Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κω – Νισύρου: Κάλεσμα του Δ.Σ. για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 24 Σεπτεμβρίου

0
358

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ EKΠ/KΩN Π.E

KΩ- NIΣYPOY

Κως, 22-09-2019


Αρ. Πρωτ. 20

Θέμα: Κάλεσμα του Δ.Σ. για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το Δ.Σ του Συλλόγου, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Σεπτέμβρη 2019 εναντίον στο «μίνι συνδικαλιστικό» σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, την συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους μισθούς και τους όρους εργασίας χιλιάδων ανθρώπων.

Η συνδικαλιστική ελευθερία και δράση κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα, προστατεύεται από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας (οι οποίες υπερισχύουν κάθε αντίθετης διάταξης νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 28§1 του Συντάγματος) και ρυθμίζεται νομοθετικά με τον Ν.1264/1982. Αυτό, στο πλαίσιο λειτουργίας μιας ευνομούμενης πολιτείας, καθιστά εξόφθαλμη κάθε προσπάθεια περιστολής των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Τα επιχειρήματα περί «δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων» είναι υποκριτικά. Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε.

Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν, με αποφάσεις των οργάνων τους.

Το Δ.Σ. συμμετέχει δυναμικά στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τους συναδέλφους να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση της μαζικής συμμετοχής.

Για το Δ.Σ

.

Η Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας

Ψύρη Μαρία Ντάντου Ευαγγελία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ