1η Ιουνίου στην Κω η δίκη για τον βιασμό 19χρονης στη Ρόδο

0
209

Για τις 4 Μαΐου 2020 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, η υπόθεση του ομαδικού βιασμού στη Ρόδο με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Μία υπόθεση η οποία έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές και στην οποία κατηγορούνται ο 21χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας και βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη και ένας 24χρονος Ρομά.

Μάλιστα παρά τα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν για την πανδημία, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου, η συγκεκριμένη υπόθεση προσδιορίστηκε για να εκδικαστεί καθώς εκπίπτει στις εξαιρέσεις της ΚΥΑ.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» η δίκη δεν θα γίνει ούτε αυτή τη φορά, αφού την ίδια ημέρα θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με την υπόθεση της δολοφονίας και βιασμού της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, υπόθεση στην οποία κατηγορείται ο 21χρονος Αλβανός!

Ως εκ τούτου δε δύναται τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι συνήγοροί του να βρίσκονται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές δίκες και θεωρείται βέβαιη η εκ νέου αναβολή της υπόθεσης βιασμού της 19χρονης κοπέλας με αναπηρία άνω του 67%.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, εκτιμάται ότι πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης  είναι η 1η Ιουνίου 2020.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στην 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 24χρονο Ρομά και τον 21χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες.

Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες φέρονται να πρότειναν στην νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 21χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική.

Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα τη 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, φέρονται να την βίασαν αλλά και να προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε. Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18  Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 24χρονο Ρομά. Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 21χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Γιάννης Χριστοδούλου και Παρασκευή Δημητριάδου (για τον 24χρονο) και Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Κυπραίος για τον 21χρονο, ενώ ως πολιτική αγωγή παρίσταται η κα Μαρία Κρικοπούλου.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ