ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Θα προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση 13 Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού στις 13 Περιφέρειες της χώρας για να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία για τον τουρισμό μας

2
231

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Θα προχωρήσουμε στην ενεργοποίηση 13 Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού στις 13 Περιφέρειες της χώρας για να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία για τον τουρισμό μας»

«Στις 7 Ιουλίου το διακύβευμα είναι ένα: θα μπει η χώρα σε περιπέτειες ή θα προχωρήσουμε μπροστά με μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη;», τονίζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. και υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας σε συνέντευξή του στο tourism.gr.

Ο κ. Κόνσολας σχολίασε τη μείωση στις προκρατήσεις στον τουρισμό και τις πληρότητες των ξενοδοχείων επισημαίνοντας:

«Η κυβέρνηση είχε επαναπαυθεί στην κρίση που υπήρχε στις αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου, η οποία, όμως, δεν μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.

Η κόπωση και οι επιπτώσεις της υπερφορολόγησης του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα φάνηκαν από πέρυσι. Τον Αύγουστο του 2018, το μήνα που θεωρείται ο καλύτερος της τουριστικής σεζόν, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατέγραψαν αύξηση μόλις 1,4%, φθάνοντας τα 3,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,55 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Το 2019 καταγράφηκε ήδη μείωση στις προκρατήσεις και στις πληρότητες των ξενοδοχείων, αφού υπάρχει και η άνοδος της τουρκικής αγοράς».

Αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία και δείκτες για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

«Θα προχωρήσουμε, ως κυβέρνηση, στην ενεργοποίηση δορυφόρων λογαριασμών τουρισμού για να καταγράφουμε, με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, τη συμβολή του τουρισμού σε άλλους τομείς της οικονομίας και της παραγωγικής δραστηριότητας, αποτυπώνοντας τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα της τουριστικής κατανάλωσης σε αυτούς τους τομείς.

Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε πλήρη και αξιόπιστη εικόνα για τις αφίξεις, τις πληρότητες ξενοδοχείων και καταλυμάτων, τα τουριστικά έσοδα ακόμα και για την ημερήσια καταναλωτική τουριστική δαπάνη και, όχι απλά, τον αριθμό των αφίξεων, που με τον τρόπο που δίνονται σήμερα δεν αποτελούν αξιόπιστο και πραγματικό μέγεθος.

Για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για την επόμενη μέρα στον τουρισμό, η δημιουργία και η ενεργοποίηση 13 Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού στις 13 περιφέρειες της χώρας, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, με τα επιμελητήρια και τα ερευνητικά κέντρα, εντάσσεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μιας εθνικής πολιτικής για τον τουρισμό».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξής μου στο tourism.gr :

http://tourism.gr/blog/sinenteuxi-me-t%CE%BFn-mano-konsola-2#.XRXIyOgzZPY

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετράω τα ‘θα’ που έχεις πει εδώ και είκοσι μέρες και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να κλάψω. Ότι το κόμμα σου και εσύ… Ψέμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ