Κως: Αλβανός υποστηρίζει ότι ενεπλάκη σε διακίνηση κοκαΐνης λόγω συνωνυμίας!

4
2567

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν την 3η Ιουνίου 2020 δύο υπήκοοι Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα κατηγορούνται ότι στην Κω σε μη επακριβώς εξακριβωθέντα χρόνο, εντός πάντως του χρονικού διαστήματος από αρχές του έτους 2012 μέχρι την 22-8-2014, ο S. P. του P κατείχε και πώλησε στον συγκατηγορούμενό του R. K. του A. 6 γραμμάρια κοκαΐνης έναντι 300 ευρώ τουλάχιστον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υπόθεση αυτή ο πρώτος μετά από αίτησή του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται σε συνωνυμία του με το άτομο που φέρεται να εφοδίαζε με κοκαΐνη τον συγκατηγορούμενό του!!
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στο Γαλάτσι την 1-7-2015 και ώρα 13.05 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γαλατσίου Αττικής.
Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, αναφέρει ότι είναι Βορειοηπειρώτης, ότι ήρθε στην Ελλάδα το έτος 1991, ότι έχει ήδη πολιτογραφηθεί ως Έλλην πολίτης, ότι εφοδιάστηκε με Ελληνικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, ότι είναι μόνιμος κάτοικος Νέας Ιωνίας Αθηνών, όπου και διαμένει ανελλιπώς από το έτος 2006 με την οικογένειά του, ότι έπαψε από το έτος 2006 να είναι κάτοικος Γαλατσίου, ότι διατηρεί κατάστημα «οπωροπωλείο» και ότι ουδέποτε κλητεύθηκε ενώπιον οποιασδήποτε αστυνομικής, ανακριτικής ή εισαγγελικής αρχής για να απολογηθεί.

Υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τον συγκατηγορούμενό του, ότι δεν έχει μεταβεί ποτέ στην Κω και τέλος ότι ουδέποτε έλαβε χρηματικό έμβασμα από τον ανωτέρω συγκατηγορούμενό του μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων Western Union.

Διατείνεται μάλιστα ότι η εμπλοκή του οφείλεται σε συνωνυμία με το άτομο στο οποίο απέστειλε δύο φορές χρήματα ο συγκατηγορούμενός του και συγκεκριμένα 1.000 και 15.000 ευρώ.
Από τον έλεγχο που διενήργησε το Συμβούλιο Εφετών προέκυψε ότι δεν έχει μέχρι σήμερα, πλην της υπό κρίση υπόθεσης, απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας, όπως άλλωστε και ο ίδιος διατείνεται.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη συγκροτημένη οικογενειακή ζωή του, το γεγονός ότι έχει μόνιμη και γνωστή διαμονή στη χώρα, ότι δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του στο εξωτερικό, καθόσον δεν κρυβόταν αφού συνελήφθη σε ώρα εργασίας στο Γαλάτσι, ότι κατά το παρελθόν δεν υπήρξε φυγόποινος ή φυγόδικος, οδήγησε το δικαστικό συμβούλιο στην απόφαση να τον αφήσει ελεύθερο.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βάλτε τους φυλακή τους …### ήρθαν εδώ ξαβ…οτοι σκότωσαν λήστεψαν έκλεψαν πήραν ελληνικές ταυτότητες Και οι περισσότεροι πήγαν στην Ευρώπη σαν Έλληνες πολίτες. Καιμε ελληνικά ονόματα κωστας Γιάννης Ανδρέας Πέτρος. Και ολοι είναι ανθέλληνες.

  2. Το θέμα είναι ότι για να φτάσει στα δικαστήρια η υπόθεση πέρασαν 6 χρόνια. Αν είναι ένοχοι συνέχισαν την δράση τους, αν είναι αθώοι ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.