Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ποιοι εκλέγονται Δήμαρχοι στα Δωδεκάνησα στο 2ο γύρο: Καμπουράκης στη Ρόδο,...

Ποιοι εκλέγονται Δήμαρχοι στα Δωδεκάνησα στο 2ο γύρο: Καμπουράκης στη Ρόδο, Διακομιχάλης στην Κάλυμνο, Νισύριος στην Κάρπαθο, Κόλλιας στη Λέρο, Κομνηνέας στην Αστυπάλαια, Σαμψάκος στο Καστελλόριζο

0
1679

Νέος Δήμαρχος Ρόδου ο Αντώνης Καμπουράκης

Κερδίζει το Δήμο με άνετη διαφορά – Οι πρώτες δηλώσεις

Νέος Δήμαρχος Ρόδου ο Αντώνης Καμπουράκης

Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πρώτοι πανηγυρισμοί στο εκλογικό κέντρο του Αντώνη Καμπουράκη στην πόλη της Ρόδου, καθώς το ποσοστό που συγκέντρωσε από την μέχρι τώρα καταμέτρηση των εκλογικών Τμημάτων δίνει πρωτιά της τάξης των 6 τουλάχιστον ποσοστιαίων μονάδων.

Με βάση το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα των  καταμετρημένων Εκλογικών Τμημάτων το ποσοστό που έχει διαμορφωθεί έχει εξής:

Επίσημα αποτελέσματα 215 από 215 Εκλογικά Τμήματα

Καμπουράκης 53,04%

Χατζηδιάκος 46,96%

Στην πρώτη του δήλωση από το εκλογικό του κέντρο μετά την ανάδειξή του σε νέο δήμαρχο της Ρόδου, ο κ. Αντώνης Καμπουράκης ανέφερε τα εξής:

«Ενωμένοι ανεξάρτητα από τι ψήφισε καθένας, ως νέος δήμαρχος της Ρόδου απ’ άκρη σ’ άκρη θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μοναδικός μου στόχος είναι να πάμε τη Ρόδο μπροστά.

Ό,τι ακριβώς υποσχεθήκαμε αυτό ακριβώς θα υλοποιήσουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που ήταν στο πλάι μας και σε εσάς που πιστέψατε σε μας.

Σήμερα ο Ροδιακός λαός μας έδωσε με το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης γερή εντολή αλλά και μεγάλο φορτίο… να πάμε τη Ρόδο μπροστά και πάντα στο σωστό χρόνο.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη «.

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης είναι ο νέος δήμαρχος Καλυμνίων.

Με καταμετρημένα και τα 50 τμήματα ο συνδυασμός «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» του Δημήτρη Διακομιχάλη με ποσοστό 52,22% καταλαμβάνει την 1η θέση. Ο συνδυασμός  «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» του Γιάννη Μαστροκούκουσυγκέντρωσε ποσοστό 47,78%.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μία μεγάλη προσωπική νίκη του Δημήτρη Διακομιχάλη που επανέρχεται στο τιμόνι του Δήμου μετά από 5 χρόνια και είναι η 4η φορά που εκλέγεται δήμαρχος.

Μία ξεχωριστή στιγμή η μετάβαση του Γιάννη Μαστροκούκου στο εκλογικό κέντρο του Δημήτρη Διακομιχάλη για να τον συγχαρεί, μία ενέργεια που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Ο Γιάννης Μαστροκούκος συνοδευόταν από την Αναστασία Κάτρη και τον Κώστα Μακρυνάκη που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του.

 

 

Πηγή: kalymnos-news.gr

Νέος δήμαρχος Καρπάθου εκλέγεται ο Γιάννης Νισύριος

Νέος δήμαρχος Καρπάθου εκλέγεται ο Γιάννης Νισύριος

Νέος δήμαρχος Καρπάθου εξελέγη ο Γιάννης Νισύριος, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων και στα 21 εκλογικά τμήματα του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα έλαβαν:

Ιωάννης Νισύριος: 1.990 ψήφους (56,73%)
Εμμανουήλ Καπετανάκης: 1.518 ψήφους (43,27%)

Ο Νικόλαος Κομηνέας εξελέγη νέος δήμαρχος Αστυπάλαιας

Ο Νικόλαος Κομηνέας εξελέγη νέος δήμαρχος Αστυπάλαιας

Μπορεί στον πρώτο γύρο ο Νικόλαος Κομηνέας να έχασε την εκλογή του από το πρώτο γύρο για 0,04% των ψήφων, όμως αυτή την Κυριακή η νίκη του ήταν ξεκάθαρη με ποσοστό που ξεπερνάει το 65%!

Πιο συγκεκριμένα με καταμετρημένα τα αποτελέσματα και στα πέντε εκλογικά τμήματα του νησιού, οι δύο υποψήφιοι λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

Νικόλαος Κομηνέας 65%
Μαρία Καμπούρη: 35%

Επανεκλέγεται δήμαρχος Λέρου ο Μιχάλης Κόλιας

Επανεκλέγεται δήμαρχος Λέρου ο Μιχάλης Κόλιας

Επανεκλέγεται δήμαρχος για μια ακόμη τετραετία στη Λέρο ο Μιχάλης Κόλιας, αφού με καταμετρημένα 18 από τα 22 τμήματα έχει διαφορά μεγαλύτερη των 500 ψήφων από τον Γιώργο Παυλή, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν μπορεί να ανατραπεί.

Πιο συγκεκριμένα έλαβαν:

Μιχάλης Κόλιας: 1969
Γιώργος Παυλής: 1454

Εξελέγη δήμαρχος Καστελλορίζου ο Γιώργος Σαμψάκος

Εξελέγη δήμαρχος Καστελλορίζου ο Γιώργος Σαμψάκος

Δήμαρχος Μεγίστης επανεξελέγη ο Γιώργος Σαμψάκος με μόλις 15 ψήφους διαφορά, απέναντι στον Γιώργο Παπουτσή. 

Πιο συγκεκριμένα μετά την ανεπίσημη καταμέτρηση και στα δύο εκλογικά τμήματα του Καστελλορίζου, έλαβαν:

Γιώργος Σαμψάκος: 194 ψήφους
Γιώργος Παπουτσής: 179 ψήφους

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ