Ρόδος: Έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών συνδικαλιστής Γιώργος Ορφανός

0
520

Απεβίωσε σήμερα το βράδυ, στο νοσοκομείο της Ρόδου από όπου νοσηλεύονταν, ο επι σειρά ετών πρόεδρος του σωματείου σερβιτόρων Ρόδου και συνδικαλιστικό στέλεχος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Γιώργος Ορφανός.

Είχε υπηρετήσει στα κοινά για περισσότερα από 30 χρόνια.

Κατάγονταν από το χωριό Ψίνθος.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι, στην Ψίνθο.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, αναφέρει τα εξής:

Μια σημαντική μορφή του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής μας ο Γιώργος Ορφανός δεν είναι πια μαζί μας. Ο Γιώργος υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ, πρόεδρος για πολλά χρόνια του Σωματείου Σερβιτόρων Ρόδου, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του ενοποιημένου σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων και άφησε παντού, θετικό αποτύπωμα με την δράση του. Καλό παράδεισο φίλε Γιώργο.

Θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ στην οικογένειά του.

 

 

Πηγή: rodiaki.gr

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Ορφανού

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης απέστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γιώργου Ορφανού:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Ορφανού. Του ανθρώπου που με ήθος, συνέπεια, ανιδιοτέλεια, εργατικότητα προσέφερε στην κοινωνία της Ρόδου. Ως πρόεδρος, επι σειρά ετών, του Σωματείου Σερβιτόρων Ρόδου και στη συνέχεια του ενοποιημένου Σωματείου Ξενοδοχυπαλλήλων Ρόδου, υπήρξε διεκδικητικός αλλά και σημαντικός συντελεστής στην εργασιακή ειρήνη και την ανάπτυξη του τόπου μας .  Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του. Η μνήμη του να είναι αιώνια.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ιωάννη Παππά για το θάνατο του Γεωργίου Ορφανού

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια  και τους οικείους του Γεωργίου Ορφανού που υπήρξε ένας άξιος συμπολίτης μας, με πλούσια συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ, πρόεδρος για πολλά χρόνια του Σωματείου Σερβιτόρων Ρόδου, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του ενοποιημένου σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων.  Αλησμόνητος.

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ιωάννης Παππάς

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημήτρη Γάκη για την απώλεια του Γιώργου Ορφανού

 

Ο Δημήτρης Γάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του επί σειρά ετών συνδικαλιστή του ΕΚΡ, Γιώργου Ορφανού.

Ο κ. Γάκης δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε σήμερα μία ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ο Γιώργος Ορφανός, συνδικαλιστής επί πολλά χρόνια στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και στέλεχος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ήταν ένας ήρεμος και ευγενικός άνθρωπος. Ταυτόχρονα αποτέλεσε μία συνδικαλιστική μορφή που έδωσε διαφορετική εικόνα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με το χαμόγελο και την ευγένεια που εισήγαγε στην συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση κατάφερε να πείθει περισσότερο και να πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη μέχρι τότε γνωστή μορφή του συνδικαλιστή, αποτέλεσε μία καμπή και παράδειγμα στην συνδικαλιστική διεκδίκηση. Θα είναι μια φιγούρα που θα λείπει από την εικόνα της πλατείας της Ψίνθου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλο το εργατικό κίνημα της Δωδεκανήσου».

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ