στη Σαντορίνη συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη

0
188

Γ. Χατζημάρκος: «Να δώσουμε πίσω στα νησιά μας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που χάθηκε στο παρελθόν που αποθέωσε την καταστροφική έννοια του πολιτικού κόστους. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές»

 

Στη Σαντορίνη συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη

Στην Σαντορίνη συνεδρίασε,  προχθές, πρώτη ημέρα του Αυγούστου, το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την υλοποίηση του νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων για το Νότιο Αιγαίο. Η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ν. Αιγαίου πραγματοποιήθηκε με την υψηλού συμβολισμού παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και ΕνέργειαςΚωστή Χατζηδάκη και του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου, σε πλήρη απαρτία των μελών του: Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α. και Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α., Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Γραμματέας του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α. και Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και τα μέλη του Δ.Σ. ΦΟ.Δ.Σ.Α. Χρήστος Ευστρατίου, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο Γιώργος Λεονταρίτης Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός και ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

Της συνεδρίασης του Δ.Σ., προηγήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Μανώλης Γραφάκος.

«Είναι μεγάλη χαρά να υποδεχόμαστε τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον Γενικό Γραμματέα και τους συνεργάτες τους στη Σαντορίνη, όπου βρισκόμαστε, μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα για δεύτερη φορά και από όπου ξεκινάει ένας πολύ μεγάλος αγώνας για κάτι που χρωστάμε στις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την συνέντευξη Τύπου, εξαγγέλλοντας από κοινού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος τα ακόλουθα: «Το φθινόπωρο αναλαμβάνει ο φορέας διαχείρισης αποβλήτων Νοτίου ΑιγαίουΝαι, θα κλείσει ο ΧΑΔΑ στην Καλντέρα της Σαντορίνης, που προσβάλλει τον Πολιτισμό και την ταυτότητά μας, όπως θα κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Θα το κάνουμε δουλεύοντας με αποφασιστικότητα, με αφοσίωση στο στόχο, με καθαρό μυαλό, με σχέδιο που ήδη ξεκίνησε και πατώντας όλοι πάνω στην ίδια γη». Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ακόμα ότι Υπουργείο και κυβέρνηση, πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν επιτύχει το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας στην Ελλάδα, πάνω σε μια κοινή πορεία, με κοινούς στόχους. «Δεν θα λογαριάσουμε πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με το πολιτικό σύστημα του παρελθόντος, που έχοντας για δεκαετίας ολόκληρες στο μυαλό του την παράμετρο αυτή, δεν μπόρεσε να κάνει τα βήματα που έπρεπε» τόνισε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας: «Καμία άλλη χαμένη ευκαιρία. Σήμερα είμαστε μπροστά σας για να πούμε ότι μια ομάδα με αποφασιστικότητα θα παραδώσει μια βιώσιμη λύση, θα δώσει πίσω στα νησιά μας αυτό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο χάθηκε στον χρόνο που προηγήθηκε Αυτή η ομάδα θα φέρει τα αποτελέσματα, για τα οποία έχει δεσμευτεί. Η Σαντορίνη είναι ένας τόπος που μας δίνει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, το μήνυμα από ό,τι υλοποιούμε εδώ να ταξιδέψει γρήγορα σε όλο τον κόσμο, από τον οποίο εμείς προσδοκούμε να μας επιλέξει για τις διακοπές του. Ζούμε από τον Τουρισμό και όλα μας τα μηνύματα πρέπει να εμπεριέχουν και αυτή την παράμετρο. Από την Σαντορίνη, στέλνουμε και σήμερα σε όλο τον πλανήτη το μήνυμα ότι αυτή είναι μια χώρα ώριμη. Μια χώρα σοβαρή, που όλα αυτά που πέτυχε το πρώτο διάστημα της υγειονομικής κρίσης δεν ήρθαν συγκυριακά. Ήρθαν βάσει σχεδίου και γιατί κάποιοι κινήθηκαν με μεγάλη αποφασιστικότητα».

Στην συνεδρίαση της Σαντορίνης, συζητήθηκε το πλαίσιο του σχεδίου που πρέπει να εκπονηθεί εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών, σε αρμονία με τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό, που θα οριστικοποιηθεί με την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού του Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα αποτελέσει και την πρώτη μεγάλη παρέμβαση του νεοσύστατου ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου.

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΌ 100.000 ΟΙ ΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

 

Τη σταθερά ανοδική τάση των πτήσεων προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου επιβεβαιώνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Fraport που περιλαμβάνουν την καταγραφή του αριθμού των πτήσεων και του αριθμού των αφιχθέντων επιβατών από ξένες χώρες, σε ημερήσια βάση, από την 1η Ιουλίου – 29η Ιουλίου 2020.

 

Κατά το διάστημα αυτό, οι αφιχθέντες επιβάτες στο νησί των Ιπποτών έφτασαν τις 104.000. Πρόκειται για επιβάτες που έρχονται με απευθείας πτήσεις στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας», χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι επιβάτες που φθάνουν στο νησί με εσωτερικές πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ούτε αυτούς που επιλέγουν την μετάβασή τους ακτοπλοϊκώς.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (25 & 26/07) καταγράφηκαν οι υψηλότεροι ρυθμοί αφίξεων ξεπερνώντας κατά 32% τις αφίξεις της 18ης & 19ης Ιουλίου.

 

Συγκεκριμένα στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου αφίχθησαν:

           

Το Σάββατο 25/07 μέσω 54 πτήσεων, 7.351 επιβάτες

Την Κυριακή 26/07 μέσω 45 πτήσεων, 7.617 επιβάτες

 

Σύνολο Σ/Κ, 99 πτήσεις με 14.968 αφιχθέντες

 

Ικανοποιητικά εξελίχθηκε η κίνηση των ξένων τουριστών και τις τελευταίες ημέρες του μήνα (27,28,29/07) διατηρώντας αριθμούς που ξεπερνούν τις 3.500 αφίξεις ημερησίως.

Συγκεκριμένα στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου αφίχθησαν:

 

Την Δευτέρα 27/07 μέσω 31 πτήσεων, 4.687 επιβάτες

Την Τρίτη 28/07 μέσω 27 πτήσεων, 3.565 επιβάτες

Την Τετάρτη 29/07 μέσω 29 πτήσεων, 4.482 επιβάτες

 

 

Εν κατακλείδι, από το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου 01/07 ως τις 29/07, οι επιβάτες προερχόμενοι από ξένες χώρες που αφίχθησαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου έπιασαν τριψήφιο νούμερο, ξεπερνώντας τις 100.000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.