Καταγγελία Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ & Σωματείων για μεθόδους υπονόμευσης απεργίας – Πικετοφορία αύριο 19:00 πλ. Ελευθερίας

2
908

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Είναι γνωστές οι θέσεις της ΝΔ που σήμερα κυβερνά, για τα εργατικά δικαιώματα ,τους αγώνες και τις κατακτήσεις. Πλούσιο το έργο της .Νομοθετικό και εκτελεστικό.!
Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δήλωναν ευτυχισμένοι για επιστροφή στην κανονικότητα !
Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στην ΓΣΕΕ , αυτή η μαφία που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία με εργοδοσία και κυβέρνηση ούτε «άβγαλτη» είναι ούτε …Κινέζος.
Η θέση της είναι ταυτισμένη με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματα τους.
Για αυτό τώρα που σε όλη την χώρα ξεσηκώνεται κύμα αντίδρασης και απεργιακής απάντησης στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που δίνει τα πάντα στους μεγαλοεπενδυτές και ξηλώνει ότι απέμεινε από εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους ,βάλθηκε με ύπουλο τρόπο και όργιο εκβιασμών να υπονομεύσει την απόφαση των εργατών να παλέψουν συντονισμένα υλοποιώντας την απόφαση τους για 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.
Αυτή η ηγετική ομάδα στην ΓΣΕΕ,χρόνια τώρα «συνέταιροι και ομοτράπεζοι» με τον ΣΕΒ ,τον ΣΕΤΕ και λοιπούς υπογράφοντας κατάπτυστες συμβάσεις και όρους εργασίας,επιστράτευσαν και όλες τις αντι κομμουνιστικές τους γνώσεις από τους δασκάλους τους στα γραφεία των «συναδέλφων» τους στις Βρυξέλλες, στην προσπάθεια τους να παρουσιαστούν ως κάτι που δεν είναι :εκπρόσωποι εργατικών συμφερόντων !
Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει πως δεν ψιχαλίζει! Τους φτύνουν!
Το Εργατικό Κέντρο Β.Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και τα σωματεία που συνυπογράφουν καταγγέλλουν σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής τις άθλιες μεθόδους υπονόμευσης της απεργίας που αποφασίστηκε για τις 24 Σεπτέμβρη
Δεν θα τους περάσει!
Πιο αποφασιστικά σε κάθε χώρο δουλειάς παλεύουμε για την επιτυχία της Απεργίας!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ -ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30 π.μ

Σωματείο Ξενοδ/λων & Σερβιτόρων Κω
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλ/λων & Εμπ/λων Ν. Κω
Σωματείου Οικοδόμων Καλύμνου
Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ν. Κω
Σωματείο ΑΤΕΚ-ΜΠΕΤΟΝ «Ο Τιτάν»
Σωματείου Συνταξιούχων Κω. 18/9/19

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Όλοι και όλες
Παρασκευή 20/09 στις 19:00 πικετοφορία στην Πλ.Ελευθερίας
Τρίτη 24/09 στις 10:30 απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου του εμπορίου, στα super market, στην καθαριότητα, τους υπαλλήλους γραφείου, να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση για να απαντηθεί αποφασιστικά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΝΔ να βάλει στον γύψο την συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου για να εφαρμόσει τα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα για χάρη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει επεξεργαστεί και φέρνει άμεσα σε συζήτηση τις νέες αντιδραστικές διατάξεις. Με το «ηλεκτρικό μητρώο» και με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» ανοίγει ο δρόμος για ακόμα περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών, για ένταση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, στους αγώνες για καλύτερο μεροκάματο, ανθρώπινο ωράριο, για σύγχρονους όρους δουλειάς, για το τσάκισμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο:
 Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν.
 Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.
Η ενίσχυση του θεσμού των «Ενώσεων προσώπων», που τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε καρπούς στην εργοδοσία, τώρα θα της λύσει τα χέρια για να κατρακυλήσουν ακόμη παρακάτω μισθοί, μεροκάματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μια ακόμα απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας που ικανοποιείται.
 Η «συνυπευθυνότητα» του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
Συνένοχοι στο έγκλημα είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες, τα πλέον διαλυτικά στοιχεία που λειτουργούν στις πλάτες των εργαζομένων, μόνιμοι στυλοβάτες των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους. Δεν ήθελαν ούτε θέλουν την απεργία.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !
18/09/2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΌΛΟΙ Κ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ
ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/09 ΣΤΙΣ 19:00 ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 24/09 ΣΤΙΣ 10:30 ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ!
Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να συμμετέχουν στην απεργία απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και της εργοδοσίας , να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την οργανωμένη δράση των εργαζομένων.
Θέλουν να επιβάλουν στα σωματεία τη παρουσία των ίδιων των εργοδοτών και των ανθρώπων τους για να τα αποδυναμώσουν. Να αλλάξουν το χαρακτήρα τους , φακελώνοντας τους εργαζόμενους, για να γνωρίζει η εργοδοσία ποιοι είναι οργανωμένοι, ποιοι ψηφίζουν κ.λπ. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση και καταστολή τους εργατικού κινήματος.
Το πολυνομοσχέδιο – βόμβα έρχεται να ισοπεδώσει όποια δικαιώματα έχουν απομείνει..
Η πολιτική τους έρχεται σα συνέχεια από τους προηγούμενους, και ξεκινούν από εκεί που σταμάτησε Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εργαζόμενοι στο τουρισμό είναι οι πρώτοι που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω, αφού ο κλάδος του τουρισμού, ως κλάδος «ανάπτυξης» , είτε δίκαιης!!! είτε για όλους!!!, στηρίχτηκε πάνω στην κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Θέλουν να νομιμοποιήσουν, τους μισθούς πείνας, τα ωράρια λάστιχο, την απληρωσιά, τη δουλειά χωρίς ρεπό.. θέλουν επίσης να μη λέμε κουβέντα για όλα αυτά,, να λέμε ναι σε όλα..
ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ!
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Έχουν όμως στηρίγματα .. τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού.. που τους κάνουν τα θελήματα.. που καταδίκασαν τους εργαζόμενους να ζουν με ψίχουλα.. που βγάζουν σπυριά μόλις ακούνε απεργία,,, Τους γυρνάμε την πλάτη..
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
18/09/2019

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 4,5 χρόνια με «αριστερή» κυβέρνηση πάλι τα ίδια λέγατε. Βρε παιδιά ελεύθεροι δεν είμαστε να ψηφίσουμε όποιον θέλουμε για να μας αντιπροσωπεύει; Τι να το κάνουμε που δεν τραβάει η ομάδα σας και δεν έχετε πείσει ότι αντιπροσωπεύετε τα συμφέροντα μας; Η άποψη των περισσοτέρων είναι ότι κοιτάτε την πάρτη σας μόνο γι’ αυτό και δεν σας στηρίζουμε. Όχι ότι οι άλλοι είναι οι καλοί αλλά λίγο καλύτεροι από σας είναι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.