Ν. Σαντορινιός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ένα κοστολογημένο και κοινωνικά προσανατολισμένο πρόγραμμα, δίνοντας όραμα και ορίζοντα»

0
60

Θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ένα κοστολογημένο και κοινωνικά προσανατολισμένο πρόγραμμα, δίνοντας όραμα και ορίζοντα»

Στο OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιώργο Σαραντάκο ήταν σήμερα καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος μίλησε για τους στόχους που εκπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την τετραετία και για το πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει.

https://www.youtube.com/watch?v=Baoh_L38a3o&feature=youtu.be

Αυτή η Κυβέρνηση είχε σα στόχο την έξοδο από τα Μνημόνια και την ελάφρυνση της κοινωνίας

«Παραλάβαμε την ανεργία στο 28%, όταν το ποσοστό στους νέους άγγιζε το 60% και καταφέραμε να είναι σήμερα 18%, ενώ για τους νέους 30%. Παραλάβαμε μια χώρα με θεσμικά κατηργημένες τις συλλογικές συμβάσεις και επαναφέραμε τις κλαδικές και τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων. Παραλάβαμε ένα ελλειμματικό ταμείο κατά 550εκ και καταγράφουμε 31δις αποθεματικό».

«Οι συνθήκες του Μνημονίου ήταν δεσμευτικές για μας και καταλαβαίνουμε ότι ένα 3ο Μνημόνιο λειτούργησε σωρευτικά στον κόσμο. Παρόλα αυτά πρέπει να σημειώσουμε ότι το 3ο Μνημόνιο συνίστατο σε 10 δις μέτρα μέσα σε 4 χρόνια, όταν τα δυο προηγούμενα κόστισαν 68δις σε 4 χρόνια. Και καταφέραμε, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο 2015- 2019 το μέσο εισόδημα να σταθεροποιηθεί, σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη περίοδο που το μέσο εισόδημα μειώθηκε κατά 4.000€».

«Στόχος της Κυβέρνησής μας ήταν να ολοκληρώσουμε το 3ο Μνημόνιο και να φέρουμε την χώρα στην κανονικότητα, προωθώντας μέτρα ελάφρυνσης για την κοινωνία. Εμείς, με κόστος ακόμη και στην φορολογία, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το Πρόγραμμα στοχεύοντας παράλληλα σε πολιτικές αναστήλωσης των χαμηλών στρωμάτων. Η ολοκλήρωση του Προγράμματος σήμανε το τέλος της περιπέτειας της χώρας μας, κάτι που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν είχαν κατορθώσει. Αρκεί να θυμίσω μόνο ότι τα δυο προηγούμενα Μνημόνια δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αφήνοντας πίσω τους εκκρεμότητες και μέτρα».

«Ένα χρόνο μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, στόχος μας ήταν αυτός ο ζωτικός χώρος που δημιουργείται να μετουσιωθεί σε ευκαιρίες και ουσιαστικές δράσεις για όλους τους πολίτες. Τετραπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του Κοινωνικού Κράτους, δώσαμε στεγαστικά, οικογενειακά και κοινωνικά επιδόματα, ώστε να στηριχτούν οι συμπολίτες μας που είχαν άμεσες ανάγκες και ανακοινώσαμε, πρόσφατα, μέτρα με στόχο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μεσαία τάξη, αυτούς δηλαδή που σήκωσαν το βάρος της κρίσης».

«Το στίγμα της πολιτικής μας φάνηκε στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στην μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά μέχρι και 30%, στη μείωση του ΦΠΑ στο 13% για την εστίαση και τα τρόφιμα, στη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και στην αύξηση του κατώτατου. Απόψε το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα κοστολογημένο και κοινωνικά προσανατολισμένο πρόγραμμα, δίνοντας όραμα και ορίζοντα».

«Η πυρηνική διαφορά μας με την ΝΔ έγκειται στο ότι εμείς θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους αδύναμους και στηρίζουμε την μεσαία τάξη, ενώ αυτοί θέλουν την κατάργηση του Κοινωνικού Κράτους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.