ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στη διαχείριση του προσφυγικού

8
504

Αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ

στη διαχείριση του προσφυγικού

Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα και βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της.

Πορεύεται με λαϊκισμό, καλλιέργησε την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, οδηγώντας έτσι χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά, στην απόγνωση και την εξαθλίωση, αλλά και τις κοινωνίες των νησιών στα όριά τους.

Αφού καθυστερημένα ανακάλυψε τα γεωπολιτικά αίτια του προσφυγικού -μεταναστευτικού, αφού διέλυσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αφού σταμάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις μετακινήσεις από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, εξαγγέλλει τώρα μέτρα και αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. Όλα αυτά αποδεικνύουν την άγνοιά τους και την ακροδεξιά κατεύθυνση που έχει επιλέξει η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της.

Έτσι έχει δημιουργήσει και στα Δωδεκάνησα απάνθρωπη και μη διαχειρίσιμη κατάσταση. Αυτό αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι ενώ πριν τις εκλογές του Ιουλίου ο προσφυγικός πληθυσμός που βρισκόταν στα νησιά μας ήταν 3.400 άτομα, τώρα ξεπερνά τους 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Αντί να μετατρέψει τα νησιά μας σε κλειστού τύπου κέντρα – φυλακές, όπως ζητάει ο Αντιπρόεδρος της και υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, καλούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

  • να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές μετακινήσεις από τα νησιά στην ενδοχώρα, όσων προσφύγων και μεταναστών έχουν εξασφαλίσει άρση  γεωγραφικού περιορισμού σε κατάλληλες, ανθρώπινες,  δομές φιλοξενίας

  • να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, ενισχύοντας τις υπηρεσίες, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Η αυθαίρετη ονοματοδότηση σε πρόβλημα μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό, χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση του ασύλου,  όχι μόνο παραβιάζει κατάφωρα τη συνθήκη της Γενεύης αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί απρόβλεπτες και επικίνδυνες καταστάσεις για τη χώρα μας, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος, χώρες που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όπως του Βίζεγκραντ, να πουν «μεταναστευτικό είναι, λύστε το μόνοι σας»

  • να επανεξετάσει τη στάση της όσον αφορά την απόφασή της για μη χορήγηση ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και  μετανάστες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να προστατευτεί με τον τρόπο αυτό η υγεία τόσο των ιδίων όσο και του τοπικού πληθυσμού, αλλά ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά που διαμένουν στα ΚΥΤ να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία

  • να  προχωρήσει άμεσα σε λειτουργία των δομών εκπαίδευσης (ΔΥΕΠ) και στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε κανένα παιδί να μη στερείται το στοιχειώδες αυτό δικαίωμα.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τις κραυγές και να εργαστούν με σοβαρότητα και σεβασμό στον άνθρωπο, προστατεύοντας το κύρος της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία από τις ακραίες ρατσιστικές φωνές.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-

ΣΥΡΙΖΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι αποτυχημένοι κ@λοτούμπες της ψευτιάς και του λαϊκισμού κατηγορούν τους Κούλιδες.... Βρε ΟΥΣΤτττττττττττ λιμασμένα Λ...

    Μας φορτώσατε το Hot spot στο Αμανιού για μόνιμη διαμονή 5.000 ΛΑΘΡΟ όταν ο υστερικός Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος υποσχόταν διανομή 72 ωρών το πολύ ΜΌΝΟ για καταγραφή και έχετε το θράσος να βγάζετε και ανακοινώσεις λιμασμένα Λ»»που χάσατε την ξάπλα γράφοντας ανακοινώσεις και σας κακοφαίνεται…

  2. είναι αλήθεια ότι από όταν φτιάχτηκε το hot spot δεν είχε πάνω από 1000 άτομα. Τώρα γιατί έφτασε τις 4000 δεν ξέρρω. Μάλλον κάτι δεν κάνει καλά η κυβέρνηση

  3. Αν ήταν ακροδεξιά η πολιτική της θα τους είχε όλους σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Αν ήταν κομουνιστική θα τους είχε στα γκούλαγκ. Δυστυχώς όμως ανθελληνική είναι η προσέγγιση της όπως ήταν και η δικιά σας.

  4. Ψεύτης και ανίκανος πρωθυπουργός για τα μπάζα δε μπορεί να μοιράσει δυο γαδαρων άχυρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.