Η πρωτιά Νικητιάδη στα Δωδεκάνησα για τις Ευρωεκλογές που αλλάζει τα δεδομένα για την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές

1
765

Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες, άλλωστε, από την άρνηση του ΚΙΝΑΛ να συμπεριλάβει τον πρώην Υπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, στη λίστα των υποψηφίων του για τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι αυτό έγινε μετά από βέτο του Δημήτρη Κρεμαστινού ότι αν έχει μετρήσιμο αντίπαλο θα αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής.

Όλα όμως άλλαξαν μετά τις Ευρωεκλογές όπου ο Νικητιάδης ήρθε πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς στην περιοχή, αφήνοντας δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ταυτόχρονα, τα μηνύματα από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις στα Δωδεκάνησα δεν είναι αισιόδοξα για το Κίνημα Αλλαγής. Οι συμπιέσεις, που θα δεχθεί από την πόλωση, θέτουν την έδρα του στην περιοχή σε κίνδυνο…

Ως εκ τούτου οι πιέσεις προς την ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ και την ίδια την Φώφη Γεννηματά έχουν αυξηθεί. Ήδη οι Νομαρχιακές του ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα – και του Βόρειου και του Νοτίου Τμήματος – έχουν στείλει επιστολές στον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ζητώντας πανστρατιά στις εθνικές εκλογές, με τον Γιώργο Νικητιάδη να μην λείπει από τα ψηφοδέλτια.

Την ίδια στιγμή, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κρεμαστινός είναι ανένδοτος και επιμένει να πιέζει την ηγεσία του Κινήματος.

Μένει να δούμε τι απόφαση θα πάρει η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Αν θα επιλέξει να βάλει πάνω από όλα το καλό της παράταξης ή θα υποκύψει στις πιέσεις του βουλευτή.

Πηγή:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ