ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Μάνος Κόνσολας στην Κάλυμνο για τα προβλήματα του νησιού

0
197

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Χαρίκλεια Χριστοφή

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κάλυμνο»

 

Τριήμερη επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Κόνσολας είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Διακομιχάλη Δημήτρη, καθώς και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλύμνου.

Επίσης, είχε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κ. Μανώλη Μουσελλή, αυτοδιοικητικούς φορείς, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς, τουριστικούς φορείς και τους ανθρώπους και στελέχη του τουρισμού στο νησί.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τον καταδυτικό τουρισμό, που ανοίγει το δρόμο για την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου και την ανάπτυξη μιας μορφής τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κάλυμνο.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού, χαρακτηρίζοντας την Κάλυμνο πυλώνα ανάπτυξης αυτού του είδους τουρισμού, επισημαίνοντας ότι το Φεστιβάλ Αναρριχητικού Τουρισμού τελεί πλέον υπό την αιγίδα του υπουργείου και θα έχει την ανάλογη προβολή.

«Είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμόσουμε τον τουρισμό μας και να προσαρμοστούμε και εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι βέβαιο ότι ο μαζικός τουρισμός, όπως τον γνωρίζαμε, θα επανέλθει και πολύ περισσότερο ότι θα επανέλθει τα δύο επόμενα χρόνια.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης λιγότερου ευάλωτου, περισσότερο ανταγωνιστικού και με όρους αειφορίας.

Η Κάλυμνος μπορεί να υπηρετήσει αυτό το μοντέλο, μπορεί να κάνει στροφή στην ποιότητα, να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού που προσελκύουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος όπως ο αναρριχητικός, ο καταδυτικός και ο  θαλάσσιος τουρισμός», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε επίσης το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν και την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό.

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, έχει ένοπλες δυνάμεις με ισχυρή αποτρεπτική ισχύ που θα υπερασπιστούν με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και αυτό είναι ένα μήνυμα προς φίλους και συμμάχους»,  επισήμανε ο Μάνος Κόνσολας.

 

Την Κάλυμνο επισκέπτεται ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου,  Μάνος Κόνσολας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί της Καλύμνου, συναντήθηκε με τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή  καθώς και με τον Δήμαρχο Καλύμνου,  Δημήτρη Διακομιχάλη.

Στο δημαρχείο ανέμενε τον Υφυπουργό και ο Καλύμνιος Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος

Επίσης, ο Υφυπουργός Τουρισμού, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Καλύμνου και ακολούθως σύσκεψη με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, τουριστικούς φορείς, στελέχη και εργαζόμενους στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Τουρισμού επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.