ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Hμερίδα με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη. MITSIS HOTELS & ANKO ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ»

0
583

 

Hμερίδα με θέμα

«Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη. MITSIS HOTELS & ANKO ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ»

 

Ρόδος, 9 Δεκεμβρίου 2019

 

 

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, διεξήχθη με επιτυχία ημερίδα με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Τεχνητή Νοημοσύνη», μια συνδιοργάνωση του Ομίλου Mitsis Hotels και της Τουριστικής Σχολής ΑΝΚΟ, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

 

«Ο ψηφιακός τουρισμός και η εκπαίδευση είναι το μέλλον», τόνισε ο Υφυπουργός τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ενώ παρατήρησε ότι μέσα από την συνέργεια του ξενοδοχειακού Ομίλου Mitsis hotels και της τουριστικής σχολής ΑΝΚΟ επιτυγχάνεται εξωστρέφεια, απαραίτητο στοιχείο για την πρόοδο των επιχειρήσεων και τις σύγχρονης αγοράς». Ο κ. Σταύρος Μήτσης, ανοίγοντας την ημερίδα, αναφέρθηκε στην αρχική ιδέα «ότι ο Όμιλος προχώρησε σε Ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών με πρωταρχικό μέλημα την αναδιοργάνωση και την βελτίωση της ποιότητας εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού». Ενώ η κα. Στεργία Έψιμου αναφέρθηκε «στην πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες γενιές, οι οποίες καλούνται να εκπαιδευτούν, να κινηθούν γρήγορα, να διαχειριστούν και να αφομοιώσουν τον μεγάλο όγκο πληροφοριών και γνώσεων. Τα επαγγέλματα αλλάζουν , η τεχνολογία υποκαθιστά θέσεις εργασίας ενώ δημιουργεί νέες που απαιτούν ένα διαφορετικό εύρος γνώσεων και δεξιοτήτων». Ο κ. Γεώργιος Ματσίγκος, πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, επεσήμανε ότι «χωρίς τις Νέες τεχνολογίες δεν μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες ούτε στους πελάτες ούτε στο προσωπικό».

 

 

Η διάλεξη ξεκίνησε με μια εισαγωγή στον Τεχνολογικό Μετασχηματισμό και την Τεχνητή Νοημοσύνη από τον Bjorn Radde, Head of Digital Marketing at Deutsche Telecom, ο οποίος ανέπτυξε πώς η εφαρμογή νέων τεχνολογιών μέσα στις επιχειρήσεις μπορεί να οδηγήσει σε δομικές αλλαγές και να αυξήσει την αξία για τους πελάτες και τον οργανισμό. Στη συνέχεια, ο Χρήστος Γιαννικόπουλος, ICT Sales Division Fixed & Mobile στην Cosmote, και η Βιργινία Παπαδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος στη Yourideas, αναφέρθηκαν σε Διαδικτυακές πλατφόρμες για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

 

Τέλος, ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Mitsis Hotels Ιωάννης Λυδάκης, ο Business Analyst Πέτρος Έριτσος, η Senior Systems Analyst Ανθή Δημάκου και ο Διευθυντής Πληροφορικής του Ομίλου Κώστας Καλλιγάς παρουσίασαν το επιτυχημένο παράδειγμα του Ομίλου Mitsis Hotels, της πρώτης εταιρείας στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ευρώπη, που προχώρησε στην έξυπνη ψηφιακή διαχείριση του συνόλου της επιχειρησιακής πληροφορίας της με τη χρήση του ειδικά παραμετροποιημένου λογισμικού OpenText Content Lifecycle Management.

 

Μέσω μιας κεντρικής Cloud πλατφόρμας, η συγκέντρωση και η διαχείριση δεδομένων γίνεται αποτελεσματικότερα, ταχύτερα και με ασφάλεια και για τα 17 ξενοδοχεία του Ομίλου, συμβάλλοντας σημαντικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και προμηθευτών και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

 

Με το έργο αυτό, ο Όμιλος Mitsis Hotels εισήλθε δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή, επιτυγχάνοντας σημαντικά οφέλη, όπως η μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και των δυνατοτήτων των εργαζομένων, η μείωση του λειτουργικού κόστους, η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της πληροφορίας για τη λήψη στρατηγικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

 

Μεσοπρόθεσμα, προγραμματίζεται η επέκταση της λύσης σε όλη τη διοικητική και λειτουργική δομή του Ομίλου Mitsis Hotels και η ανάπτυξη εφαρμογών AI (Artificial Intelligence) συμβάλλοντας περαιτέρω στην έξυπνη διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων και στη βέλτιστη δυνατή κατανόηση και ικανοποίηση των αναγκών του σύγχρονου ταξιδιώτη.

 

 

 

Η Τουριστική Σχολή ΑΝΚΟ

H ANKO δραστηριοποιείται στα Δωδεκάνησα με 2 σχολές στην Ρόδο και Κω, με περισσότερους από 7000 επιτυχημένους απόφοιτους στην αγορά εργασίας.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ANKO έχει στόχο την εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, την απεριόριστη διάδοση γνώσης και την χρήση της γνώσης αυτής με σκοπό την θετική επίδραση στις ζωές των ανθρώπων, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες.

Η παρούσα ημερίδα είναι πρωτοπόρα, αφιερωμένη στην μάθηση και στην κινητοποίηση για αλλαγή.

Για την διοργάνωση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους τα τμήματα ΙΕΚ Hotel management με καθηγητή τον κ. Μανίσκα, ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής με τον pastry chef  τον κ. Βασίλη Μέρα, το τμήμα Μαγειρικής Κρύας κουζίνας με chef τον κ. Ηρακλή Μπακάλη. Το τμήμα Barista με καθηγητή τον κ. Πότσου με την στήριξη της εταιρείας Coffee plus.

 

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο Όμιλος Mitsis Hotels πρωτοπορεί στον τουρισμό εδώ και 40 χρόνια. Με 17 ξενοδοχεία στο δυναμικό του στους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο, ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελεί τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα στις προτιμήσεις των επισκεπτών του, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικές τοποθεσίες, άψογες εγκαταστάσεις, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες του. Ανταποκρινόμενος με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών και στη νοοτροπία των νέων γενεών, ο Όμιλος αξιοποιεί στο έπακρο την οικογενειακή φροντίδα και την αυθεντική ελληνική του ταυτότητα για να πραγματοποιεί το όραμά του: Να μεταμορφώνει κάθε επισκέπτη σε επίτιμο φιλοξενούμενο. Ο Όμιλος Mitsis Hotels έχει αποσπάσει μεγάλο αριθμό βραβεύσεων από εγχώριους και διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς ως αναγνώριση για την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, τις καινοτόμες πρακτικές, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών και την ευρύτερη συνεισφορά τους στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

 

Η παρουσίαση και ο συντονισμός πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του δημοσιογράφου κ. Βασίλειου Τσεκούρα, Open tv.

Εκ μέρους

 

Του Ομίλου MITSIS HOTELS

Δ/νση Marketing & Επικοινωνίας

Τηλ. 210 2134644

Ε-mail: [email protected]

www.mitsishotels.com

 

της Τουριστικής σχολής ANKO

e-mail [email protected]

www.anko.edu.gr

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • anko
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ