ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

1
71

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Η Δημόσια Παιδεία αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για την κοινωνική και οικονομική πρόοδο του τόπου μας. Σε ευνομούμενες πολιτείες, η εκπαίδευση είναι αυτή που οφείλει να παρέχει και να προσφέρει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες και ουσιαστικά εφόδια για το μέλλον και τη ζωή τους. Με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας η Δημόσια Παιδεία είναι αυτή που θα βοηθήσει τους νέους μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες και ταλέντα τους.

Η παιδεία είναι βασικός πυλώνας του παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα μας για να ξεφύγει από το τέλμα των τελευταίων ετών. Η Νέα Δημοκρατία, έχει καταρτίσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για τα θέματα της παιδείας.

Στόχος μας είναι η δημιουργία σε κάθε περιφερειακή ενότητα ενός Δημόσιου Πρότυπου Σχολείου, στο οποίο όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση. Θα αναβαθμίσουμε τα ολοήμερα σχολεία δίνοντας τους ουσιαστικό περιεχόμενο ώστε να μεταβληθούν σε πραγματικό χώρο μάθησης και όχι σε παρκινγκ παιδιών. Η διδασκαλία των ξένων γλωσσών θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί η διδασκαλία τους. Οι μαθητές, με βάση το σχέδιο μας, θα τελειώνουν το σχολείο και θα γνωρίζουν καλά τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα με κρατική πιστοποίηση. Θεωρούμε εξίσου σημαντικό το να αναδεικνύονται οι κλίσεις και οι δεξιότητες όλων των μαθητών και για αυτόν ακριβώς το λόγο αναβαθμίζουμε το σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ρίχνουμε μεγάλο βάρος στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κάνοντας μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητας της παιδείας. Τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών θα δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στον εκπαιδευτικό, ο οποίος θα έχει πλέον τη δυνατότητα να εμπλουτίζει και να προσαρμόζει τον τρόπο αλλά και τα μέσα διδασκαλίας του στις ανάγκες των μαθητών του.

Στον χώρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργούμε Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια σε πολλές αντιπροσωπευτικές περιοχές της πατρίδας μας. Τα Λύκεια αυτά θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνδεθεί η επαγγελματική εκπαίδευση με την τοπική οικονομία ώστε να υπάρχει ουσιαστική διέξοδος απασχόλησης για τους νέους μας.

Επίσης μεγάλες αλλαγές θα εφαρμοστούν στο χώρο της Ανώτατης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα εφαρμόσουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων, ένα πλαίσιο που προβλέπει αποτελεσματικούς θεσμούς διοίκησης και αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα αποκτήσουν επιτέλους πραγματική αυτονομία και ο τρόπος λειτουργίας τους θα μεταβληθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα Α.Ε.Ι. θα αξιολογούνται και θα καταστούν ανταγωνιστικά, σύγχρονα και εξωστρεφή.

Θα ιδρυθούν και θα λειτουργήσουν περισσότερα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε όλα τα Πανεπιστήμια. Θα καινοτομήσουμε εφαρμόζοντας και ενισχύοντας το θεσμό της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με το αντικείμενο σπουδών τους.

Θα καταργηθεί πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο, αυτή η απίστευτη ιδεοληψία που δεν προσφέρει τίποτα και αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα δυσλειτουργίας των Ανωτάτων Ιδρυμάτων μας.

Οι χώρες με ευημερία διαθέτουν πολύ καλά εκπαιδευτικά συστήματα και η εκπαίδευση αποτελεί κεντρικό άξονα για την ανάπτυξη ενός κράτους.

Το σχολείο θα αποτελεί χώρο δημιουργίας, θα ενθαρρύνει ταλέντα και θα βελτιώνει αδυναμίες. Η Παιδεία σφυρηλατεί αξίες και διαμορφώνει συνειδήσεις και αποτελεί για το κόμμα μας την απόλυτη εθνική προτεραιότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.