«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Αποστόλης Αλαχούζος (ΜΙΧΑΛΑΡΑΣ, του γνωστού Ζαχαροπλαστείου)

0
3848

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 ο Αποστόλης Μ.Αλαχούζος γνωστός ως Μιχαλαράς  από το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο της Καλύμνου με τα  πασίγνωστα γαλακτομπούρεκα και όχι μόνο.

Ο εκλιπών ήταν το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένεια του Μιχάλη Αλαχούζου και μαζί με το αδελφό του Αντώνη συνεχίζοντας την παράδοση και το επάγγελμα του πατέρα  τους διατηρούσαν το πασίγνωστο Ζαχαροπλαστείο ΜΙΧΑΛΑΡΑΣ στην παραλιακή Καλύμνου από το 1960.Το κατάστημα το ξεκίνησε το 1938 ο πατέρας ΜΙΧΑΛΑΡΑΣ στην ίδια θέση που βρίσκεται και σήμερα .

Ο Αποστόλης από πολύ μικρός πουλούσε με καλάθια γλυκά και αργότερα με τρίκυκλο γλυκά και παγωτά.

Το  ΜΙΧΑΛΑΡΑΣ το πήρε από το όνομα του πατέρα του ,όταν κάποια κυρία μεγάλης ηλικίας πήγε να πάρει γλυκά από τον Μιχάλη και του είπε είσαι μεγάλος Μιχάλης ΜΙΧΑΛΑΡΑΣ.

Παντρεμένος με την αείμνηστη Μαρία Βαζανέλλη  απέκτησαν 5 παιδιά. Το Μιχάλη,το  Νικόλα, το Γιάννη, τη Νομική, την Κατερίνα . Επίσης έχει 19 εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Το γνωστό ζαχαροπλαστείο «ΜΙΧΑΛΑΡΑΣ» στη νέα παραλιακή από Δημαρχείο συνεχίζει να διατηρεί και να λειτουργεί ο μεγάλος γιος του Μιχάλης Α. Αλαχούζος με την οικογένεια του

Ο εκλιπών υπήρξε ένα βιοπαλαιστής της ζωής από πολύ μικρός, άριστος οικογενειάρχης,υποδειγματικός επαγγελματίας, αγαπητός, χαμογελαστός ,καλοσυνάτος ,ευχάριστος, μεγαλόκαρδος.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 στις 2.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Η σορός του θα μεταφερθεί στον Ι.Ν σήμερα Πέμπτη στις 19.00

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ