Στους Λειψούς και τη Λέρο η Μίκα Ιατρίδη: «Καταθέτουμε σχέδιο ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής. Τα ακριτικά νησιά πρωταρχικό μέλημά μας»

0
299

Στους Λειψούς και τη Λέρο η Μίκα Ιατρίδη: «Καταθέτουμε σχέδιο ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής. Τα ακριτικά νησιά πρωταρχικό μέλημά μας».

 

Με τους συμπατριώτες της στους Λειψούς και τη Λέρο βρέθηκε το διήμερο η Μίκα Ιατρίδη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τα θέματα των ακριτικών νησιών και να νιώσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό της.

 

Η βουλευτής Δωδεκανήσου παρευρέθηκε στους Λειψούς για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Λέρο, όπου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους φορείς του νησιού.

 

Στο Δημαρχείο, με το Δήμαρχο, Μιχάλη Κόλλια, τους αντιδημάρχους και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και το νησί γενικότερα.

 

Στη συνέχεια, η Μίκα Ιατρίδη είχε σύσκεψη εργασίας στο νοσοκομείο Λέρου με το Διοικητή του, Βασίλη Στασινόπουλο, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου.

 

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε 687 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νησιά, 72 ιατροί και 615 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί 1.100 προσλήψεις. Στη Λέρο αναμένονται 28 άτομα επικουρικό προσωπικό.

 

Για τις δομές υγείας, η βουλευτής Δωδεκανήσου συνομίλησε και με την Ένωση των Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου, παρουσία του Προέδρου της,  Αναστασίου Τσαχουργιανίδη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λέρο, η Μίκα Ιατρίδη συζήτησε με πολλούς κατοίκους του νησιού, πέρασε από υπηρεσίες, όπως το Τελωνείο και το ΙΚΑ, ενώ είχε και συνεργασία με στελέχη της Ν.Δ.

 

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στη Λέρο, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

 

«Είχα τη χαρά να βρεθώ ξανά με τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες μου, στους Λειψούς και τη Λέρο και να τους ευχαριστήσω για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

 

Από το ακριτικό Αιγαίο ξεκινά η ελληνικότητα μας. Είχα χρήσιμες συναντήσεις με τη Δημοτική Αρχή, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους εργαζόμενους.

 

Η Κυβέρνηση έχει θέσει τα ακριτικά νησιά μας σε απόλυτη προτεραιότητα και σύντομα, με την κατάθεση του σχεδίου για τη νησιωτική πολιτική, ο τόπος μας θα ενισχυθεί και θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο, όπως είχε ξεκινήσει να κάνει η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ