Ενώσεις Αστυνομικών: “Ολα στο Γόνατο και οι Αστυνομικοί για την ‘’Λάντζα’’!!!”

0
620

Με το Υπ’αρίθμ. 2602/28-06-2020 ΦΕΚ στο άρθρο 2, καθορίζετε ότι κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχό του ηλεκτρονικού αντιγράφου φόρμας PLF (Passenger Locator Form) για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα που αφορά την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Παρόλο που με το παραπάνω ΦΕΚ, ξεκάθαρα καθορίζεται και κατανέμεται ρητά η ευθύνη των ελέγχων σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες – Φορείς , για άλλη μια φορά (ως δια μαγείας) βρέθηκαν να άτυπα να μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες αυτές στους Αστυνομικούς .

Από την πλευρά μας, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βρούμε ένα ΦΕΚ, μια ΚΥΑ ή έστω μια διαταγή , που να μας εκχωρεί αυτήν την αρμοδιότητα. Αλλά μάταια!!!!!! Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.

Εδώ λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι όλα έγιναν στο γόνατο και οι Αστυνομικοί για άλλη μια φόρα, χωρίς να καταλάβουμε το πώς και το γιατί, βρέθηκαν να έχουν φορτωθεί την ‘’Λάντζα’’ . Ωστόσο αυτονόητο είναι, ότι η ανάθεση έγινε με μαγικό τρόπο και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας των αστυνομικών κινούνται στην σφαίρα της φαντασίας.

Με δεδομένο ότι η χώρα μας έδωσε εξετάσεις με επιτυχία στην πρόληψη της μετάδοσης του COVID-19 , αφού διαχειρίστηκε την κρίση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα , μας προκαλεί εντύπωση για ποιο λόγο η συγκεκριμένη διαδικασία, γίνεται με τέτοια προχειρότητα σε βάρος μας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θεωρούν δεδομένο και το αποδέχονται , ότι κάποιοι Αστυνομικοί θα νοσήσουν , πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες που θα προκύψουν.

Αν ισχύουν τα παραπάνω , θέλουμε να διαμηνύσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αν έστω και ένας συνάδελφος μας, εκτεθεί σε κίνδυνο υγείας λόγω των αποφάσεων τους , δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και θα εντοπίσουμε τους υπεύθυνους , όποιοι και εάν είναι , οπού και αν κρυφτούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΣΑΜΟΥ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΠΕΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΧΙΟΥ

ΑΠΕΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ