Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Όλυμπο- Ο χορός και η μαντινάδα που αφιέρωσε...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Όλυμπο- Ο χορός και η μαντινάδα που αφιέρωσε στους κατοίκους

0
915

«Μετά από πολλά χρόνια κρίσης θα τη γράψουμε μαζί και μια νέα ημέρα, πολύ πιο αισιόδοξη, θα ξημερώσει για τον τόπο μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πρόσκληση των κατοίκων στα Σπόα και την Όλυμπο της Καρπάθου να χορέψει μαζί τους αποδέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός. Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στα χωριά του νησιού άρχισε χθες το απόγευμα από τις Μενετές, συνεχίστηκε στα Σπόα και ολοκληρώθηκε στην Όλυμπο με μαντινάδες και παραδοσιακούς χορούς.

«Μου θυμίσατε πράγματι τον τόπο μου, την Κρήτη. Οι λύρες σας, οι μαντινάδες σας αλλά και το χαμόγελό και η ζεστασιά σας μου θύμισαν τους προαιώνιους δεσμούς μεταξύ της Κρήτης, της Κάσου και της Καρπάθου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ολύμπου. Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν τον ίδιο και τη σύζυγό του με τοπικές φορεσιές, λύρες και μαντινάδες.

«Είναι η πρώτη μου επίσκεψη εκτός Αθηνών μετά την 7η Ιουλίου, όταν οι Έλληνες πολίτες μας έκαναν τη μεγάλη τιμή να μας εμπιστευτούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Και, δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξα την ακριτική Κάρπαθο για το πρώτο μου ταξίδι. Ώστε να σηματοδοτήσω με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη έμφαση την οποία δίνουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη, στα νησιά μας, στην ακριτική Ελλάδα», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι έχει πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί δεσμευόμενος ότι θα επιστρέψει στην Κάρπαθο για να εγκαινιάσει το νοσοκομείο μόνο όταν αυτό θα είναι πλήρως λειτουργικό.

«Ήρθε η σειρά της γενιάς μας να γράψει τη δική της ιστορία. Κάθε γενιά γράφει και αυτή τη δική της ιστορία. Μετά από πολλά χρόνια κρίσης θα τη γράψουμε μαζί και μια νέα ημέρα, πολύ πιο αισιόδοξη, θα ξημερώσει για τον τόπο μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αποχαιρετώντας τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ολύμπου ο Πρωθυπουργός τους αφιέρωσε κι εκείνος από την πλευρά του μια μαντινάδα: «Την Κάρπαθο αγάπησα δεν φανταζόμουν πόσο, και την αγάπη σας αυτή θα την ανταποδώσω!»

Τον Πρωθυπουργό, εκτός από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Κάρπαθο ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υφυπουργός Τουρισμού Mάνος Κόνσολας.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κάρπαθο: Ήρθε η σειρά της γενιάς μας να γράψει τη δική της ιστορία

mhtsotakis9
mhtsotakis1
mhtsotakis2
mhtsotakis3
mhtsotakis4
mhtsotakis5
mhtsotakis6
mhtsotakis7
mhtsotakis8
mhtsotakis9
mhtsotakis10
mhtsotakis11
mhtsotakis12
mhtsotakis13
mhtsotakis14

Με αναρτήσεις από την Κάρπαθο καλημέρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους διαδικτυακούς του φίλους στο instagram.

Η μία φωτογραφία είναι από το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την Όλυμπο, το ορεινό χωριό της Καρπάθου.

Η δεύτερη ανάρτηση είναι από το χωριό Σπόα, όπου τον υποδέχθηκαν ένθερμα οι κάτοικοι και δεν δίστασε να χορέψει μαζί τους.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Κ. Μητσοτάκης– Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης

Στο νησί της Καρπάθου, έφτασε με το αεροπλάνο της γραμμής την χθες Παρασκευή βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή.

Σήμερα πρωί Σαββάτου 3 Αυγούστου 2019 ο πρωθυπουργός ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της Καρπάθου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ