Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κάρπαθο (Νοσηλεύτρια στο ΚΥ)

Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κάρπαθο (Νοσηλεύτρια στο ΚΥ)

0
1605

Κορονοϊός: Καταγράφηκε στην Κάρπαθο το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ανιχνεύτηκε σήμερα στην περιοχή της Δωδεκανήσου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο στην προσωπική του σελίδα ο βουλευτής Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παπάς.

Πρόκειται να νοσηλεύτρια που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας της Καρπάθου η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα εδώ και τρεις μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Άλλα δύο δείγματα που στάλθηκαν για εξέταση από το ίδιο νοσοκομείο, ήταν πάντως αρνητικά.

Η νοσηλεύτρια είναι 38 ετών και  παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι της, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες, μέχρι την πλήρη ανάρρωσή της.

Ανακοίνωση από το Κέντρο Υγείας Καρπάθου

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε και η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου, η οποία αναφέρει τα εξής:

Σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε και στο νησί μας το πρώτο επίσημο επιβεβαιωμένο, από τον ΕΟΔΥ, κρούσμα κορωνοϊού.

Η ασθενής από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των συμπτωμάτων βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και με συνεχώς βελτιούμενη την κατάσταση της υγείας της. Έχει ενημερωθεί το οικείο περιβάλλον.

Η στρατηγική του υπουργείου υγείας και του ΕΟΔΥ είναι ότι όλος ο πληθυσμός είναι δυνητικά μολυσμένος από τον ιό και για αυτό πρέπει να συμπεριφέρεται με ατομική συνέπεια και ευθύνη, προκειμένου να μειώνεται η διασπορά της νόσου στην κοινότητα.

Ευχόμαστε σε όλους τους ασθενείς γρήγορη ανάρρωση και τονίζουμε σε όλους τους συμπολίτες μας να μείνουν σπίτι τους.

Κάνουμε επίσης έκκληση στους ευρισκόμενους εκτός Καρπάθου να παραμείνουν εκεί και να επισκεφθούν το νησί μας όταν λήξει ο κίνδυνος της διασποράς του ιού, λόγω των δυσκολιών στην διακομιδή και αεροδιακομιδή των σοβαρών περιστατικών.

Αρνητικά όλα τα ύποπτα κρούσματα που στάλθηκαν για εξέταση

Όπως έγινε γνωστό, από αρμόδιους του νοσοκομείου της Ρόδου, όλα τα ύποπτα περιστατικά ασθενών  που υπήρχαν στην περιοχή μας και στάλθηκαν για εξέταση, (μεταξύ των οποίων και της Ιταλίδας για την οποία έγιναν άθλιες, απαράδεκτες και ανεύθυνες αναρτήσεις στο διαδίκτυο) βρέθηκαν αρνητικά και μάλιστα η ανάρωσή τους συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Αρνητικά ήταν επίσης και άλλα δείγματα που στάλθηκαν από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής μας.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι η επιδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ότι θα πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας, να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια  ολες τις οδηγίες των ειδικών γιατρών.

Την είδηση για τα πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί της Καρπάθου έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Ιωάννης Παππάς.

«Δυστυχώς το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα νησιά μας είναι γεγονός.

Πρόκειται για γυναίκα από την Κάρπαθο, της οποίας οι επαφές και οι μετακινήσεις των τελευταίων ημερών ιχνηλατούνται.

Η συμπολίτισσα μας,Νοσηλεύτρια ,βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Θα ήθελα για πολλοστή φορά να σας παρακαλέσω να μην πανικοβάλλεστε και να τηρείτε τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας.

Συνεχίζουμε και #μένουμε_σπίτι», έγραψε αναλυτικά:

Δείτε παρακάτων την ανάρτησή του:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ