Υπέρ των κλειστών κέντρων μεταναστών-προσφύγων τάσσεται ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος | «Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών, είναι υπέρ των κλειστών κέντρων»

32
731

Υπέρ των κλειστών κέντρων μεταναστών-προσφύγων τάχθηκε χθες σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά τη θέση του! Τόνισε ότι θα πρέπει η χώρα να στείλει μήνυμα ότι λειτουργεί οργανωμένα και κυρίως θα πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος να βρεθούν τα νησιά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για τους λάθους λόγους!

«Η θέση μου είναι σαφής. Την έχω εκφράσει πολλάκις. Πάντα ήμουν υπέρ των κλειστών κέντρων και συνεχίζω να είμαι. Είχε παγιωθεί μία κατάσταση στα νησιά, αρνητική και δυσάρεστη. Ένα μεγάλο φορτίο είχε προστεθεί στην πλάτη των νησιών δυσανάλογο από το μεταναστευτικό.
Το σχέδιο που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, έχει 12 διαφορετικά σημεία. Για την αποσυμφόρηση δώσαμε μεγάλη μάχη. Εξαγγέλθηκε και ξεκίνησε να εφαρμόζεται δειλά… Την ώρα που αυτό το μέτρο ξεκινάει, δεν μπορώ παρά να το υποστηρίξω. Θα ήμουν διαφορετικά ανακόλουθος…
Η συζήτηση επικεντρώνεται όμως στα κλειστά κέντρα, στα οποία είμαι υπέρ για πολλούς λόγους. Η διαχείριση θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που να επιτρέπει στη Διοίκηση να παίρνει τις αποφάσεις της και να μπορεί να τις υλοποιήσει. Πρέπει να λειτουργήσουμε με τάξη και νοικοκυριό. Να στείλουμε μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Τα νησιά μας είναι τουριστικοί προορισμοί, πράγμα που πολλοί ξεχνάνε.
Ξεχνάνε ότι έχουμε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς που πρέπει να διαχειριστούμε και πρέπει να προστατευθούν. Ένας από τους λόγους που τα νησιά μας πέτυχαν αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στον τουρισμό είναι ότι ποτέ δεν σηκώσαμε υψηλά τους τόνους για το μεταναστευτικό το οποίο χειριστήκαμε με σύνεση χωρίς ακρότητες.
Κάναμε πολλή δουλειά και συνεχίζουμε… Δεν θέλουμε τα νησιά μας να είναι στο επίκεντρο μόνο γι’ αυτό. Έχουμε να προβάλλουμε άλλα πράγματα».
Ο κ. Χατζημάρκος, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνεται η διαχείριση των προσφύγων-μεταναστών σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Έκανε λόγο για «φασιστικές» νοοτροπίες που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους, πράγμα που τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δεν έπαψαν ποτέ να κάνουν, παρά τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί!
«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε ως πολιτεία τους ανθρώπους αυτούς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο που δεν λέει πουθενά ότι θα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Διακρίνει πρόσφυγες και μετανάστες και αυτή είναι μία διάκριση που θα πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρη. Προβλέπει διαδικασίες ασύλου στις οποίες πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι.
Οι συνοριοφύλακες που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση ότι θα προσληφθούν και θα τοποθετηθούν στα νησιά, είναι επίσης αναγκαίοι. Υποστηρίζω τις θέσεις πολλά χρόνια τώρα και δέχομαι κριτική η οποία σε ένα βαθμό ξεπερνάει τα όρια. Καταλαβαίνω την αντίθετη άποψη… Δέχομαι, κατανοώ και καταλαβαίνω την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι τα κέντρα θα πρέπει να είναι ανοιχτά γα το Χ λόγο. Δεν δέχομαι αυτό που λένε κάποιοι- και αναφέρομαι σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε Λέρο και Κω-ότι θα πρέπει να είναι κλειστά τα κέντρα, όμως πώς να ψηφίσω κάτι τέτοιο, αφού θα με φάνε! Δεν αντιλαμβάνομαι τέτοιες αντιλήψεις… Φαίνεται ότι έχει επικρατήσει μία κουλτούρα αντίδρασης που επηρεάζει τους ανθρώπους να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους. Πώς είναι δυνατό να επιτίθεσαι σε κάποιον για την άποψή του;
Αυτό είναι φασισμός. Τέτοιες επιθέσεις έχουμε δεχθεί εμείς, εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου. Εμείς λέμε τη γνώμη μας και σε μία δημοκρατία θα πρέπει να μπορεί κανείς να το κάνει ελεύθερα», είπε ο περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος.

Οι τοπικές κοινωνίες
Την πεποίθησή του ότι η άποψή του για τα κλειστά κέντρα μεταναστών δεν είναι αντίθετη με την άποψη των τοπικών κοινωνιών, εξέφρασε ο κ. Χατζημάρκος. Δήλωσε επίσης, ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει κριτική, εάν δεν τηρηθούν όσα προβλέπει το σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.
«Οι τοπικές κοινωνίες εκφράζονται απ’ όσους εκλέγονται από αυτές. Είναι υγιές να εκφράζει ο καθένας τη δική του άποψη… Εάν με ρωτήσετε εάν βρίσκομαι σε δυσαρμονία με την άποψη των τοπικών κοινωνιών, θα σας απαντήσω ότι πιστεύω πώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών, είναι υπέρ των κλειστών κέντρων.
Πιστεύω ότι εκφράζω τη συντριπτική πλειοψηφία. Όμως η πλειοψηφία αυτή επιλέγει τη σιωπή, χωρίς να εκφράζεται δημόσια… Υπάρχει υστερία στο δημόσιο διάλογο στον οποίο δεν θέλει να εμπλακεί ο κόσμος… Είμαι όμως πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία θέλει τα κλειστά κέντρα επειδή θέλουν την προστασία της ζωής εκεί και την επιστροφή των νησιών σε μία κανονικότητα, όπου η διαχείριση θα γίνεται με τρόπο αξιοπρεπή. Όσοι αρέσκονται να βάζουν ταμπέλες-προσωπικά δεν το έκανα ποτέ-θα πρέπει να έχουν στο τραπέζι μία αντιπρόταση, κάτι αξιόπιστο.
Εάν η κυβέρνηση καταφέρει ή όχι να υλοποιήσει με ακρίβεια το σχέδιο που παρουσίασε, αφορά την ίδια την κυβέρνηση και βεβαίως θα κριθεί από αυτό. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του σχεδίου αυτού, εάν δω ότι δεν τηρούνται όσα έχουν εξαγγελθεί θα είμαι ο πρώτος που θα το καταγγείλει».
Όπως δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, δημιουργούνται τα κλειστά κέντρα και κλείνουν τα σημερινά. Η συνολική χωρητικότητα μειώνεται δραστικά σε σύγκριση με σήμερα. Ήδη γίνεται πραγματική αποσυμφόρηση. Η συνολική χωρητικότητα των κέντρων που θα λειτουργήσουν στα νησιά φθάνει στα 18.000 άτομα εκ των οποίων τα 15.000 θα φιλοξενούνται σε δομές στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τα 3.000 στην ΠΝΑΙ (1000 στη Λέρο και 2000 στην Κω).
Κλείνοντας το θέμα, ο περιφερεάρχης, Γ. Χατζημάρκος τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η υποκρισία, τονίζοντας ότι υπερασπίζεται τις θέσεις του, ανεξάρτητα από το αν ανήκει ή όχι στη Νέα Δημοκρατία.
«Εάν τηρηθεί το σχέδιο θα φανεί και θα κριθεί η κυβέρνηση από αυτό. Κανένας δήμαρχος, κανένας δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος και περιφερειάρχης δεν κρατάει το κλειδί αυτών των κέντρων. Μακάρι να μας άφηναν εμάς να διαχειριστούμε το ζήτημα. Δεν κρύβομαι.. Βγαίνω μπροστά στα δύσκολα θέματα και ζητάω μερίδιο ευθύνης. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση ποτέ από καμία κυβέρνηση. Μακάρι να είχαμε αρμοδιότητα να το διαχειριστούμε, θα το είχαμε κάνει πολύ καλύτερα.
Σε αυτά που συμφωνώ το λέω, ανεξάρτητα από το αν είμαι ή δεν είμαι ΝΔ… Βγήκαν κάποιοι σούπερ κομματικοί να πουν ότι ο Γ. Χατζημάρκος ως μακρύ χέρι της ΝΔ υπερασπίζεται το σχέδιο. Υπερασπίζομαι απλά αυτά που πιστεύω και σίγουρα αυτοί που μου κάνουν την παρατήρηση δεν νομιμοποιούνται να μιλούν για κομματισμό… Μπορεί να το κάνει ο απλός πολίτης… Αρκετά με την υποκρισία…».

Ζημιές από τις πλημμύρες
Στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν την περασμένη εβδομάδα στη Ρόδο, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, δηλώνοντας ότι οι μηχανικοί της Περιφέρειας κάνουν την αποτύπωση της κατάστασης έτσι ώστε να γίνουν στη συνέχεια οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.
«Οι ζημιές από την κακοκαιρία του προηγούμενου διημέρου είναι μεγάλες και ακόμη τις αποτυπώνουμε… Είναι δύσκολο ακόμη και το έργο της αποτύπωσης. Ένας μικρός αριθμός μηχανικών που έχουν να διαχειριστούν τις ζημιές των δύο προηγούμενων έντονων καιρικών φαινομένων, καλείται να κάνει την αποτύπωση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία…
Σε δύο περιοχές έχουμε εντονότερο πρόβλημα, προς την Κάλαθο και προς τη Λάρδο. Προσπαθούμε λοιπόν να αποτυπώσουμε τις ζημιές με ακρίβεια για να δούμε ποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν. Οι ειδικοί μάς λένε ότι ήταν ο μεγαλύτερος όγκος νερού που έπεσε ιστορικά και δόξα τω θεώ, δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή!
Λυπάμαι όμως πάρα πολύ διότι με αυτές τις ελάχιστες δυνάμεις που έχουμε, προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε σε όλο αυτό το μεγάλο βάρος και φορτίο… Υπάρχουν σημαντικές ζημιές. Η χώρα είναι χωρίς την ειδική νομοθεσία, εμείς χωρίς ειδική χρηματοδότηση και χωρίς μηχανικούς.
Οι πολίτες έχουν δίκιο να ζητούν την άμεση αποκατάσταση, φτάνει να έχει κανείς τα απαιτούμενα μέσα για να τα καταφέρει», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.
Επίσης, ο περιφερειάρχης, Γ. Χατζημάρκος, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος μήνα θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή της ΠΝΑΙ που θα κληθεί να αποφασίσει για την έγκριση του φακέλου δημοπράτησης του έργου της νέας γέφυρας Μάκκαρη. Υπάρχει μάλιστα παράλληλο έργο που θα πρέπει να ενταχθεί και αφορά στην μετατόπιση του κεντρικού αγωγού νερού, ώστε να μη περνά κάτω από τη γέφυρα.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας κατά τη θερινή περίοδο, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι στο σημείο όπου βρισκόταν η γέφυρα, θα επιχειρηθεί να κατασκευαστεί σε συνεννόηση και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δρόμος που θα περνά κάτω από τον ποταμό.
Επίσης το Μάρτιο στη διαδρομή από το Χαράκι, θα γίνουν τα απαιτούμενα έργα, έτσι ώστε να καταστεί απόλυτα ασφαλής. Τη δεδομένη στιγμή, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν έχει νόημα καμία παρέμβαση.

32 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χατζη@@@@ το θρασος σου περασε τα ορια!!!!Αλλα δεν φταις εσυ,τα ντοπια ζωντανα που σε σταυρωσαν εχουν την μεγαλυτερη ευθυνη!!!

 2. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ. ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΗΣΑΝ

 3. Κάνε και ένα στη Ρόδο να δούμε ..
  Η μακριά απ’τον κ….. μας και ας είναι όπου να ναι!!!!
  Σου βαστάει;

 4. Αφού κύριε Χατζημάρκο αποφαίνεστε ότι οι τοπικές κοινωνίες θέλουν τα κλειστά κέντρα λαθρομεταναστών, φροντίστε ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου να κατασκευαστούν αυτά στην ιδιαίτερη πατρίδα σας τη Ρόδο, εξασφαλίζοντας έτσι, βέβαιη και πάλι, την επανεκλογή σας στις επόμενες εκλογές.

 5. Όσο τα κέντρα δεν γίνονται στην Ρόδο που με ψηφίζουν εγώ είμαι μαζί με την κυβέρνηση !!!

 6. Η δημοτική αρχή συμφωνεί με τα λεγόμενα του περιφερειάρχη;; στη Λέρο κρίθηκε ανεπιθύμητος.. Εδώ;;;;

 7. ΟΤΑΝ ΈΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ .ΟΙ ΚΩΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΥΤΕ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.
  ΔΙΚΑΊΩΣΗΝΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΤΗΡΉΣΕΤΕ ΚΑΙ Η ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ .ΕΓΩ ΩΣ Ν.Δ.ΤΟ ΠΡΟΤΟ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΩ ΚΑΙ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩ.ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΤΙ…..ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ….

 8. Σε ποιους δημοτικούς συμβούλους αναφέρεται, όταν λέει ότι συμφωνούν με τα κλειστά αλλά φοβούνται να το πουν δημόσια;;;

 9. Ο Περιφερειαρχης Βορειου Αιγαιου κ.Μουτζουρης που ειναι μαγκας,και ενδιαφερεται για τα νησια της ευθυνης του,χορευει σε αγριους ρυθμους τον Μηταρακη.Εσυ κ.Χατζη@@@ γραψε,κομματικες εκθεσεις,και αφησε τα νησια της ευθυνης σου στο ελεος των λαθρομουσουλμανων….. κομματοdog!!!

  • ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΜΕ, Ο ΡΟΔΙΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΤΖΗ ΧΛΑΠ.... ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΆ ΚΕΝΤΡΑ...ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΣ ΡΌΔΟΥ..

   Στην ΚΩ που οι υποτακτικοί του, Δημαρχία, Επαρχείο και ΕΒΕΔ είναι άβουλοι μας το έχωσε με ευκολία… ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ που πάντα θα έχει ΑΣΥΛΊΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΔΈΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟ Ή ΑΝΟΙΧΤΌ…. ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΊΛΕΙ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΈΚΑΝΑΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΉ….. ΘΕΟΔΟΣΗ, ΕΧΕΙΣ ΟΥΜΠΑΛΑ;;;; ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ να παραλάβης το πακέτο που θα σου στείλει ο κολλητός σου Περιφερειάρχης….

  • ΚΥΡΙΕ ΨΙΤ… ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ Ο ΓΛΥΝΟΣ? ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ? Η ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ;

 10. Σας διαβασα προσεκτικα…
  Λετε λοιπον…1…Θα πρεπει να διαχειριστουμε τους ανθρωπους αυτους συμφωνα με το διεθνες δικαιο που δεν λεει πουθενα οτι θα πρεπει να κυκλοφορουν ελευθεροι»ΔΗΛΑΔΗ…..θα μενουν στο κλειστο….αυτο εννοειται?….
  2..Λετε΅Δεχομαι και κατανοοω την αποψη οσων υποστηριζουν οτι τα κεντρα πρεπει να ειναι ανοικτα για τον Χ λογο΅…ΔΗΛΑΔΗ αυτο που υποστηριζει η δημοτικη αρχη της Κω..Ποιος ειναι ο Χ λογος??(ειναι πολλα τα λεφτα?)
  3.Λετε..΅Οι τοπικες κοινωνιες ειναι συμφωνες με την αποψη των κλειστων κεντρων γιατι θελουν την επιστροφη των νησιων σε μια κανονικοτητα…….
  ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΤΕ???Δεν βλεπετε τι γινεται στις τοπικες κοινωνιες? Ουτε φυλακισμενοι θα ειναι ουτε 2000 θα ειναι…Το νησι μας θα γεμισει με χιλιαδες ανθρωπους που θα εχουν καρτα και θα ειναι ελευθεροι να κυκλοφορουν ολη μερα.Το οτι θα ειναι μεσα το βραδυ τιποτα δεν μας λεει.Το δικο μου νησι δυστυχως καταστρεφεται….οχι το δικο σας!!!Η υποκρισια λοιπον πρεπει να σταματησει!!
  Ενας απλος Κωος πολιτης

 11. ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ Ή ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΑΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΑΑΑΧ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ . https://www.tovima.gr/2015/08/27/society/trapeza-peiraiws-pros-kybernisi-ferte-pisw-to-kapten-ilias-tis-kw/?fbclid=IwAR0qFHUMfKzOWvNsMPvowx-7nf_iV3pn-vmBHwFaEfkj8IbbDctENho_gdQ

 12. Με πολλες ασαφειες και μλπα μπλα γραφεις μια συχαμενη κοματικη εκθεση,,,Ακομα και μεσα στη νεα δημοκρατια τουλαχιστον ολοι οι αυτοδιοικητικοι καταλαβαν τι ρολο παιζεις κυριε περιφεριαρχη …Αλλα ξεχασα εισαι τοπαρχης ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗς νοτιου ΑΙΓΑΙΟΥ ΄΄΄,,Και ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗς νεοδΗμοκρατης ειναι αλλα το παλευει και ευγε του ,,,Και λεω τοπαρχης γιατι στη Ροδο παρεα με τον ΑΥΧΕΝΑΚΗ εξαγγελεται εργα και αθλητικες εγκαταστασεις και στη ΚΩ ΚΛΕΙΣΤΑ κεντρα ΥΠΟΔΟΧΗς,,, Αλλα δεν φτες εσυ αλλα αυτοι που σε ψηφισαν΄΄΄,,,Αλλα και ο επαρχος μονο για βασιλοπιτες και καμια δοξολογια, πολητικη θεση και αποψη Μ Η Δ Ε Ν.

 13. Λοιπόν κύριε να σε κάνει ο θεός Χατζημάρκο είσαι ανεπιθύμητος στην κω πλέον.δε θελουμε να σε ξαναδούμε.κριμα που ψηφίσαμε το Χαματζογλου ….
  Ντροπή σας και μόνο να λέτε αυτά που λέτε…εμάς μας ρωτήσατε;;;
  Να κάνετε παντού χοτ σποτ κλειστά η ανοιχτά η όπως θέλετε και είναι μοιρασμένοι ίσα όλοι αυτοί οι άνθρωποι…
  Αλλά βέβαια που να σκεφτείς να υποστηρίζεις το δίκαιο…και μεις νέα δημοκρατία είμαστε αλλά δε λέμε ναι σε όλα άκριτα….
  Γιωαυτο λοιπόν να μην ξαναπατήσεις το πόδι στην κω είσαι ΑΝΕΠΥΘΗΜΙΤΟΣ ατε να δούμε βραδιάτικο μας συχγησες…

 14. Καλά τα είπε ο Μουντζουρης στο Ράδιο Πρώτο. Η Κως είναι σε καλύτερη κατάσταση γιατί είχε αιρετούς το 15-18 που φώναξαν και αντιστάθηκαν ενώ στη Λέσβο κυνηγούσαν τα Νόμπελ. Ευτυχώς που ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εκπροσωπει και τα νότιο διότι εσύ είσαι ικανός να παραδώσεις τα νησιά στους εχθρούς για να αβανταρεις τη Ρόδο. Που είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι; Ο έπαρχος Κεφάλου τι λέει που δεν έχουν κάθισμα ελεύθερο τα ΚΤΕΛ ; Ο αντιπεριφερειάρχης μήπως παίρνει μαθήματα από τον δήμαρχο Σύμης ; Ο έπαρχος χαίρεται που δεν μπορείς να γιατρευτείς στο νοσοκομείο γιατί γίνεται της κακομοίρας ; Καλά ο τέως έπαρχος χαμπάρι δεν θα έχει πάρει καν. Μουντζωστε τώρα τους εαυτούς σας που τους ψηφίσατε και με τα δύο χέρια

 15. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΩΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΥ ΣΟΥ . ΕΜΕΙΣ ΟΙ Ν.Δ.ΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ .ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΛΑ .ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ.ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΟΚΕΤΡΙΚΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΧΡΟΝΙΑ…

  • Μονο ο σκανδαλιδης και ο νικητιαδης θα εδιναν λυση. Οι πατριωτες κωοι που αγαπησαν το νησι μας και το εχουν πολλαπλως αποδειξει.

 16. 70 τα εκατο στις εκλογες πηρε εδω
  οι φωστηρες τσ μεγαλα κεφαλια που εβγαλε ουτε φωνη ουτε ακροαση

 17. ΦΤΑΙΗ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΚΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΑΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ

 18. Γραψε μας και μια εκθεση ιδεων για τις εκκλησιες!!!Απολογηθειτε για την καθυστερηση!!Μηπως ξεχασατε που πεφτει η Κως?Κρινεστε…ολοι σας κρινεστε!!

 19. Τι λεει ο καμπανης; τι λενε οι αλλοι συμβουλοι της περιφερειας; τι λεει ο γλυνος; θα περασουν τα 4 χρονια και θα ξαναρθουν. Τοτε τα λεμε. Με την ευκαιρια καμπανη. Κανε κατι για τα νερα στου σκλαβενιτη. Σου το εχω ξαναγραψει. Χρειαζεται μεγαλο και σοβαρο εργο. Κανε κατι για να δειξεις οτι υπαρχεις.

 20. ΗΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΓΛΥΝΟΣ. ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΤΣΠΟΤ; ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ; ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ; ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ; Η ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩ; ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Ο ΚΑΝΤΑΡΖΗΣ ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΛΥΝΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

 21. Όλα ωραία, πολιτικές και κομματικές αρλούμπες από παντού. Για το αποτέλεσμα δεν μιλάει κανένας σας. Πόσους θα αντέξει το νησί μας, χ……ε την Ρόδο? Δέκα, είκοσι, πενήντα, εκατό χιλιάδες και βάλε, πόσους βρε σαΐνια? Ο γύφτος από απέναντι το πάει με τσαμπουκά. Εμείς τι κάνουμε και αφήστε τα δακρύβρεχτα και πονεμένα. Μιλάμε για μιλιούνια που θα περάσουν σε μας. Εδώ θα μείνουν. Γιατι Ευρώπη γιόκ, εκεί δεν μασάνε.
  Περιμένω προτάσεις ορε αδέλφια.

 22. Κύριε Χατζημάρκο ισχυρίζεστε, εντελώς αυθαίρετα και απατηλά, ότι οι τοπικές κοινωνίες θέλουν τα κλειστά κέντρα λαθρομεταναστών, φροντίστε τότε ως Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου να κατασκευαστούν αυτά στην ιδιαίτερη πατρίδα σας τη Ρόδο. Οι Κώοι, που έζησαν τόσα χρόνια στο πετσί τους αυτό το πρόβλημα, σας θεωρούν ήδη ως non persona grata,δηλαδή ανεπιθύμητο στο νησί τους.Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσετε αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι για σας και για όσους ακόμη σας στηρίζουν.

 23. Τι να πει κ αυτος ο άφαντος,Οχι? Θα του κόψει η ΝΔουλα τη μάσα κ τη βόλεψη!!! Ολοι τους την πάρτη τους,κ Οχι το λαό!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ