ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ των Ταξί Κω στο κλαδικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί με Μ. Κόνσολα

12
3038

Στο κλαδικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις του κλάδου, αλλά και να αναφερθεί στην πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι το έργο που προσφέρει ο κλάδος συνδέεται με την τουριστική ταυτότητα του τόπου μας, αφού η καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη πιστώνεται στους επαγγελματίες του κλάδου και λειτουργεί προς όφελος του τουρισμού.

Δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των ελέγχων με μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποκλοπής του μεταφορικού έργου, από το οποίο υπάρχει απώλεια τεράστιων εσόδων, ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, η οποία λειτουργεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Με την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ψηφιακού μητρώου, διευκολύνονται τα αρμόδια όργανα για τη διενέργεια των ελέγχων των Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης που εκμισθώνονται με οδηγό. Στο πλαίσιο αυτής της τουριστικής υπηρεσίας, που πρέπει να παρέχεται κάτω από αυστηρό έλεγχο, χρειάζεται και η ενίσχυση της τουριστικής αστυνόμευσης, κάτι που έχει ήδη τεθεί από τον κ. Κόνσολα, στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Έκανε, επίσης, λόγο για τη μείωση των φόρων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο, αλλά και για μια νέα δέσμη κινήτρων για την αντικατάσταση των γερασμένων και παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων και την αγορά νέων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον κλάδο και το μεταφορικό έργο. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από ανοιχτό και ισότιμο διάλογο.

Πηγή: http://www.mintour.gov.gr/…/m-konsolas-jekinoyn-entatikoi-e…

12 ΣΧΟΛΙΑ

    • θέλει άλλη μιά τουριστική σχολή στη Ρόδο; Υπάρχουν Κώοι που τον στηρίζουν;

  1. Οι βαψομαλιάδες που σας μάζεψαν σας παρακάλεσαν να χτυπάτε που και που καμιά απόδειξη στην ταμειακή και να βάζετε το ταξίμετρο να γράφει;;;;;;

  2. ότι πρέπει να σταματήσετε να χρεώνετε διπλή ταρίφα σε νησί με ένα δήμο εδώ και κάτι χρόνια, να βάζετε σε λειτουργία το ταξίμετρο μόλις επιβιβάζεται ο πελάτης και να κατεβάζετε την πινακίδα ελεύθερο στο ταμπλό και να κόβετε απόδειξη από την ταμειακή ακριβώς το ποσό που έγραψε το ταξίμετρο…να μην κάνετε επιλογή πελατών στις πιάτσες, να έχετε πάντα μαζί σας τον φάκελο τεκμηρίωσης ταξιμέτρου, αναρτημένη πινακίδα στο ταμπλό με τα στοιχεία του οδηγού και την ειδική άδεια οδήγησης του και ότι απαγορεύονται οι χρεώσεις μέσω τάμπλετ..αλλά μόνο με το ταξίμετρο. Να μην διπλομισθώνετε το ταξί και να σταματάτε στο δρόμο όταν σας κάνει σήμα ο πελάτης και έχετε αναρτημένη υποχρεωτικά την πινακίδα «ελεύθερο». Επίσης να έχετε στις πόρτες των αυτοκίνητων σας το σήμα με την έδρα σας, όπως επίσηςνα μην αφαιρείται το καρούμπαλο ή κουκούλα πάνω από τον ουρανό του αυτοκινήτου όταν και καλά θέλετε να κάνετε τους λιμουζινάδες…αυτά για αρχή..

  3. 2 ώρες αναμονή πελάτη σε πεντάστερο με προ-κλεισμένο ραντεβού από ταξί…70 άδειες ταξί για 2.000.000 αφίξεις…κλαίνε και τα τσιμέντα Κόνσολα!!! χαχαχαχα

    • Δεν φταινε τα ταξι ουτε τα….ανθρωπάκια.Οι πλειοψηφια των ταξιτσιδων φταιει με τη συμπεριφορα τους.Δεν βρεχει μεγαλε…..σας φτηνουν.

  4. Όχι όλα αυτά που αναφέρεις δεν μας τα είπαν γιατί πολύ απλά τα γνωρίζουμε κύριε νομοθέτη.

  5. Ανοίγουν οι ασκοι του εολου αγράμματοι τσοπάνηδες κιτρινιαριδες ο παπας παπας και ζευγας ζευγας καλή σεζόν????

  6. Ενημέρωση για τους φίλους ταρίφες Όσο κρατούσανε τα τιμόνια οι πατεράδες σας τρογατε ψωμάκι τώρα που ανέλαβαν οι Γιοι να δούμε θα σας φτάνουν να πάρετε κάλτσες των παιδιών σας??? (Λύκος στο μαντρί χωριανοί……)

  7. 2-3 μηνες ειναι πραγματικα η δουλεια των ανθρωπων και θελετε και αυτη ακομα να την καταστρεψετε! Σε 2-3 μηνες πρεπει να περασουν ολο το χρονο! Ειστε αξιολυπητοι και ολοι μας σαν κοινωνια που παμε να βγαλουμε το ματι του διπλανου! Το καλοκαιρι σας φταινε τα ταξι για ολα και το χειμωνα δν ασχολειτε κανεις μαζι τους που περιμενουν 2 και 3 ωρες για 3,5-5€! ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΟΙ!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ