Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα (ΦΩΤΟ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ)

0
363

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Δωδεκανήσου , παρουσίασε χθες ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κώστας Γιαννόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο PLAZA.

Στην ομιλία του ο Κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο τι κρίνεται πραγματικά σ’ αυτές τις εκλογές, δεδομένου ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει είτε «δεξιά» είτε με τη μάσκα της «αριστεράς» αυτοδύναμη ή σε συνεργασία με άλλες αστικές δυνάμεις, στην πραγματικότητα, το κυβερνητικό πρόγραμμα την επομένη των εκλογών είναι ένα.

Περιγράφεται πολύ αναλυτικά στην πρόσφατη έκθεση του μηχανισμού για την ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδας, ο οποίος καλεί να παρθούν μέτρα για την εξασφάλιση των θηριωδών πλεονασμάτων. Το πρόγραμμα την επόμενη μέρα είναι η συνέχιση της πολιτικής που θα τσακίζει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ σημείωσε στην ομιλία του «αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τα  μέτρα τους. Είτε όταν είχαν πυρήνα τη ΝΔ, είτε ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, είτε στη συνέχεια το ΣΥΡΙΖΑ.

Οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις εργαζομένων στα ξενοδοχεία, και γενικότερα στον τουρισμό, στις μεταφορές στα σχολεία, στο νοσοκομείο, κινητοποιήσεις αγροτών, των μαθητών και φοιτητών, ανέδειξε τα λαϊκά προβλήματα στη γειτονιά στο χωριό, στήριξε μορφές αγώνα κινητοποιήσεις κατοίκων. Είναι η δύναμη που αποτέλεσε την πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού.

Που κατέθεσε προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων, αλλά τις απέρριψε πάντα και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ως μη ρεαλιστικές.

Κάλεσε τους εργαζόμενους ν’ αξιοποιήσουν την πείρα τους από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να μη δώσουν συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Να μη σκορπίσουν τη ψήφο τους σε κόμματα μιας χρήσης, που εμφανίζονται ως διάττοντες αστέρες για να παίξουν το ρόλο του στηρίγματος , του αναχώματος και της εκτόνωσης, και όταν δεν είναι πια απαραίτητοι σβήνουν.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που δεν είναι χαμένη!

Γιατί σε αυτές τις εκλογές κρίνεται κυρίως τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.

Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις.

Για να αποκαλύπτει και να καταθέτει προτάσεις μέσα στη Βουλή για την πραγματική στήριξη και ανακούφιση του λαού, απέναντι σε κόμματα και κυβερνήσεις που το μόνο μέλημά τους είναι πώς να ξεζουμίζουν τον λαό.»

Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στη δημιουργία μιας μεγάλης Κοινωνικής Συμμαχίας: Για να εμποδιστούν νέα μέτρα.

Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να υπάρξει επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή….»

«Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες αλλά τους αγώνες, με συνέπεια, στηρίζει μόνο το ΚΚΕ. Γι’ αυτό ένα ΚΚΕ ισχυρό θα είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα».

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το Νομό Δωδεκανήσου, τονίζοντας ότι η σύνθεση και ο χαρακτήρας του εκφράζει τη λαϊκή οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο τον επιστήμονα, κάθε άνθρωπο που παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή.

Βιογραφικά Στοιχεία Υποψηφίων Βουλευτών Νομού Δωδεκανήσου

ΓΟΥΡΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Ετών 28

Λογοθεραπεύτρια

Γραμματέας Οργάνωσης Βάσης Καλύμνου της ΚΝΕ

ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΘΕΑΝΩ

Ηλικία: 33 ετών

Επάγγελμα: Εποχική Ιδιωτική Υπάλληλος

Μέλος της Τ.Ε. Νότιου  Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ

Ταμίας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Μέλος της Ομάδας Γυναικών Ρόδου  της Ο.Γ.Ε.

 

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Είναι 57 χρόνων, μαθηματικός, υπηρετεί την Δημόσια εκπαίδευση στην Κω.

Είναι μέλος  της Τ.Ε. Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και Πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

 

 

ΜΑΚΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ)

Ηλικία: 50 ετών

Επάγγελμα: Ξενοδοχοϋπάλληλος

Γραμματέας της Τ.Ε. Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ΚΚΕ

Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Επικεφαλής και Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής συσπείρωσης στο Δήμο Κω από το 2010

 

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ

Ετών 64

Τοπογράφος Μηχανικός

Μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμ. Δωδεκανήσου

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ

Μέλος της Γραμματείας της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης

 

ΠΟΤΣΟΣ ΚΑΛΕΤΟΣ (ΤΑΚΗΣ)

Ηλικία: 45 ετών

Επάγγελμα: Ιδιωτικός Υπάλληλος

Μέλος της  Τ.Ε. Νότιου  Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου με την Λαϊκή Συσπείρωση

 

ΦΡΑΖΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ετών 32, αγρότης, Απόφοιτος Τμήματος Αυτοματισμού ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αγροτών Ρόδου, ιδρυτικό μέλος της γραμματείας επιτροπής αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου.

 

rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ