Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ρόδος: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο και εγκλωβίστηκε ο οδηγός για μιάμιση ώρα!

Ρόδος: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο και εγκλωβίστηκε ο οδηγός για μιάμιση ώρα!

0
410

Μιάμιση σχεδόν ώρα αφότου ειδοποιήθηκε χθες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό στον Μονόλιθο, έφτασε στον προορισμό του!

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν και πρόκειται για πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο είναι γνωστό εδώ και χρόνια στο νησί, αλλά έχει κοστίσει και ανθρώπινες ζωές στις απομακρυσμένες περιοχές.

Εν προκειμένω, χθες το απόγευμα ένας άτυχος άνδρας 75 περίπου ετών έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στον Μονόλιθο με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το Ι.Χ. που οδηγούσε και να εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.

Στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι του χωριού, ενώ ειδοποίησαν αμέσως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μονολίθου κ. Διαμαντή Κονισσή που μίλησε στη «Ροδιακή», καθώς υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας «το ασθενοφόρο έφτασε με μιάμιση σχεδόν ώρα καθυστέρηση. Το πρόβλημα ήταν ότι ο τραυματίας εγκλωβίστηκε στο αναποδογυρισμένο όχημά του και το σώμα του είχε περίεργη στάση και φοβηθήκαμε να τον μετακινήσουμε.

Από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ μας ενημέρωσαν ότι είχαν βάρδια μόλις τρία ασθενοφόρα στο νησί, ένα στην πόλη της Ρόδου, ένα στον Αρχάγγελο και ένα στη Σορωνή.

Στο περιστατικό ήρθε το ασθενοφόρο από τον Αρχάγγελο που ήταν διαθέσιμο, αλλά άργησε σημαντικά. Έτσι, τον τραυματία απεγκλώβισαν μόλις πέντε λεπτά πριν την άφιξη του ΕΚΑΒ άνδρες της Πυροσβεστικής που βρέθηκαν στο σημείο, καθώς είδαμε ότι είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο».

Το παραπάνω γεγονός φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα με τον πλέον «εκκωφαντικό» τρόπο, το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης περίθαλψης σε απομακρυσμένες περιοχές του Ατταβύρου και της Νότιας Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι το κοντινό Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στο Γεννάδι υπολειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ένα παλαιό ασθενοφόρο που στάθμευε εκεί έχει τεθεί σε αδράνεια για διάφορους λόγους. Αυτό είχε ως συνέπεια στο πρόσφατο παρελθόν να χαθούν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, αφού ως γνωστόν οι πρώτες βοήθειες στα πρώτα λεπτά ενός περιστατικού είναι πάντοτε ζωτικής σημασίας…

rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ