Στο εδώλιο δύο άτομα που προσπάθησαν να ληστέψουν μάνα και κόρη στο Τιγκάκι της Κω

0
743

Με την απειλή ενός στιλέτου, επιχείρησαν 31χρονος και 25χρονος να ληστέψουν στην Κω μητέρα και κόρη, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν καθώς οι δύο γυναίκες έβαλαν τις φωνές και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια στο νησί του Ιπποκράτη και για αυτό οι δύο δράστες θα δικαστούν στις 21 Σεπτεμβρίου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κατηγορούμενοι για:  απόπειρα ληστείας από κοινού, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, οπλοχρησία μαχαιριού από κοινού και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φέρονται να ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαΐου 2015, οπότε και οι δύο άνδρες μετέβηκαν σε καφέ στο «Τιγκάκι» της Κω, όπου βρίσκονταν η μητέρα με την κόρη και κάποιες άλλες φίλες τους. Εκεί άρχισαν να φλερτάρουν τη νεαρή κοπέλα, χωρίς όμως ανταπόκριση. Όταν περίπου στις 7.30 το απόγευμα μητέρα και κόρη σηκώθηκαν για να φύγουν, ο 31χρονος με τον 25χρονο τις προσέγγισαν ενώ κινούνταν πεζές και με την απειλή ενός στιλέτου-«πεταλούδα», επιχείρησαν να τις αποσπάσουν χρήματα.

Οι γυναίκες αντέδρασαν καλώντας σε βοήθεια και ανάγκασαν τους δράστες να τραπούν σε φυγή χρησιμοποιώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο. Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, οι οποίοι από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατάφεραν λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μαχαίρι-στιλέτο τύπου «πεταλούδα» με λάμα μήκους 8 εκατοστών, και ακατέργαστη κάνναβη βάρους περίπου 4 γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία,  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, τους ασκήθηκε ποινή δίωξη και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Κω.

πηγή: rodiaki.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ