Όλα τα νησιά από Κω έως Ρόδο αλλά εκτός την Κάλυμνο, θα συνδέει η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που προκηρύχτηκε

1
3527

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκηρύξεις για τις νέες ακτοπλοϊκές γραμμές στην περιοχή της Δωδεκανήσου, με την Κάλυμνο και  πάλι να μην συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτά τα νέα δρομολόγια.

 

Η νέα προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει 2 επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα, που θα συνδέουν την Κω με τη Ρόδο, με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη Σύμη, αφήνοντας την Κάλυμνο … εκτός.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη περιλαμβάνει νέα δρομολόγια τα οποία θα επιδοτούνται από το Υπουργείο και ανάμεσα σ’ αυτά προβλέπεται και δρομολόγιο, που θα ξεκινά από Κω και, πιάνοντας λιμάνι σε όλα τα ενδιάμεσα νησιά, θα καταλήγει στη Ρόδο, μετ’ επιστροφής και θα γίνεται δύο φορές εβδομαδιαίως, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.

Είναι απορίας άξιο, γιατί το Υπουργείο καθόρισε την επιδοτούμενη γραμμή με αφετηρία την Κω και όχι την Κάλυμνο, δίνοντας έτσι στο γειτονικό νησί, αλλά και στα υπόλοιπα που προβλέπονται στην προκήρυξή, ακόμη δύο δρομολόγια της εβδομάδα, αφήνοντας και πάλι την Κάλυμνο στην εδώ και χρόνια ακτοπλοϊκή απομόνωση.

Οι όποιες διαβεβαιώσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, για την ισοτιμία στις ακτοπλοϊκές γραμμές και οι δηλώσεις σε τοπικό επίπεδο, πως «παρακολουθούνται άγρυπνα» οι εξελίξεις στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, προκαλούν επιπλέον ερωτήματα και απορίες, κατά πόσο στην Κάλυμνο είμαστε όντως … άγρυπνοι.

Το δρομολόγιο αυτό, είναι πολύ πιθανό να προεκτείνεται προς τον Πειραιά (γιατί δεν νομίζουμε ότι μπορεί να παραμείνει καράβι μεγάλο στο λιμάνι της Κω) και κατά συνέπεια, ενδέχεται να περιλαμβάνει και λιμάνια φιλέτα, όπως Σαντορίνη ή Μύκονο και ουσιαστικά θα υπάρχουν δύο επιπλέον δρομολόγια στη γραμμή ως τη Ρόδο, με την Κάλυμνο να είναι και πάλι εκτός προγραμματισμού.

Πηγή: https://palmostiskalymnou.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ελα εχετε και παραπονα.Εχουμε 2020 και εσεις εχετε δημαρχο το Διακομιχαλη τι άλλο θελετε;Εξαλου ο Συριζα σας προσεχε και τον προσεχατε σας εκανε και σχολη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.