Το τελευταίο «αντίο» στον Μιχάλη Σκανδαλίδη με πολύ κόσμο

1
1186

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε χτες το μεσημέρι στην τελευταία κατοικία του τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Μιχάλη Σκανδαλίδη. Οι τοπικές αρχές, συγγενείς, φίλοι τίμησαν με την παρουσία τους τον σπουδαίο δάσκαλο και πνευματικό άνθρωπο που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αφήνοντας ένα πλούσιο και μοναδικό συγγραφικό έργο.

Η  νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στην εκκλησία των Ταξιαρχών  από τον πρωτοσύγκελο Ιωάννη Χαλκιά και τον αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό με τη συμμετοχή και πολλών ιερέων, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Μανδρακός, αντιδήμαρχοι, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην βουλευτής κ. Β. Υψηλάντης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λίτσα Φτακλάκη και Δημ.Τσοπανάκης, οι πρώην δήμαρχοι Σάββας Καραγιάννης, Μάνος Κόκκινος, Γιώργος Γιαννόπουλος και Στάθης Κουσουρνάς, όπως επίσης και εκπρόσωποι πνευματικών ιδρυμάτων και συλλόγων.

Για τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Σκανδαλίδη μίλησαν ο αρχιμανδρίτης Αντώνιος Πατρός, ο Μανώλης Μακρής εκ μέρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων του Δημοσίου Νίκος Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Νίκος Κωνσταντινίδης, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος,  ενώ αναγνώστηκαν και ψηφίσματα συλλόγων. Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο αποχαιρετιστήριος λόγος των δύο εγγονών του εκλιπόντα.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ