Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Χειροτονία πρεσβύτερου στη Ρόδο

Χειροτονία πρεσβύτερου στη Ρόδο

0
196

Το εσπέρας της παραμονής της Εορτής (Παρασκευή 17 Ιανουαρίου) στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου, και ακολούθησε η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέβη στη χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Λουκά Παπακωνσταντίνου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος του, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ιωάννης Χαλκιάς και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους παρισταμένους για την συμμετοχή τους στην ευχαριστηριακή σύναξη των ονομαστηρίων του, ευχήθηκε στον εορτάζοντα άγιο Ολύμπου και συνεχάρη τον νέο Πρεσβύτερο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και ο Θεοφιλέστατος δέχθηκαν τις ευχές των προσελθόντων στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και το απόγευμα, μέχρι αργά την νύκτα, στην Μητροπολιτική κατοικία.

 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ