Ρόδος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, Σωτήρης Μανίτσας

0
560

Απεβίωσε πριν από μερικές μέρες, ο Σωτήρης Μανίτσας, πρώην καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου τη δεκαετία του ’70 ο οποίος αγάπησε τη Ρόδο και τη Χάλκη ως τη δεύτερη πατρίδα του.

Ο Σωτήρης Μανίτσας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που παρουσίασε στις αρχές του μήνα. Ήταν παντρεμένος με τη Βασιλική Πουζουκάκη, κόρη του αείμνηστου Θεολόγου Κανάρη Πουζουκάκη, με την οποία απέκτησαν ένα γιο τον Θωμά.

Ο Σωτήρης Μανίτσας διορίστηκε ως καθηγητής στην πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου το Φθινόπωρο του 1967 και δίδαξε στη Ρόδο για τα επόμενα χρόνια. Στη συνέχεια μετατέθηκε στη σχολή νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Ανήκε στους υπέρμαχους της δημιουργίας πανεπιστημακών σχολών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ίδρυσης πανεπιστημίου στη Ρόδο για δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Διατηρούσε άριστες σχέσεις με δεκάδες Δωδεκανήσιους  και επισκέπτονταν μαζί με την οικογένειά του τη Ρόδο και τη Χάλκη (από την οποία κατάγονταν η σύζυγός του)  κάθε χρόνο από το 1975 έως και πρόσφατα.

Πηγή: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ