ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Έρχεται τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής για τις εποχικές επιχειρήσεις στον τουρισμό

0
119

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Έρχεται τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής για τις εποχικές επιχειρήσεις στον τουρισμό»

 

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής για την παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις:

«Αύριο εκπνέει η προθεσμία για όσους θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις για τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα στη Ρόδο, χρηματοδοτήθηκαν 1508 επιχειρήσεις με συνολικό ποσό 12,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Κω χρηματοδοτήθηκαν 430 επιχειρήσεις με συνολικό ποσό 3,2 εκ.ευρώ.

Στην τελική εκκαθάριση των στοιχείων για το δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί για τα δύο αυτά νησιά και τα Δωδεκάνησα.

Είναι όμως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα ακολουθήσει και τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής μέσα στον Αύγουστο, ο οποίος θα αφορά σε εποχικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και έχουν πληγεί, στο μέγιστο βαθμό, από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στον τρίτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακή μηχανή και ατομικές, οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν προσωπικό, όπως τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα παντοπωλεία, οι καντίνες τα περίπτερα, τα καταστήματα  ειδών δώρων, τα φαρμακεία, τα αρτοποιεία, τα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης αλλά και όσοι εκμεταλλεύονται ταξί.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις εποχικές επιχειρήσεις στον τουρισμό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ