Αύξηση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του υδατόπυργου Αντιμάχειας Κω, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

0
697

Αύξηση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του υδατόπυργου Αντιμάχειας Κω, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του υδατόπυργου Αντιμάχειας Κω, ενός από τα έργα ύδρευσης που υλοποιούνται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση τροποποίησης της ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο”, σύμφωνα με την οποία, η αρχική χρηματοδότηση (επιλέξιμη δημόσια δαπάνη) αυξάνεται από 301.750,00 ευρώ σε 409.761,37 ευρώ και παράλληλα, ως νέα ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 30.06.2020.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή του Υδατόπυργου, χωρητικότητας 300 κ.μ. που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας Κω, ο οποίος υδροδοτεί τους οικισμούς της Αντιμάχειας και της Καρδάμαινας. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί επισκευασμένο και ανακαινισμένο το παρακείμενο ισόγειο κτίσμα (παλιά δεξαμενή) που χρησιμοποιείται σαν θάλαμος δικλείδων του υδατόπυργου, διαμορφωμένος ο περιβάλλων χώρος, ώστε να είναι προσβάσιμος από ΑΜΕΑ, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμός, ώστε ο χώρος να είναι προστατευμένος, καθώς αφορά τη δημόσια υγεία.

Δικαιούχος είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κω.

Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ