ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Δεν δεχόμαστε να μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόσφυγες μετανάστες. Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

1
190

Δεν δεχόμαστε να μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόσφυγες μετανάστες. Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Παρά την προσπάθεια να θολώσει τα νερά, ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος και συνολικά η Περιφερειακή αρχή τάσσονται – χωρίς αναστολές – υπέρ του βάρβαρου σχεδιασμού της κυβέρνησης, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αυτό προκύπτει και από την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Του σχεδιασμού δηλαδή που προσπαθεί «με φωτιά και σίδερο» να επιβάλει τη μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε κλειστά κέντρα – φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η ίδια πολιτική που είδαμε να ξεδιπλώνεται τις προηγούμενες μέρες στη Λέσβο και τη Χίο, όπου τα ΜΑΤ έκαναν στην κυριολεξία «πολεμική απόβαση».

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «Η εικόνα στην περιοχή μας είναι απείρως καλύτερη από αυτή που επικράτησε στο Βόρειο Αιγαίο». Ωστόσο, το ότι για την ώρα η κατάσταση συγκριτικά είναι καλύτερη, δεν έχει να κάνει με το πώς έχει διαχειριστεί η Περιφερειακή Αρχή το ζήτημα, αλλά κυρίως με τον όγκο των ροών ως τώρα. Και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι αυτό δεν θα αλλάξει το αμέσως επόμενο διάστημα, το αντίθετο από τη στιγμή που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Πως θα λυθεί σε μια τέτοια περίπτωση το ζήτημα; Φτιάχνοντας κι άλλες φυλακές σαν αυτές που σχεδιάζουν στην Κω και τη Λέρο;

Βεβαίως, η κυβερνητική επίδειξη πυγμής στη Λέσβο και τη Χίο, συνάντησε την καθολική αντίδραση του λαού των νησιών. Ο λαός των νησιών έδειξε ότι όταν είναι αποφασισμένος η ωμή βία, δεν μπορεί να τον σταματήσει. Έτσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να αποσύρει κακήν κακώς τις δυνάμεις καταστολής και τα μηχανήματα του στρατού που έστειλε. Να είναι σίγουρος ο Περιφερειάρχης ότι και στα νησιά της Δωδεκανήσου αν ο κόσμος το αποφασίσει, το ίδιο θα γίνει!

Συνεπώς οι υποκριτικές φραστικές καταδίκες και τα ευχολόγια ενάντια στα επεισόδια, χωρίς μάλιστα να ξεκαθαρίζει ο Περιφερειάρχης και ποια πλευρά καταδικάζει, δεν έχουν καμιά αξία για το λαό της περιοχής μας. Εξυπηρετούν την τακτική της Περιφερειακής Αρχής, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος, ενώ εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε:

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση σε τίποτα δεν πρόκειται να βελτιώσουν την ανυπόφορη κατάσταση. Καμιά εκτόνωση δεν πρόκειται να υπάρξει, παρά τις διαβεβαιώσεις, όπως δεν υπήρξε και επί ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέτρα που πήρε ως κυβέρνηση, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας… Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία

τέτοιου είδους μέτρα αυξάνουν

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δώστε χώρο για τα τσαντίρια των «επενδυτών» στην Καζα Ρωμανα, πλατεία Ελευθερίας, Καζούλη, Ανταγόρα, Αρχαία Αγορά, παραλιακό, Νερατζια, Ασκληπιείον, γήπεδα, στην Πλάκα, στα δάση και τα βουνά, στις αυλές μας, χωράφια, Παρανταις, στον διάδρομο του νέου αεροδρομίου, Καρδαμενα και ότι περισσεύει στα σπίτια σας και την ξερή κεφάλα σας.
    Τον εφιάλτη τον ζούμε εμείς οι νησιώτες Έλληνες και όχι οι ορδές των βαρβάρων (ευγενικα παρακαλώ προσφύγων και μεταναστών) του γύφτο σουλτάνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ