Συγχαρητήρια και ευχές προς επιτυχόντες των Πανελλαδικών

0
967

Εὐχές τοῦ Σεβασμιωτάτου πρός τούς ἀποφοἰτους τῶν Λυκείων τῆς Κῶ καί τῆς Νισύρου

Σήμερα ἀνακοινώθηκαν ἀπό τό Ὑπουργεῖο Παιδείας καί Θρησκευμάτων οἱ ἐπιτυχόντες στίς σχολές τῆς τριτοβάθμιας ἐκπαίδευσης καί ὁλοκληρώνεται γιά ἑκατοντάδες μαθητές τῆς Κῶ καί τῆς Νισύρου ἡ σχολική ζωή. Αἰσθάνομαι τήν ἀνάγκη νά συγχαρῶ μέσα ἀπό τήν καρδιά μου ὅλους τούς ἀποφοίτους τῶν Λυκείων μας καί νά τούς εὐχηθῶ νά συνεχίσουν τήν πορεία τους στή ζωή μέ πίστη στόν Θεό, μέ προσήλωση στούς στόχους τους καί μέ ἐλπίδα γιά τήν πραγματοποίηση τῶν ὀνείρων τους.

Ἡ κατάκτηση τῆς γνώσης χρειάζεται συνεχή προσπάθεια ἀπό ὅλους μας καί δέν ἀποκλείεται κανένας ἀπό αὐτή. Ἀντιθέτως, ἐάν ἀξιοποιήσουμε ὅσα διδαχθήκαμε τά πρῶτα χρόνια τῆς ζωῆς μας μποροῦμε νά προχωροῦμε συνεχῶς μέ σταθερά καί σίγουρα βήματα. Ἡ ἀναζήτηση τῆς γνώσης εἶναι ὑποχρέωση κάθε ἀνθρώπου, ἀλλά καί ἕνα ἀπό τά μέσα πού διαθέτουμε ἐάν ἐπιθυμοῦμε νά ἀλλάξουμε τόν κόσμο μας πρός τό καλύτερο.

Μαζί μέ τίς εὐχές γιά ἀποδοτικές σπουδές πρός τούς ἐπιτυχόντες θά ἤθελα νά τούς ἐπισημάνω ὅτι ἡ σπουδή δέν εἶναι ἁπλή συλλογή γνώσεων, ἀλλά μία μακρά καί οὐσιαστική διαδικασία ἐνηλικίωσης καί ἕνα ὄμορφο καθημερινό ταξίδι πρός τήν ὡριμότητα.

Στό σημεῖο αὐτό θέλω νά συγχαρῶ καί τίς οἰκογένειες ὅλων τῶν μαθητῶν μας, καί ἰδιαιτέρως τῶν νέων φοιτητῶν, καθώς ἀναμφίβολα ἡ στήριξη τῆς οἰκογένειας πρός αὐτούς εἶναι ἰδιαιτέρως σημαντική καί θά συνεχίσει νά εἶναι κατά τήν περίοδο τῶν σπουδῶν τους, πέρα ἀπό τήν προσφορά τῶν ἀναγκαίων πόρων, καί στόν τομέα τῆς ὁλοκληρώσεως τῆς προσωπικότητάς τους καί στήν ἐπίτευξη τοῦ πνευματικοῦ ἀπογαλακτισμοῦ τους.

Ὅπως σημειώνω σέ κάθε εὐκαιρία, καίρια γιά τήν ὁλοκλήρωση τῆς πορείας πρός τή γνώση τῶν νέων εἶναι ἡ συμβολή τῶν ἐκπαιδευτικῶν μας, οἱ ὁποῖοι κοπιάζουν, ἀγωνίζονται καί προσφέρουν τόν ἑαυτό τους γιά νά τους ὁδηγήσουν στήν ὡριμότητα καί νά θέσουν τίς βάσεις γιά τήν μελλοντική τους πορεία στή ζωή.

Ἀξιοποιεῖστε μέ πίστη, ὑπομονή καί ἐπιμονή τά χαρίσματα πού σᾶς ἔδωσε ὁ Θεός καί θά προχωρήσετε μέ ἐπιτυχία στή ζωή σας!

Θερμά συγχαρητήρια!

Ἐν Κῷ, ἐν τῇ Ἱερᾷ Μητροπόλει, τῇ 27ῃ Αὐγούστου 2019

Μετ᾿ εὐχῶν διαπύρων καί ἀνυπόκριτης ἀγάπης

+ Ο ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Συγχαρητήρια και ευχές του Βασίλη Α. Υψηλάντη με την ανακοίνωση των βάσεων για τις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της χώρας.

Ο Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης, Βουλευτής Δωδεκανήσου με την ανακοίνωση των βάσεων για τις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της χώρας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

« Εκφράζω τα θερμότερα συγχαρητήρια μου, στις νέες και τους νέους της Δωδεκανήσου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Εύχομαι να έχουν υγεία, πρόοδο και ευόδωση κάθε στόχου στη ζωή τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες και τους καθηγητές τους, που τους στήριξαν στην πρώτη αυτή μεγάλη και σημαντική προσπάθειά τους.

Τα νέα παιδιά που δεν κατάφεραν τον στόχο αυτό να μην απογοητευθούν. Το ταξίδι στη ζωή προσφέρει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Η απώλεια αυτού του πρώτου στόχου δε σημαίνει το τέλος, αλλά την αρχή για μια νέα καρποφόρα προσπάθεια.

Αρκεί να δοθεί πίστη στον εαυτό μας, στις δυνάμεις μας και να προχωράμε μπροστά.»

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Θα ήθελα να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στη νέα ακαδημαϊκή τους πορεία.

Θα ήθελα να πω στους μαθητές και τις μαθήτριες, που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, να μην απογοητεύονται, μια και η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια τους και στον όποιο νέο στόχο μπορεί να έχουν θέσει.

Η σκέψη μου, ως μητέρα, είναι και στους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν με όλη τους την ψυχή τα παιδιά τους, αλλά και στους καθηγητές και τις καθηγήτριες που με όρεξη και επιμονή μεταδίδουν τις γνώσεις τους στους μαθητές και τις μαθήτριες μας».

«Συγχαρητήριο Μήνυμα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων»

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που σήμερα είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται, με την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Ιδρύματα τα οποία από φέτος θα είναι πιο ασφαλή και παραγωγικά , χωρίς το φόβο να κυριαρχεί και με τη γνώση να προάγεται. 
Στους γονείς και τους καθηγητές ένα μεγάλο μπράβο για τη στήριξη και την καθοδήγηση των παιδιών στις δύσκολες στιγμές των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ας είναι η επιτυχία σας , η απαρχή μιας ζωής γεμάτης χαρές , όνειρα και επιτυχίες.
Η ζωή και η παιδεία του κάθε ανθρώπου βέβαια ,δεν εξαρτάται από τους βαθμούς και τις σχολές, γι’ αυτό θέλω να συμβουλέψω όσα παιδιά δεν κατάφεραν τους στόχους τους , να μην σκύψουν ποτέ τους το κεφάλι, να προσπαθούν αδιακόπως να γίνονται καλύτεροι και να μην αφήσουν ποτέ τα όνειρα τους να πάνε χαμένα. Η ζωή είναι μπροστά και έχετε όλα τα εργαλεία για να την οικοδομήσετε.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Σήμερα τελειώνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που έδωσαν με επιτυχία τον αγώνα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έδωσαν τις προσωπικές τους μάχες μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας και με αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον, μεγιστοποιεί την αξία και το μέγεθος της επιτυχίας τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς, στις οικογένειες, που κατάφεραν να σταθούν στο πλάι των παιδιών τους, να τα στηρίξουν ηθικά και υλικά στην προσπάθειά τους, στους εκπαιδευτικούς, που έφεραν εις πέρας το έργο τους.

Μαθητές και μαθήτριες που δεν βρήκαν το όνομά τους στις λίστες των εισακτέων, δεν πρέπει να δουν την «ήττα» και την «αποτυχία» ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Αντιθέτως! Στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους , μπροστά τους έχουν μόνο νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες. Όσο υπάρχουν τα όνειρα, η δύναμη να παλεύεις γι αυτά και να τα διεκδικείς, δεν υπάρχουν αποτυχίες!

Το Υπέροχο Ταξίδι της Ζωής μόλις ξεκινά.

Η Δουλειά, με Αφοσίωση και Συνέπεια, πάντα ανταμείβει.

Σε μια χώρα που προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, δικό μας στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια πατρίδα που θα μπορέσει να κρατήσει τα παιδιά της και να φέρει πίσω όσα έφυγαν.

Ο τόπος τους, η χώρα τους θα είναι πάντα εδώ, τελικός προορισμός και αποστολή συνάμα.

Δική μας ευθύνη είναι να διαμορφώσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο τα όνειρα θα μπορέσουν να ανθίσουν και να δώσουν καρπούς.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος

Συγχαρητήριο μήνυμα του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών 2019

«Σε όλα τα παιδιά της Δωδεκανήσου που αγωνίστηκαν και αντιμετώπισαν επιτυχώς αυτή τη δύσκολη εκπαιδευτική δοκιμασία εύχομαι θερμά συγχαρητήρια. Αλλά και σε όσους και όσες δεν τα κατάφεραν, να θυμίσουμε πως καινούργιες ευκαιρίες και δυνατότητες θα βρίσκονται στο δρόμο τους. Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε πως απέναντι στο Σχολείο μιας πλασματικής αριστείας, υπάρχει ένα δημόσιο δωρεάν Σχολείο των ίσων ευκαιριών για όλους. Με τεράστιες δυνατότητες όπως και φέτος απέδειξε. Οι πολιτικές που θέλουν την ακύρωση αυτής της δυναμικής του δημόσιου Σχολείου και την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε βάρος της δημόσιας, είναι πολιτικές σε βάρος της πλειονότητας του Ελληνικού Λαού και των παιδιών του.»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Να αποκτήσουμε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς

Ανακοίνωση με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019

Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για την πρόσβαση των αποφοίτων του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει κάθε υποψήφιο και υποψήφια που αντιμετώπισε με επιτυχία αυτή τη δύσκολη και σημαντική μάχη.

Σε όσους και όσες δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε αυτή τη φάση, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Γι’ αυτό το λόγο στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποίησε η κυβέρνησή του από το 2015 ως το 2019, παραμένει ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμιά διάκριση.

Για το ΣΥΡΙΖΑ κεντρικός εκπαιδευτικός στόχος είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, ώστε να αποκτήσει, όσο είναι εφικτό, την αυτοτέλειά του και το απολυτήριο να ανακτήσει το κύρος του, ώστε αυτό με τη σειρά του να οδηγήσει σε σημαντικές θετικές αλλαγές για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν ήδη στο πρόγραμμα σπουδών της Γ΄ Λυκείου (ΓΕΛ), η μεγάλη μείωση του εξεταστικού φόρτου σε όλες τις τάξεις (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ), η καθιέρωση για πρώτη φορά της δυνατότητας για ελεύθερη πρόσβαση μόνο με το απολυτήριο (σε πανεπιστημιακές σχολές για τους αποφοίτους ΓΕΛ και σε 2ετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των ΑΕΙ σε αποφοίτους ΕΠΑΛ), μαζί με τη διεύρυνση της πρόσβασης στα Πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Είναι πλέον εμφανές ότι με την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια όχι μόνο να θεραπευτούν οι «βαριές πληγές» που άφησε στο «σώμα» της δημόσιας εκπαίδευσης η οικονομική κρίση και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και να αποκτήσουμε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, η κοινωνία ολόκληρη ελπίζουμε ότι θα αγωνιστεί για να μην ακυρωθούν όλες οι σημαντικές κατακτήσεις που συντελέστηκαν την προηγούμενη περίοδο, από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δυστυχώς φανέρωσε πολύ γρήγορα τις αντιεκπαιδευτικές της κατευθύνσεις (κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και των 2ετών προγραμμάτων των ΑΕΙ αλλά και εξαγγελίες για κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης σε σχολές, μείωση του αριθμού εισακτέων, επαναφορά της «βάσης του 10» και δυνατότητα στις σχολές για θεσμοθέτηση ανώτερης βάσης κατά την κρίση τους).




Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

Από τους καθηγητές του φροντιστηρίου Δ Ο Μ Η

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο …Ευχόμαστε όλοι σας να έχετε μια λαμπρή σταδιοδρομία και να μην σταματήσετε ποτέ τον αγώνα για την κατάκτηση της ουσιαστικής μόρφωσης και παιδείας…
μη ξεχνάτε ποτέ πως «Η εκπαίδευση είναι θαυμάσιο πράγμα. Αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι τίποτε από όσα αξίζει να γνωρίζουμε δεν μπορεί να διδαχθεί.»Oscar Wilde

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ