Κατέταξαν την Ρόδο και την Κω σε χαμηλή βαθμίδα ασφαλείας!! Aνήσυχοι οι τουριστικοί φορείς

22
2443

Εντονα θορυβημένοι είναι οι τοπικοί φορείς από την κατηγοριοποίηση των προορισμών σε «ασφαλείς» και «λιγότερο ασφαλείς». Όπως προκύπτει από το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού τόσο η Ρόδος όσο και η Κως, κατατάσσονται στην δεύτερη κατηγορία μέτριου κινδύνου με βασικό γνώμονα την προσβασιμότητα σε υποδομές υγείας. Όπως σημειώνουν παράγοντες του τουρισμού, αυτή η κατάταξη στη χαμηλότερη βαθμίδα ασφαλείας, αναπόφευκτα θα λειτουργήσει αρνητικά ως προς την προσέλκυση επισκεπτών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος δηλώνει ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και να διορθωθεί η κατάταξη της Ρόδου. Διαφορετικά θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.
«Θεωρούμε ότι είναι άδικη αυτή η ταξινόμηση για τη Ρόδο στην κατηγορία 2 και θα έχει επίπτωση στην τουριστική δραστηριότητα. Ευελπιστούμε ότι θα εξετάσουν εκ νέου τα δεδομένα και ότι θα γίνει αντιληπτό πώς πρόκειται για εσφαλμένη εκτίμηση. Η Ρόδος θα πρέπει να καταταχθεί στην πρώτη κατηγορία ασφαλείας. Είναι αναγκαία η διόρθωση αυτή για την οικονομία του νησιού, για τα ξενοδοχεία και τους ανθρώπους. Εάν θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες υγειονομικής φύσεως παρεμβάσεις, να γίνουν ώστε να βρεθεί ο προορισμός στην πρώτη κατηγορία ασφαλείας», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, αντιπρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος του ΙΤΕΠ, κα Ντίνα Σβύνου, επισημαίνει ότι τη στιγμή που οι επισκέπτες θα φθάνουν στον προορισμό των διακοπών τους χωρίς υγειονομικά πιστοποιητικά, ταξιδεύοντας με αεροπλάνο, όπου δεν προβλέπεται να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των επιβατών, όλη η αυστηρότητα στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας εξαντλείται στους ταξιδιωτικούς προορισμούς και στις τουριστικές επιχειρήσεις. Η κατάταξη της Κω, όπως επίσης της Ρόδου, στο χαμηλότερο επίπεδο ασφαλείας, θα επηρεάσει αρνητικά τους εν δυνάμει επισκέπτες σύμφωνα με την κυρία Σβύνου, η οποία δήλωσε αναλυτικότερα τα εξής:
«Η κατηγοριοποίηση αυτή και η κατάταξη τόσο της Κω όσο και της Ρόδου στο δεύτερο (μέτριο) επίπεδο κινδύνου, πολύ φοβόμαστε ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους επισκέπτες. Οι προορισμοί αξιολογούνται σύμφωνα με την προσβασιμότητα σε υποδομές υγείας, εάν διαθέτουν νοσοκομεία αναφοράς για περιστατικά Covid κ.ο.κ. Την ίδια στιγμή, θεωρείται ασφαλές να ταξιδεύουν οι τουρίστες χωρίς υγειονομικό πιστοποιητικό, χωρίς να γίνονται τεστ στη χώρα προέλευσης τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, έρχεται σε αντίφαση ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύει για να φτάσει στον προορισμό των διακοπών του ο επισκέπτης με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόσει ο ίδιος ο προορισμός.
Ενώ δεν θα ελέγχονται πριν έρθουν οι τουρίστες, ενώ θα ταξιδεύουν με αεροπλάνα όπου δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, όπου η μία θέση από την άλλη απέχει μόλις 20 εκατοστά, όλη η αυστηρότητα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας εξαντλείται στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια και στις παραλίες.
Θα έπρεπε πρώτα να περιορίσουμε το ρίσκο. Να αποτρέψουμε να ταξιδέψει όποιος νοσεί και έπειτα να δούμε ποια μέτρα θα πρέπει να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις».

Η εικόνα για την έκβαση της σεζόν, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω είναι θολή, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το πτητικό πλάνο των αεροπορικών εταιρειών. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι τουριστικές ροές δεν θα είναι αυξημένες.
«Αν δεν ξεκαθαρίσει η εικόνα γύρω από τις πτήσεις, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία εκτίμηση. Το πτητικό έργο θα καθορίσει τις τουριστικές ροές προς τους προορισμούς. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η «πίτα» θα είναι σαφώς μικρότερη.
Η Ελλάδα έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας χάρη στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας. Έχει χτίσει την εικόνα τους ασφαλούς και αξιόπιστου προορισμού. Και θα είναι ο πρώτος προορισμός για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν φέτος. Θα πρέπει λοιπόν να διασφαλιστεί αυτή η θετική εικόνα. Θα πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος τρόπος διασφάλισης της δημόσιας υγείας, της υγείας των επισκεπτών, των πολιτών, των εργαζόμενων… Όχι να πέφτει όλο το βάρος της ευθύνης σε μία μόνο πλευρά», είπε η κα Σβύνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πόσα χρόνια ακούω την ανάγκη για ένα νέο νοσοκομείο.και όταν η Κυπραιου ήταν έπαρχος είχαν γίνει και κινήσεις και μεγάλη συζήτηση για το νοσοκομειο!Ποιο αντέδρασαν?ποιοι δεν το ήθελαν?Γιατί δεν έγινε?Να βγουν όλοι ΤΩΡΑ να μας το πουν.. Τώρα που πληρώνουμε όλοι…

  • ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ...Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΟΛΑ τα καταλύματα στην ΜΚΟ Solidarity του ΣΟΡΟΣ. Αυτήν επέλεξε και ο φραγκοφονιάς ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ….

   Ο γιαλατζί ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ νοίκιασε τα 8 νέα διαμερίσματα που αγόρασε μέσα στην κρίση στον Σόρος για την διαμονή Προσφύγων και Λαθρομεταναστών…. Αυτή είναι και η επίσημη γραμμή του ΣφΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό από το πρωτοπαλίκαρο του Αλέξη στην Ευρωβουλή ….

 2. Να χαίρεστε Παυλίδη κ σκανδαλιδη που τους ακολουθήστε όταν έρχονται Κω έχουν κάνει πάρα πολλά για το νησί.

 3. Το νησί του Ιπποκράτη πατέρα της ιατρικής Και το νοσοκομείο είναι χειρότερο από Την εποχή του Ιπποκράτη. Τόσα χρόνια τόσα δισεκατομμύρια πέρασαν από το νησί τοπικές αρχές για κλάματα.

 4. ..για να ζητιανεύει η Αστυπάλαια,η Κως ,η Σέριφος μερικούς επισκέπτες.Η κατάντια του πολιτικού μας συστήματος.Δώστε σε ΜΚΟ τα πακέτα,δώστε χαρά και επιδόματα στους ξένους παράνομους και στείστε κ… τώρα.

   • To ποιος είναι φασίστας το ξέρουμε όλοι,κοκκινοσκουφίτσα.εγώ και οι ντόπιοι δεν ήρθαμε με το ζόρι

    όπως αυτοί,δεν επιβάλαμε ναμας δώσουν επιδόματα,δεν απειλήσαμε κανένα κράτος..Βρομύλε

   • έχει τόσο κατασταλαγμένη άποψη,που είναι πληρωτέα μηνιαίως.Ποια ΜΚΟ εκπροσωπείς αριστερό μύδι?

   • ειδικά η αποδοχή κεκτημένων διά της βίας,σε αντίθεση με τον ρόλο συγκροτημένων Κοινωνιών,να φανταστώ ότι εγκρίνεις και την πολυγαμία,την ανισότητα φύλων,την τιμωρία γυναικών όταν στραβοκοιτάξουν,τον βιασμό ανηλίκων,την παράνομη είσοδο σε άλλη χώρα,την καταπάτηση νόμων και αρχών,άντε καλό… μπαϊράμι Χασάν.

    • Ελα στο πλατάνι να μας ευχηθείς νταή χριστιανέ. Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε εσένα και το συνάφι σου.

 5. Ο Κρεμαστινός στον επικείδιο του ακούστηκαν τα έργα που άφησε, για αυτούς τι θα βρεθει να πουν ας αναρωτηθούν γιατί για όλους μας θα έρθει αυτή η ώρα κάποια στιγμή

 6. Δυστυχώς η Κως ακόμα μια δεν χειρίστηκε το θέμα κορινοιου με τα δύο κρούσματα που εμφανίστηκαν στην Κω ειδικά το δεύτερο

 7. Το ότι έχουμε γεμήσει ….γυφτους μας κάνει λιγότερο ασφαλείς. Όχι ο ιός που σκότωσε 2 95χρονους και έγινε θέμα πανευρωπαικού συναγερμού.

 8. η επιχειρηματολογία της κυρίας Σβύνου. Το πόσο επαρκείς ή ασφαλείς είναι οι κανόνες των πτήσεων, αυτό είναι κάτι που ισχύει ακριβώς το ίδιο για όλους τους προορισμούς. Η διαφοροποίηση-αξιολόγηση εντοπίζεται στην ικανότητα κάθε προορισμού να παρέχει σωστές υπηρεσίες υγείας όταν αυτό χρειαστεί.

  • Να σου θυμίσω ότι ο περιφέρεια βγήκε πρώτος ο συνδυασμός

 9. Σαν να λεει ειμαστε πραγματι χαμηλης ασφαλειας αλλα μην το πειτε στους τουριστες γιατι δε θα ρθουν.

 10. Και κάνε κάτι για την τουριστική κατάσταση της Κω, την προβολή, προώθηση, την επιβίωση των κωων… ..€στηκαμε για τον ΔΗΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ τόσους υπαλλήλους… Προς τι ήθελα να ξερά δουλεύουν οι 17 υπάλληλοι. Για μισή ώρα δελτίο το μεσημέρι? Εξάλλου η Κως και όλος ο κόσμος, πανελληνίως ενημερώνεται από αλλά site πιο έγκυρα, χωρίς να περιμένει τον ΔΗΡΑΣ.. Και τους 17 υπαλλήλους.. Διόρισε τους τους ανθρώπους σε άλλη υπηρεσία και σταμάτα αυτή την ξεφτίλα του ΔΗΡΑΣ… και κοίταξε την τουριστική ΚΩ, που δίνει ζωή σε 30.000 που δεν έχουν να φάνε

 11. Πρωτα φταινε ολοι οι τοπικοι βουλευτες, μετα οι Δημαρχοι, μετα οι ανυπαρκτοι Περιφερειαρχες, και μετα ολοι οι Πρωην Υπουργοι Υγειας που αποδομησαν το ΕΣΥ σε ολα τα Ελληνικα νησια? αληθεια γιατι πρεπει να συγχωρουμε αυτους που μας καταστρεφουν την ζωη? προκειτε για τις ζωες μας το αυριο των παιδιων μας καταλογιστε ευθυνες με ονοματεπωνυμο και μην αφοριζεται αοριστα ολοι ειναι αχρηστοι και πηραν μονο χωρις να δωσουν τιποτα απολυτως…αληθεια ο Περιφερειαρχης γιατι κωφευει παλι παλι θα τα κανει πλακακια και δεν θα αναλαβει να υπερασπισει τους κατοικους του Νοτιου Αιγαιου αλλα ειπαμε μιλαει μονο οταν εχει συμφερον και δεν ενοχλει τους απο πανω

 12. 22/5,Η Ισπανία επέστρεψε στους 688 νεκρούς, η Ιταλία στους 130. Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία. Κρίμα, κρίμα τους ανθρώπους.

  23/5.Η Ιταλία χθες δήλωσε 159 νεκρούς, η Ισπανία 50. Η Σουηδία 67 !

 13. Το νησί του ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ, του πατέρα της ιατρικής ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, κατατάσσεται στην χαμηλή βαθμίδα… Λόγω γιατί άραγε νομίζεται… ΑΝΥΠΑΡΞΊΑ ΥΓΕΙΑΣ….. . γίναμε ΡΕΖΊΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ.. Τόσα χρόνια φαγωνεστε για τα έργα βιτρίνας, ο πρώην πήρε σβάρνα τα συντριβάνια, τα παρτέρια, τους ποδήλατο δρόμους, τα Κολωνάκια… Και ο τουρίστας όταν ερχόταν και αρρωσταίνε ..Η ο ντόπιος που ταλαιπωρηταν από Κόντευαν να πεθάνουν ..και τον περνάμε με ελικόπτερο σε Αθήνα και ροδο. . Γιατί? Γιατί μας φάγανε τα Κολωνάκια και η πολιτική… 30 χρόνων… Πάρτε τα τώρα,.με την πολιτική του κ@λου σας, υποβαβιβαδτηκαμε στην χαμηλή βαθμίδα.. Εκεί που μας αξίζει…. Μαζί με το χοτσποτ.. Που έγινε επί κυριτση..και υπάρχουν 4000 μετανάστες από 147 χώρες .. Έδεσε το γλυκο…. Κύριοι ΔΉΜΑΡΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.